• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #434550  autor: n3ox
 10 paź 2010, 00:31
Witam,
poszukuję korzystnej oferty w Orange w abonamencie, mixie bądź na kartę, zupełnie mi to obojętne - byle by się opłacało. Nie chciałbym wydawać więcej niż średnio 30 zł na miesiąc ( aktualnie doładowuje konto 50 zł / 3 msc w Orange POP ).

Lubię dużo rozmawiać ( z jednym numerem tylko ) jak i pisać smsy do Orange.

Zadzwoniła dzisiaj do mnie konsultantka z centrali Orange:

Zaoferowała mi taryfę Orange Delfin 40 z umową na 36 miesięcy i telefonem. Przy abonamencie otwartym miałbym 60 minut do wszystkich sieci, 1200 minut do 1 wybranego numeru oraz zwrot kwoty aktywacyjnej 50 zł w postaci 5 zł jednorazowo oraz 45 minut do wszystkich w Orange przez 9 miesięcy lub darmowe wieczory i weekendy do Orange przez 6 miesięcy po wykorzystaniu tych podstawowych 60 minut do wszystkich sieci.

Oferta niby ciekawa, ale szczerze telefon i tak bym sprzedał, bo mi niepotrzebny nowy, dlatego może jest jakaś korzystniejsza taryfa w Orange z lub bez telefonu dla mnie? Bo szkoda, że umowa tutaj aż na 36 miesięcy, a te darmowe wieczory i weekendy tylko na 6 miesięcy by były..

Fajnie by było mieć coś w stylu darmowe wieczory i weekendy czy minuty do jednego numeru i pakiet smsów bądź wymienne minuty na smsy..

Oczywiście nie wymagam cudów przy takiej niskiej kwocie doładowań, ale może coś jest ciekawego czego nie zauważyłem. Jedynie wpadłem na "tylko SIM", ale przed skomentowaniem tej taryfy wolałbym poznać Wasze zdanie i propozycje. :)

Pozdrawiam

#434554  autor: amigo007
 10 paź 2010, 02:06
Nie chce mi się szczegółowo rozpisywać o tak późnej porze. Jednak na twoim miejscu na pewno nie brał bym umowy na 36 m-cy, maximum na 24. Zwróć także uwagę, czy w tym delfinie 40 na pewno jest 60 minut do wszystkich sieci, na stronie orange jest to tylko 40 minut. Poza tym zdecydowanie lepiej brać delfin mix 40. W mixie masz tak naprawdę co miesiąc złotówki wymienne na minuty itd. Możesz je nawet wykorzystać na sms premium, a także w razie wyjazdu za granicę na roaming a w abonamencie od razu dopłacasz poza abonament nawet jak masz jakieś minuty na koncie. Zwróć na to uwagę. Pozdrawiam :smt006

#434556  autor: kamil1221
 10 paź 2010, 08:10
60 minut jest do osiągnięcia bo bierze umowę na 36 mies - wtedy dostajesz 20 minut co mies. do wszystkich sieci.

#434558  autor: maniek
 10 paź 2010, 08:46
Na twoim miejscu wzialbym orange pop. Za 20 zl masz 1200 minut do orange i stacjonarnych. Nie ma sensu brac abo jesli na telefon wydajesz mniej niz 50 zl na miesiac. Moim zdaniem przy twoim profilu dzwonienia (wybrany numer) bedzie tez dobre orange go.

#434560  autor: aga
 10 paź 2010, 09:07
maniek pisze:Za 20 zl masz 1200 minut do orange i stacjonarnych.
:?: Skąd ci tak wyszło?

Za 20 zł w popie jest 2000 minut do orange i na stacjonarne (2 x pakiet 1000 minut na 14 dni za 10 zł). Do tego dochodzi pakiet 600 smsów za 6 zł na 30 dni. Tak więc przy zakładanych 30 zł na miesiąc zostają jeszcze 4 zł na połączenia do innych. Do tego jak się włączy usługę masz za staż i skarbonkę uzbierają się jeszcze jakieś drobne na koncie promocyjnym ;-)

#434563  autor: maniek
 10 paź 2010, 09:35
aga pisze:Za 20 zł w popie jest 2000 minut do orange i na stacjonarne (2 x pakiet 1000 minut na 14 dni za 10 zł).
No właśnie stąd tylko troszeczkę inaczej to ująłem. Wydawało mi się, że jest 1200 ale informacja o 2000 powinna być miłym zaskoczeniem dla n3ox :wink:

#434564  autor: Ruben
 10 paź 2010, 09:36
n3ox, uważam, że dla utrzymania taniej komunikacji z jednym numerem w Orange nierozsądne jest wiązanie się umową tym bardziej na 36m-cy. Jeżeli nie potrzebujesz telefonu, to najlepszym rozwiązaniem w mojej ocenie będzie Orange POP. Tam masz cały szereg różnych promocji wewnątrzsieciowych np. "Ty i 3", gdzie za 6zł/m-c (lub 4 na populacji) rozmawiasz z max. 3 numerami w Orange za 3gr/min. i 1gr/SMS.
Ciekawy jest także pakiet "1000min. na zawołanie" -koszt 10zł (minuty do Orange i na stacjonarki) ważne 14dni ale można je przedłużyć o kolejne 30dni kupując ostatniego dnia ważności pakiet POP Gadane za 6zł ;) czyli te 1000min. masz na 1,5m-ca za 16zł. Jest też pakiet 600sms/30dni za 6zł.
Istotne jest ile tych minut i SMS potrzebujesz miesięcznie, to wówczas można coś konkretniejszego zaproponować.

