• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #434844  autor: wojtek115
 11 paź 2010, 15:43
Witam
Od niedawna z racji rozpoczęcia studiów przeniosłam się do Warszawy. Orientujecie się czy jakiś dostawca neta oferuje usługi przeznaczone właśnie dla studentów? Jakiego dostawce możecie polecić?

#434894  autor: filip953
 11 paź 2010, 19:23
UPC Fiber Power 5Mb/s za 55zł tzw. dla studentów :D

#434974  autor: Feniks06
 12 paź 2010, 10:41
Ja polecam ofertę TP dla studentów, która lada dzień wejdzie do sprzedaży. Proponuję poczekać do poniedziałku :)

#435069  autor: wojtek115
 12 paź 2010, 18:22
@feniks ,a można przeczytać gdzieć szczegółowe informacje na temat tej oferty? na jak długi okres jest umowa? czy te ceny dostosowane są faktycznie do studentów?

#435082  autor: Oiir
 12 paź 2010, 18:59
Czy właściciel na którego jest linia telefoniczna zapisana musi być studentem? :P Czy w jakiś dziwny sposób wystarczy, że w domu jest student, który będzie z internetu korzystał :P hehe ;)

#435115  autor: Marens
 12 paź 2010, 20:47
Oiir pisze:Czy właściciel na którego jest linia telefoniczna zapisana musi być studentem? :P
Nie widziałem oferty, ale raczej właścicielem łącza i telefonu powinien być student.
Ja polecam ofertę TP dla studentów, która lada dzień wejdzie do sprzedaży.
Zastanawiam się, czy będzie rabat na utrzymanie łącza?
Ciekawi mnie, jak rozwiążą problem rozwiązania umowy jeśli studenci będą musieli zmienić lokalizacje.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 20:54 przez Marens, łącznie zmieniany 1 raz.

#435119  autor: Oiir
 12 paź 2010, 20:53
Więc promocja będzie dla bardzo wąskiego grona studentów którzy dorobili się już własnego domu z własną linią telefoniczną ;)

No chyba studenci nie zaczną ciągnąć nowych linii telefonicznych na swoje tymczasowe stancje ;)

#435121  autor: Marens
 12 paź 2010, 21:04
Oiir pisze:Więc promocja będzie dla bardzo wąskiego grona studentów którzy dorobili się już własnego domu z własną linią telefoniczną ;)
Czy ja wiem, czy to będzie takie wąskie grono?
Przecież możesz studiować, a w domu rodzinnym mieć ofertę promocyjną, jeśli będzie godna uwagi.

Pomijam fakt, że aby założyć bezproblemowo linię trzeba mieć adres zameldowania zgodny z adresem zamieszkania. Bez tego trzeba się bawić w upoważnienia właściciela domu\mieszkania itp.

#435149  autor: Oiir
 12 paź 2010, 22:55
No ale jeśli chodzi o dom rodzinny to pewnie jest już linia na rodziców i wątpię by promocja była na tyle dobra, że ludzie zaczną przepisywać linię na swoje studiujące dzieci.

#435228  autor: Feniks06
 13 paź 2010, 14:55
Ma to mniej więcej wyglądać tak, że wystarczy legitymacja studencka do sporządzenia umowy. Mają być ulgi na miesiące wakacyjne. Dokładnych cen nie znam gdyż akcja jeszcze nie weszła w życie. Z tego co wiem nie będzie konieczności bycia właściecielem łącza czy też posiadania prawa do lokalu więc da to możliwość instalacji usługi np. w akademiku czy na stancji. Umowy raczej nie dłuższe niż rok.

#435229  autor: kiwi7
 13 paź 2010, 14:57
Studenci mają być zwolnieni z konieczności posiadania lini telefonicznej, ceny mają być niższe , a router będzie można zakupić za 1 zł, tak więc z internetu będzie mogło korzystać kilku współpracowników.
Maja pojawić się niebawem jakieś szczegóły - przynajmniej tak napisał na swoim blogu Rzecznik.

#435254  autor: Arturos
 13 paź 2010, 18:41
No jest na stronce http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... tudia_neo/
2 Mb -74,01 - bez telefonu w abo wliczona jest cena za utrzymanie łącza - można też zrezygnowac po 9 miesiacach

Pozdrawiam Arturos

#435256  autor: Oiir
 13 paź 2010, 19:23
Czyli właściwie ceny te same a jedyne co jest to możliwość rezygnacji po 9miesiącach jak Cię wyrzucą ze studiów :P Plus router za złotówkę ;)

Nie ma szans to konkurować z UPC.

