• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #433507  autor: banderas
 04 paź 2010, 15:50
witam
nie wiem czy pisze w dobrym dziale lecz chce zapytać dlaczego jest trudno przenieść numer z sieci do sieci ktore operuja na tym samym nadajniku, miałem ostatnio taki problem z mobilkinga do ery , musiałem przebyć gore lodową problemow aby mogł numer działać w erze
?

banderassso

#433527  autor: kwistas
 04 paź 2010, 16:53
Z reguły z sieci wirtualnych do sieci infrastrukturalnych czy odwrotnie bywają problemy, często problem leży po stronie operatora wirtualnego, bo nie posiada całej armii ludzi, którzy wszystko by załatwili szybko.

Takie same problemy są z przeniesieniem do/z mBanku czy GG Air, często ludzie są odcięci od telefonu tygodniami z reguły sieci wirtualne są słabo dofinansowywane pod względem obsługi klienta, więc automatycznie przeniesienia też na tym cierpią.

Jak to się mówi coś za coś, cena wyższa abonamentu/doładowania to obsługa klienta jest iście prestiżowa, często operatorzy atrakcyjni cenowo oszczędzają na zbędnej armii ludzi/urzędasów.

#433580  autor: Patryk_
 04 paź 2010, 21:13
Przenosiłem trzy numery z Plusa (2x abo, 1 simplus) do mBanku, i najmniejszych problemów nie było (w okresie od marca b.r.).
Zawsze kurier z papierami przybywał max. tydzień po złożeniu wniosku, a przerwa w świadczeniu usług to max. kilka godzin (nie wiem dokładnie ile - numery Plus wyłączał przed północą, a rano dzialała już simka mBanku).

Problemy były za to na linii Plus > Play, ale to jeszcze za starych czasów, gdy płaciło się 50 zł za MNP.
Wtedy po przeniesieniu numeru nie można się nań było dodzwonić z niektórych sieci.