• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#43372  autor: Vin
 10 sty 2006, 15:46
No ja bym zdecydowanie brał K750.
Symbian mi nie potrzebny, a ten fon ma wszystko :)

#43373  autor: tomekk
 10 sty 2006, 15:48
becha pisze:Teraz to dopiero mam mętlik w głowie !!
W takim przypadku widzę że telefon powinien mieć symbian'a.
Boże a uz prawie sie nastawilem na SE k750i - dlaczego on nie ma symbian'a :( - i by było z glowy. A teraz to tak jakbym zaczynał wszystko od początku :(

Juz sam nie wiem jaki telefon wybrać !
Wiem jedno, że mądrze byłoby wybrać z Symbian'em, ale z drugie strony znów pojawia sie pytanie aki model ! Yyhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Sam miałem podobny dylemat i wybrałm nokie 6630 i nie załuje...

#43377  autor: daniel
 10 sty 2006, 16:15
Becha... Ja juz od ponad miecha mam ten problem :D
Nie jestes sam :)

Wybieram miedzy telefonem z aparatem, a telefonem z symbianem ;D

Lights are blinding my eyes...

#43380  autor: Przemek
 10 sty 2006, 16:20
Z innych Nokii z symbianem to może być:
6630
6230i
W sumie decyduj pomiędzy 6630 a K750i na czym bardziej Ci zależy :wink:
Ale z tego co piszesz to powinieneś zdecydować się na Nokię 6630 albo 6230i :mrgreen:

#43432  autor: becha
 10 sty 2006, 18:48
daniel pisze:Becha... Ja juz od ponad miecha mam ten problem :D

a nad czym sie zastanawiasz?

#43449  autor: Dragon
 10 sty 2006, 19:34
Przemek pisze:Z innych Nokii z symbianem to może być:
6630
6230i
6230i nie ma Symbiana
Ostatnio zmieniony 10 sty 2006, 19:52 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

#43453  autor: Przemek
 10 sty 2006, 19:44
To miało być do wyboru pomiędzy K750i a 6230i bez symbiana :roll:
Mój błąd :oops: :oops: sorry :oops: :oops:

#43468  autor: daniel
 10 sty 2006, 20:05
becha pisze:
daniel pisze:Becha... Ja juz od ponad miecha mam ten problem :D

a nad czym sie zastanawiasz?
Czy wziazc telefon z symbianem.
Czy z lepszym aparatem.

#43471  autor: tomekk
 10 sty 2006, 20:12
Chciałbym zauwazyc ze i tak aparat wbudowany w fona cyfrówki wam nie zastąpi, a do robienia fotek dla zabawy to przeciez 1.3mpx w zupełnosci wystarcza. Z reszta ten aparat w 6630 tez nie jest przeciez taki zły...

#43475  autor: daniel
 10 sty 2006, 20:28
tomekk pisze:Chciałbym zauwazyc ze i tak aparat wbudowany w fona cyfrówki wam nie zastąpi, a do robienia fotek dla zabawy to przeciez 1.3mpx w zupełnosci wystarcza. Z reszta ten aparat w 6630 tez nie jest przeciez taki zły...
No ale 2.0 juz jest lepszy :wink:

#43485  autor: kiltel
 10 sty 2006, 20:38
Bierz 6630 i się nie zastanawiaj. Ja sam używam 6670 na symbianie i telefonik full wypas.

#43489  autor: tomekk
 10 sty 2006, 20:43
daniel pisze:
tomekk pisze:Chciałbym zauwazyc ze i tak aparat wbudowany w fona cyfrówki wam nie zastąpi, a do robienia fotek dla zabawy to przeciez 1.3mpx w zupełnosci wystarcza. Z reszta ten aparat w 6630 tez nie jest przeciez taki zły...
No ale 2.0 juz jest lepszy :wink:
No niby lepszy ale po co to? Jak juz mowiłem prawdziwego aparatu ci to nie zastąpi a z symbiana bedzie wiecej pozytku.

#43532  autor: Frasio
 10 sty 2006, 21:39
Jeśli masz osobno cyfrówkę, z której robisz zdjęcia, to strasznie dobry aparat niepotrzebny i wtedy bym ci radził 6630 (o której sam marzę).
Jeśli jednak chcesz robić nim więcej zdjęć, to weź SE, bo K750i robi zdjęcia większe i w lepszej jakości. ;)

Obrazek

#43544  autor: piotrz
 10 sty 2006, 21:57
telefon nie będzie aparaatem.. zawsze zdjęcia bedą gorsze od tych z cyfrówki. dobrego zdjęcia telefonem nie zrobisz i tak.
dlatego 6630.

#45220  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 10:11
Wiesz jak juz brac pod uwagę symbiana, to albo 6630 ja ja mam i jest cool, albo droższa, choć nowasz i nieco lepsza ale wolniejsza N70, a ze nie mozesz wiziąć telu z seri N to wez 6630, naprawde nie pożałujesz:) :-D

Jest jedna rzecz dla której warto życ - SYMBIAN i nie zmienie sie nic!!
 #45410  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 19:44
becha pisze:Witam,
mam powazny dylemat. Musze wymienic telefon i mam ogromny metlik w głowie.
Nie znam sie specjalnie na telefonizacji, ale chciałbym wybrać dobry telefon, żeby na kolejne 2 lata mi spokojnie wystrczył. Do tej pory zawsze korzystalem z maki NOKIA i zawsze byłem zadowolony. Ostatnio moja uwagę przykuł SonyEricsson, a dokładnie k750i.
Jednak obawiam sie troszke zamieniś sprawdzonej marki NOKIA ma SE. Przeglądałem mnóstwo for dyskusyjnych i spodkalem sie z pozystywnymi wypowiedziami na temat SE k750i, dlatego sie waham. Pozatym spotkałem sie ze słowem SYMBIAN które mi jako totalnemu laikowi w technologi GSM nic nie mówi - oprócz tego że to system operacyjny. Co on daje nie mam pojęcia aczkolwiek to właśnie on przemawiał na korzyść NOKII w wypowiedziach forumiczów. Może ktoś mógłby mi to wyjaśnić dlaczego ?!
Mógłby mi ktoś pomóc w wyborze telefonu ?! Czy SE jest na tyle dobry żeby go wziąć.
A może jest jakis model telefonu NOKIA który mógłby współzawodniczyć z SE K750i.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
niegdzie nie napisales do czego telefon jest Ci potrzebny a to by wieleeeeeeee wyjasnilo, ale osobiscie rowniez moglbym ci z czystym sumieniem polecic 6630, ale jezeli nie bedziesz wgrywal nic ponad to co dostaniesz w telefonie od operatora to przmysl wybor jeszcze miedzy 6230i/k750i

#45463  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 21:03
jak smartfon to 6630 a jak nie to miedzy 6230 a k750, bedzie dobrze:)

Jest jedna rzecz dla której warto życ - SYMBIAN i nie zmienie sie nic!!