• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 74 z 244
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 244

#433656  autor: horas
 05 paź 2010, 11:42
el_frugo pisze:Wina telefonu to nie jest - sprawdzałem zarówno na starych modelach (bez 3G) jak i na nowszych - i na każdym to samo.
Ustawie ręcznie Plusa - i co?
Albo wyskoczy po chwili "brak dostępu do sieci", albo "wybierz sieć" - bo w przypadku zaniku sieci Plus telefon automatycznie nie połączy się z "Plusem" gdy znów będę w zasięgu.
Także telefony można wykluczyć - 7 różnych modeli sprawdzałem - i tylko z Play jest problem, inne sieci bez problemu działają.
mam ten sam przypadek, śmiem twierdzić że wina leży po stronie mojej karty SIM...jest już leciwa...może wypadało by wymienić ją na "nowszy" model ?? play4you2 - co o tym sądzisz ??

#433657  autor: qper
 05 paź 2010, 11:47
Mam pytanko jeszcze do użytkowników Fresha,

czy macie wszystkie komunikaty po wyłączeniu Notki SMS?

w szczególności chodzi mi o sytuację "gdy nie odbieram telefonu przez 30 sekund"

Zastanawiam się też dlaczego teraz po 30 sek. oczekiwania dzwoniący jest rozłączany?
Kiedyś ten czas był dłuższy no chyba, że była poczta głosowa.

#433660  autor: Sig
 05 paź 2010, 11:55
Nie potrafiłem udzielić na 100% pewnej odpowiedzi na to pytanie:

Ktoś chce zarejestrować dawno kupionego Play FRESH, bo znudziło mu się otrzymywanie spamu reklamowego. Nie ma niestety tabliczki z której wyłamał kartę, nie ma także zapisanego PUK. Ma utworzony profil na Play24, ale tam chyba nie ma podglądu tego. Pytanie - czy jak pójdzie do Salonu to będzie mógł zarejestrować na siebie taki numer, nie mając PUK, czy sprzedawca będzie robił problemy?

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#433662  autor: qper
 05 paź 2010, 12:00
Sig pisze:Nie potrafiłem udzielić na 100% pewnej odpowiedzi na to pytanie:

Ktoś chce zarejestrować dawno kupionego Play FRESH, bo znudziło mu się otrzymywanie spamu reklamowego. Nie ma niestety tabliczki z której wyłamał kartę, nie ma także zapisanego PUK. Ma utworzony profil na Play24, ale tam chyba nie ma podglądu tego. Pytanie - czy jak pójdzie do Salonu to będzie mógł zarejestrować na siebie taki numer, nie mając PUK, czy sprzedawca będzie robił problemy?
Teoretycznie nie mają prawa zarejestrować karty bez PUK.

Ja znam salon gdzie mogliby to zrobić ale nie mogę tego powiedzieć ;)

Może play4you będzie w stanie jakoś zweryfikować czy, to twój numer i jakoś pomoże.

W Erze weryfikują po ostatnich połączeniach.

#433663  autor: Maniek99
 05 paź 2010, 12:01
W play24 widać puk.

#433664  autor: qper
 05 paź 2010, 12:02
Maniek99 pisze:W play24 widać puk.

Widać ale jak masz zarejestrowany numer.

W przypadku niezarejestrowanego numeru nic się nie wyświetla :]

#433665  autor: Maniek99
 05 paź 2010, 12:03
Aha, no to kicha 8)

#433667  autor: szyna_one
 05 paź 2010, 12:10
Mam pewien problem, otóż do abonamentu mam wykupiony pakiet internetowy 500 mg w Play...pare dni temu zauważyłem na moim profilu na stronie play że mam do zapłacenia kwote 200 zł poza abonament ponieważ i tutaj moje zdziwienie...Mój hero jakimś cudem około godziny 5:30 rano...pobrał z internetu dane w wysokości 460 mg ....czy to w ogóle jest możliwe? jednorazowo najwięcej ściągałem około 80 mg kiedy dostępna była aktualizacja...ale to nawet nie w tym miesiącu...