#434587  autor: KamaZ
 10 paź 2010, 11:07
Pop będzie najrozsądniejszy. Do tych minut 1000 za 10 zł, które rozliczane są w pierwszej kolejności do pisania smsów poleciłbym MultiPop 600 sms wymienne na 120 mms lub 30 minut zamiast pakietu samych 600 smsów.

#434676  autor: n3ox
 10 paź 2010, 17:46
Ciekawe rzeczy się tu dzieją :)
Bardzo Wam dziękuję za pomoc :)

Skoro się nie opłaca to Pani konsultantce, która ma zadzwonić we wtorek podziękuję :) chciałem jej spytać czy może mi zaproponować ofertę tylko SIM na 20 msc z darmowymi weekendami i wieczorami. A, że przez centrale to może jeszcze jakieś dodatkowe promocje ma :) co o tym sądzicie?

Przez telefon rozmawiam tylko z jednym numerem w Orange. Piszę smsy do 2-3 osób regularnie, ok. 1200 miesięcznie minimum, lecz gdybym miał te minuty do jednego numeru na pewno by było sporo mniej tych smsów.
Oczywiście rozmawiam też z innymi i piszę, ale sporadycznie i jak jest pilna sprawa, dlatego też dobrze by było nie mieć drogich stawek poza pakietami.
Doładowania najlepiej to 50 zł na 3 miesiące póki co.
Miesięcznie potrzebowałbym załóżmy 800 smsów oraz 600-800 minut do 1 osoby / Orange

To co możecie zaproponować?

#434679  autor: KamaZ
 10 paź 2010, 18:09
n3ox pisze:Skoro się nie opłaca to Pani konsultantce, która ma zadzwonić we wtorek podziękuję :) chciałem jej spytać czy może mi zaproponować ofertę tylko SIM na 20 msc z darmowymi weekendami i wieczorami. A, że przez centrale to może jeszcze jakieś dodatkowe promocje ma :) co o tym sądzicie?
Dopóki jest promocja 1000 minut z POPie (do wykorzystania przez całą dobę) to nie widzę sensu wiązania się umową na 20 miesięcy za dodatkowe minuty dostępne tylko w określonej porze. Zawsze będziesz mógł bez problemu podpisać umową w razie co. Czego nie da się zrobić tak bezproblemowo chcąc zerwać.

n3ox pisze:Przez telefon rozmawiam tylko z jednym numerem w Orange. Piszę smsy do 2-3 osób regularnie, ok. 1200 miesięcznie minimum, lecz gdybym miał te minuty do jednego numeru na pewno by było sporo mniej tych smsów.
Oczywiście rozmawiam też z innymi i piszę, ale sporadycznie i jak jest pilna sprawa, dlatego też dobrze by było nie mieć drogich stawek poza pakietami.
Doładowania najlepiej to 50 zł na 3 miesiące póki co.
Miesięcznie potrzebowałbym załóżmy 800 smsów oraz 600-800 minut do 1 osoby / Orange
Nawet jak będzie taka sama ilość smsów i minut to zmieścisz się w 30 zł czyli 10 mniej niż przy tym abonamencie a korzystniej będzie na pewno.

#434682  autor: aga
 10 paź 2010, 18:15
n3ox pisze:dlatego też dobrze by było nie mieć drogich stawek poza pakietami
W popie masz 29 gr za minutę, 75 gr do Play, 65 gr do Polsatu Cyfrowego. Możesz tez wykupić "wygadany pakiet" - 30 minut na 7 dni za 7,20 zł (24 gr za minutę).
n3ox pisze:Miesięcznie potrzebowałbym załóżmy 800 smsów oraz 600-800 minut do 1 osoby / Orange
Czyli tak proponowaliśmy powyżej: pakiet "1000 minut na zawołanie" za 10 zł, który przedłużysz sobie pakietem "popgadane" za 6 zł (razem 1030 minut za 16 zł na półtora miesiąca) i pakiet smsów lub pakiet "multipop" za 6 zł.

W sumie wychodzi 50 zł na 3 miesiące (2 x 16 zł za minuty +3 x 6 zł za smsy).

