• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#435030  autor: n3ox
 12 paź 2010, 14:36
A jak wykupić pakiet 600 SMS-ów kodem?

I czemu nikt nie wspomniał o usłudze wybrane numery w Orange One ? Dalej jest aktualna? Bo za 6 zł / 30 dni nic nie płacę za rozmowy z trzema numerami ! Więc przez 3 miesiące wydam 36 zł (3 pakiety SMS-ów i 3 razy usługa Wybrane Numery) i mam 1800 SMS-ów oraz nielimitowane rozmowy za darmo z 3 numerami Orange. Jak dla mnie bomba..

EDIT

ech, 50 dni na połączenia wychodzące przy doładowaniu 50 zł. Czemu tyle znajomych ma w Orange.. przecież to jest bezsens ta taryfa..

#435052  autor: KamaZ
 12 paź 2010, 16:59
n3ox pisze:A jak wykupić pakiet 600 SMS-ów kodem?
http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... Id=5075533
n3ox pisze:I czemu nikt nie wspomniał o usłudze wybrane numery w Orange One ?
n3ox pisze:ech, 50 dni na połączenia wychodzące przy doładowaniu 50 zł.
Sam sobie odpowiedziałeś.
n3ox pisze:Czemu tyle znajomych ma w Orange.. przecież to jest bezsens ta taryfa..
Orange to solidna sieć. One jest do d... co nie znaczy, że wszystkie takie są.

#435059  autor: aga
 12 paź 2010, 17:19
n3ox pisze:A jak wykupić pakiet 600 SMS-ów kodem?
pakiet "grosz za sms" - *101*22#

A co do orange one... może byłaby to fajna taryfa gdyby nie ważność połączeń wychodzących.

n3ox wydaje mi się, że najtaniej wychodzi to co ci wcześniej napisałam. Przeszłam do orange, bo z jednym numerem mam baaardzo dużo połączeń i smsów, z kilkoma dużo mniej i parę numerów spoza sieci, z którymi rozmawiam krótko i moje rachunki są kilkukrotnie niższe niż jak byłam w erze. Do połączeń wewnątrz sieci dużo lepsze są oferty na kartę. Przekonałam się o tym przechodząc do tak taka i teraz będąc w popie to się potwierdza. Spróbuj przeliczyć swoje rozmowy i smsy na ofertę abonamentową i zapewne wyjdzie ci nieco więcej. Jedyny minus oferty na kartę to cykliczne doładowania i kupowanie pakietów, ale orange przysyła smsy przypominające o tym.

#435207  autor: biedronka
 13 paź 2010, 12:18
Co do One to opinie są faktycznie podzielone. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś dużo rozmawia, to nie martwi się ważnością konta a do tego jeszcze otrzymuje bonusy.

#435223  autor: n3ox
 13 paź 2010, 14:41
W ramach podsumowania:
Kupuję przykładowo doładowanie Orange 200 z allegro za ok. 180 zł i dostaje 230 zł na 10 miesięcy.

Czy te dodatkowe promocyjne 30 zł mogę też na pakiety wydać :?: ?

I teraz tak, wpisuję w komórkę:

*101*22# - otrzymuję 600 SMS-ów na 30 dni
*101*25# - otrzymuję 1000 minut do Orange na 14 dni
( po 13 dniach ) Na populacji wykupuję pakiet POPGadane za 4 zł

I po wyżej wykonanych czynnościach mam/miałem w sumie 1030 minut do Orange i na stacjonarne przez 44 dni oraz 600 SMS-ów do Orange przez 30 dni.

Koszt miesięczny to lekko ponad 15 zł, czyli przez 10 miesięcy 150 zł i zostaje mi 80 zł na okres 10 miesięcy do wydania na inne sieci lub dodatkowe pakiety SMS-ów :)

Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem ?

Bardzo dziękuję za pomoc, dzięki Wam nie związałem się umową..
pozdrawiam ! :-)

[ Dodano: 2010-10-18, 16:32 ]
up