460 mg to strasznie dużo jak na telefon...czasami ciężko wykorzystać mi 500 mg na cały miesiac...a tutaj jednej nocy pobrało mi aż tyle...gdybym nie miał jeszcze około 200 mg w ramach pakietu to przyszedł by mi rachunek na około 500 zł

może to jakiś błąd ze strony play?...bo ciężko mi uwierzyć że aż tyle danych zostało pobranych...tym bardziej że w momencie kiedy dane te zostały pobierane nie miałem nawet tyle miejsca na karcie pamięci do ich zapisania

Dane(460 mg) zostały pobrane jednorazowo...nie było opcji rozłaczenia i ponownego połączenia...
Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji a telefon posiadam juz od roku...a tu z dnia na dzień nagle taka opcja...jaka aplikacja mogła pobrać lub wysłać prawie 500 mg ?

lista aplikacji które ostatnio instalowałem to: alchemy, audio manager, bluetooth file transfer, fishin 2 go, hyper jump, tom cat (syntezator mowy) i jakieś kulki w labiryncie nie wiem jak sie nazywały bo wykasowałem juz podobnie jak tom cata...

Czesto tez używam task killera wiec wiekszosć aplikacji "killuje"...

Posiadam HTC Hero i androida 2.1 wszystko oryginalne...wiec nie rozumiem jak to się stało...

bardzo bym prosił abyście poradzili mi co mam z tym zrobić...z góry dziękuje

#433686  autor: el_frugo
 05 paź 2010, 14:16
horas pisze:
el_frugo pisze:Wina telefonu to nie jest - sprawdzałem zarówno na starych modelach (bez 3G) jak i na nowszych - i na każdym to samo.
Ustawie ręcznie Plusa - i co?
Albo wyskoczy po chwili "brak dostępu do sieci", albo "wybierz sieć" - bo w przypadku zaniku sieci Plus telefon automatycznie nie połączy się z "Plusem" gdy znów będę w zasięgu.
Także telefony można wykluczyć - 7 różnych modeli sprawdzałem - i tylko z Play jest problem, inne sieci bez problemu działają.
mam ten sam przypadek, śmiem twierdzić że wina leży po stronie mojej karty SIM...jest już leciwa...może wypadało by wymienić ją na "nowszy" model ?? play4you2 - co o tym sądzisz ??
Ja kartę SIM już wymieniałem (o czym wspomniałem we wcześniejszych postach).
Po za tym nawet jeśli karta SIM jest stara, z porysowanymi stykami - niema to żadnego wpływu akurat na zasięg. Bo jeśli karta SIM nie 'kontaktowała' by z telefonem - to korzystanie a nawet włączenie telefonu było by niemożliwe.

#433717  autor: pawelpp
 05 paź 2010, 16:11
Kolejny duży PLUS: po zgłoszeniu niedogodności z połączeniami skontaktowano się ze mną z ciągu kilku minut
Kolejny duży PLUS: połączenia z OK są taryfikowane dopiero po 45 sekundzie
Minus: "Sieć zajęta" przez pół godziny w centrum Łodzi w godz szczytu
Minus: Sygnał faksu po połączeniu z *500 :)

#433718  autor: Marens
 05 paź 2010, 16:19
pawelpp pisze:połączenia z OK są taryfikowane dopiero po 45 sekundzie
Do tej pory było 30sek :wink:

#433846  autor: pawelpp
 06 paź 2010, 08:24
P4Y, dlaczego od trzech dni na moim koncie Play24 nie da się wejść w zakładkę "Finanse" i tym samym zobaczyć faktury oraz wysłać zgłoszenia:
Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana. Kod błędu: 1608834
?

#433898  autor: weissmann
 06 paź 2010, 13:22
Play4You, mam pytanie (być może już tu było) - czy w chwili obecnej Play w salonach ściąga simlocka bez opłat z KAŻDEGO telefonu który ma simlocka na Play, obojętnie czy jest na gwarancji, czy też już jest po gwarancji?

Chodzi mi o sytuację, że np. kupię telefon na Allegro z simlockiem Play, i pójdę do salonu go ściągnąć. Czy potrzebuję koniecznie dowodu zakupu telefonu, czy wystarczy Playowi IMEI do ściągnięcia simlocka?

#433900  autor: Claudec
 06 paź 2010, 13:52
el_frugo, jaki masz model telefonu?
Co do "brak dostępu do sieci" to musisz wysłać email do rzecznika Play.
Tego typu jaja miało setki ludzi, już mało kto narzeka bo większość wysłała swoje numery do rzecznika i problem ustąpił.
Do sieci Plus można się zalogować, ale trzeba dużo próbować, bo to czasami za 15 razem wejdzie.