#434718  autor: n3ox
 10 paź 2010, 20:00
Super, każdy dostał po punkcie :)

Aga, to jest dobry pomysł, tak też chyba będę robić !
Ale czytam, że w ofercie na kartę Orange Music mam za 7 zł 600 minut / SMS-ów z jednym numerem, no i dodatkowo jest pakiet 600 SMS-ów do Orange.

Tylko czy można te dwie usługi mieć jednocześnie aktywne? I czy SMS-y do tej jednej osoby będzie ciągnąc najpierw z tej usługi "Jeden Jedyny" ? I wymienne minuty na SMS-y tzn. 1 SMS = 1 minuta ?

Sam nie wiem, która oferta lepsza dla mnie..

#434720  autor: aga
 10 paź 2010, 20:14
Tylko spójrz, że w orange music masz drogie połączenia - 65 gr do orange, na stacjonarne i pozostałych sieci, 75 gr do play. Poza tym jest to oferta archiwalna i nie wiem czy można jeszcze na music przejść. Niby w on-line jest dostępna, ale była jakaś akcja przełączania z music chyba na popa.

#434722  autor: n3ox
 10 paź 2010, 20:31
No tak, pochodzę z tym kilka dni i podejmę decyzję :) przy okazji w Orange się dowiem czy mogę normalnie w Orange Music być i czy są te usługi dodatkowe :)

A teraz inne pytanie przy okazji, w sumie gdybym miał być w POP-ie to może opłacało by się związać umową i kupić jakiś telefon na sprzedaż :) orientuje się ktoś czy się opłaca jakiś kupić tak, żeby znacząc zarobić na nim?

#434904  autor: marcel84
 11 paź 2010, 20:11
jak bys wzial oferte bez telefonu, to chyba jeszcze mialbys 'Wieczory i Weekendy' usluge, o ile sie nie myle.

#434907  autor: cesarz
 11 paź 2010, 20:37
Wieczory i Weekendy są w abonamencie i mix od 39zł w górę.

CNN

#434959  autor: Fafral
 12 paź 2010, 09:13
POP tylko i wyłącznie.
Ty i 3 - 3gr min/ 1 gr sms
Pakiet SMS -600sms -za 6zł

Jeśli masz kontaktować się z numerem Orange w głównej mierze to jest to najlepsze rozwiązanie. Widzisz ile masz jeszcze dodatkowych opcji z minutami.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#434962  autor: n3ox
 12 paź 2010, 09:18
Dokładnie, od 39 zł dopiero..

Wczoraj byłem w Orange i oferta Orange Music jednak jest już archiwalna, a ta opcja w Orange POP na równo 50 zł raczej też odpada, bo nawet wysłanie smsa na pierwszy pakiet zje mi 15 czy 20 gr więc nie starczy mi na to wszystko.. nie wspominając już o wysłaniu smsa poza sieć. więc żadna z opcji nie jest dobra jednak.

Fafral
Tylko szkoda, że tutaj nie ma żadnego pakietu a wykupuje za 6 zł usługę dzięki której mam tańsze SMS-y i rozmowy..

Jeśli miesięcznie wydzwonię 300 minut i napiszę 1000 SMS-ów do tych 3 numerów, to zapłacę 19 zł + 6 zł aktywacja usługi co daje nam 25 zł na miesiąc :/

#434978  autor: KamaZ
 12 paź 2010, 10:48
Ale dopiero od 59 zł jest stawka 29gr/min.

Orange Music można aktywować poprzez *100*#.

Za aktywacje pakietów nie trzeba nic płacić jeśli aktywuje się je poprzez kody.

Kupując 1000 minut za 10 zł masz do wykorzystania 1000 minut i nie płacisz za nic więcej, po 14 dniach kupujesz 30 minut za 6 zł i przedłużasz ważność ważność minut o miesiąc. Tak samo z pakietem 600 smsów za 6 zł ważnym miesiąc. Zresztą aga już o tym wcześniej napisała ile za wszystko wyjdzie.

Nawet jak wydasz więcej niż 50 zł na 3 miesiące to tak bardzo dużo?

#435012  autor: biedronka
 12 paź 2010, 13:04
Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, to pod względem abonamentu faktycznie najlepszy będzie właśnie delfin . Jeśli nie chcesz wiązać się umową , to wyszła też nowa taryfa orange one. Przy niskich doładowaniach , o których wspomniałeś otrzymuje się za każdym razem dodatkowe bonusy do sieci Orange (25 zł = 125 minut/ 125 smsów). Przy doładowaniu za kwotę 50 zł bonusowe smsy możesz już przeznaczyć do wszystkich sieci.

Jeśli chcesz rozmawiać z wybraną osobą, to jest możliwość dobrania dodatkowych pakietów.

Pop też jest atrakcyjny, oferty trochę się różnią, ale zarówno w jednej , jak i w drugiej możesz korzystać jeszcze z jakiś promocyjnych doładowań i wszelkich dodatkowych usług :pakiety minut, smsow, orange world etc. Kwestia osobistych oczekiwań.