Obrazek

#435422  autor: kiwi7
 14 paź 2010, 17:36
@arturos na stronie nie ma informacji ze ceny zawierają opłatę linii telefonicznej. Choć nawet gdyby tak było to i tak wydaje mi się , że warunki bardzo korzystne, tym bardziej, że jest krótki okres umowy.

#435448  autor: Arturos
 14 paź 2010, 18:55
kiwi7 pisze:na stronie nie ma informacji ze ceny zawierają opłatę linii telefonicznej
a czytała załączony regulamin ?
Promocyjna opłata abonamentowa określona w tabeli nr 1 zawiera opłatę abonamentową za utrzymanie łącza TP (zgodnie z Cennikiem usługi Neostrada).

Pozdrawiam Arturos

#435603  autor: kiwi7
 15 paź 2010, 15:59
@arturos a czy to nie jest tak, że czego by nie wprowadzili to i tak będzie źle? Jak dla mnie to zwiększenie możliwości i duży krok w przód. Ceny są atrakcyjne,nie wspominając o routerze.
 #435934  autor: vanessita
 17 paź 2010, 14:53
Nie mieszkam w warszawie ale sama właśnie skorzystałam z oferty INTERET DLA STUDENTÓW. OFERTA TP w Orange bije wszyskie na głowe!! kupiłam łacze 20Mb/s z moimi współloktorkami i płace 20 zł miesiecznie!! elastyczna umow z możliwością przenisienia pod inny adres bez opłat no i tylko na 12 miesiecy :) SPRAWDZ SAMA

STUDENTKA

#435948  autor: www.fazafm.com
 17 paź 2010, 15:18
Vanessita - przy tej promocji w TP jest napisane ze zakladaja nowa linie telefoniczna. Jak to jest w praktyce przyjechal monter i podciagnal kabel z gniazdkiem w to miejsce gdzie sobie zyczyliscie ? Na stronie tp.pl chca zeby podac adres zameldowania z dowodu ale ja chcialbym pod innym adresem zamowic neostrade jakie zatem sa potrzebne dokumenty by tam mi ja zalozyli. Trzeba jakas zgode wlasciciela lokalu albo powiedzmy oswiadczenie ? W zasadzie na to samo wychodzi biorac neostrade z normalna umowa i utrzymaniem lini za 29zl. Umowa jest na 24 miesiace , pewnie nie mozna nigdzie przeniesc ale ja nie zamierzam. Dwa pierwsze miesiace dostaje sie gratis wiec przy umowie na 24 miesiace i tak wychodzi identyczna kwota jak w promocji studenckiej.

#435957  autor: thonka
 17 paź 2010, 15:41
www.fazafm.com, byc moze orange ma inna promocje, na stronie niestety nie moge jej dostrzec, a chcialbym zobaczyc jej warunki, bo znajomi niedawno czegos szukali i UPC 5mbit za 55zl poki co u nich wygrywalo ;)

a kolezanka Vanessita wyglada mi na kogos kto pracuje w salonie i zachwala swoja oferte, a dlaczego to zapraszam do odwiedzenia kosza ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#435976  autor: www.fazafm.com
 17 paź 2010, 17:32
Ja nie mam linii TP SA wiec jestem skazany na Telekomunikacje Polska. Najpierw musza mi zalozyc linie pod internet co sie wiąże z wyborem neostrady. Bo nawet jesli bym nie bral neostrady to i tak musialbym zalozyc sobie telefon i dopiero wtedy moglbym wybrac internet od innego dostawcy na linii TP. Oplata 29zl za utrzymanie linii zamiast 50 zl za telefon z 60 minutami ktory i tak nie jest mi potrzebny. W tej chwili mam do wyboru pormocje studia z neostrada 89 zl za 20Mb/s (wliczony koszt utrzymania linii), lub neostrade dla osob bez telefonu TP. 69zl za 20Mb/s umowa na 24 miesiace (2 pierwsze 0 zl ), aktywacja 19.90zl. Router w tej promocji 99zl. W promocji studia z neostrada 1 zl ale za to aktywacje 99zl. Wiec wychodzi wlasciwie na to samo. 2175,9 / 24 miesiace = 90,66zl. Przy promocji studia z neostrada wychodzi troszke drozej. 1167/12 = 97,25 (umowa na 12 miesiecy, wliczylem oplate aktywacyjna 99zl).