#433901  autor: play4you2
 06 paź 2010, 14:05
Ojojoj, widzę, że macie bardzo duzo pytań :-). Ok postaram się tak odpowiedzieć "ogólnie".

Co do telefonów:

Niestety sprawdzałem, ale Samsungi Galaxy są praktycznie wyczyszczone z magazynów. Jak już mówiłem, nie mam za bardzo informacji, na kiedy planowana jest nowa dostawa.

W sprawie Play24:

Generalnie samo Play24 powinno działać. Jednak mogą pojawiać się chwilowe utrudnienia ze względu na ciągłe zmiany, jakie są wprowadzane. Proszę Was o cierpliwość. Nie mam informacji, na kiedy ostatecznie planowane jest zakończenie prac. Póki co, wszystkie wasze "screeny" z kodami błędów przekazuję bezpośrednio do Administratora Play24.

W sprawie zasięgu i blokad roamingu Plusa:

Już wielokrotnie wypowiadałem się na ten temat, że nie mamy żadnych blokad i jest to moja ostateczna wypowiedź.

Ok, myslę że odpowiedziałem "tak ogólnie" na wasze pytania. Jak coś pominąłem, przepraszam. Na PW staram się odpowiadać "sukcesywnie" po kolei. Wybaczcie, że czasami tak długo czekacie. Zapewniam jednak, że odpowiem na każde PW.
weissmann pisze:Play4You, mam pytanie (być może już tu było)
W tej sytuacji, zdjęcie SIM Locka nastąpi jedynie po okazaniu paragonu zakupu telefonu w naszej sieci, w Salonie Play. Nie rekomendujemy innych dowodów zakupu (z komisów, giełd, serwisów itp.). Krótko mówiąc, jeżeli kupujesz telefon na aukcji z blokadą SIM Lock założoną kiedyś przez Play (zresztą to musiałoby być dość dawno) i nie masz dowodu zakupu z naszego Salonu, wówczas blokada nie zostanie zdjęta.

Pzdr.

Wasz p4y2 8)

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#433907  autor: amigo007
 06 paź 2010, 14:45
Witam obecnie ze względu na przepadanie "zbieraj minuty" korzystam z gołej taryfy play fresh. Czy jest może w play jakikolwiek pakiet sms? A jak nie to czy można jakoś inaczej obniżyć cenę smsów ?

#433912  autor: pawelpp
 06 paź 2010, 15:07
P4Y, chciałem jeszcze zapytać czy macie zgłoszone jakieś awarie w lokalizacji Łódź Zarzew? Od wczoraj są poważne problemy z przeciążeniem sieci ("Sieć zajęta" na kilku telefonach, zrywane połączenia). Nie są to chwilowe problemy.

#433925  autor: maniek89
 06 paź 2010, 16:03
Ponawiam bo w gąszczu spraw nie zauwazono mego posta ;p
Pytanie - co po zakonczeniu umowy w Megamix? Automatycznie przechodzi do Fresha, czy na czas nieokreslony? Czy zeby przejsc na fresha musze pisac wypowiedzenie na Komorniki? Zaznaczam jeszce raz ze to nie mixtura tylko oferta archiwalna mix podpisana na miesiace a nie na doladowania. Aha i czy wtedy numer po przejsciu na fresh jest dalej numerem zarejestrowanym? Czy musze tego dokonac jeszcze raz?
 #433929  autor: wezysko
 06 paź 2010, 16:21
mam prośbę - moja mama ma zamiar przejść na longplay29 - i bardzo che telefon z klapką. W salonie w Żarach dowiedziałem się, że szanse są więcej niż marne - konkretnie chodzi o modele Samsung S5510 S3600 E2210 E 1150 C270 - ta kolejność nie jest przypadkowa - od tego na którym najbardziej mi zależy do tego najmniej pożądanego. Lub też nokia 2760 - są to telefony za 1 zł w taryfie LP 29.

Czy któryś z opiekunów tego tematu mógłby zweryfikować te informacje - a już byłoby super jakby sprawił że ten telefon pojawił sie w Żarach
Pozdrawiam

#433931  autor: maniek89
 06 paź 2010, 16:45
c270 i e1150 kupisz za mniej niz 100 zl czy jes sens sie wiązać?
  • Strona 74 z 244
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 244
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74