• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431251  autor: kamil1221
 23 wrz 2010, 12:18
Jest temat o prędkości mobilnego internetu, ale nie ma o prędkościach rozwijanych przez Freedom PRO "CDMA".
Jako że plany, planami - byłem zmuszony do zakupy tego internetu na próbę ;)

Powiem tyle - jestem pozytywnie zaskoczony !
Moim urządzeniem stał się modem ADU-500A (czyli ten szkrab, w porównaniu do 450).
Prędkość osiągnięta bez anteny zewnętrznej:
Obrazek
Z antenką:
Obrazek
Dziwne :)

Kolejna fajna sprawa - małe wartości ping w wierszu poleceń:
Obrazek

#432663  autor: kamil1221
 30 wrz 2010, 14:15
Nie ma jak odpowiadać samemu sobie, no ale... ;)

Od wczoraj testuje CDMA na nowym Routerze Axestel MV500. Porównując go do MV450 - jest o wiele mniejszy, zgrabniejszy oraz estetyczniejszy. Bardzo dobrze łapie zasięg. Teraz średnia prędkość to ok 1 mega. Wcześniej na ADU500 ok. 600 kilo.

Obrazek

Polecam.

#432669  autor: Feniks06
 30 wrz 2010, 15:05
U klientów, których obsługiwałem na MV410 z anteną zewnętrzną potrafiło osiągać nawet 2 Mb i 1Mb upload. Na odległości 11 km od nadajnika bez zewnętrznej gdzie nie było po drodze jakichś większych przeszkód terenowych czy wysokiego zabudowania osiągało 1 Mb download stabilnie. Jedna przygoda... MV410 u klienta... bez anteny zewnętrznej w środku domu 800 Kb... po wyniesieniu routera do pokoju na piętrze transfer był między 2Mb-2,5Mb. W tym wypadku odległość od nadajnika wynosiła ok 7 km.

Drugi dziwny wypadek był u innego klienta ... odległość od nadajnika ok 7 km, po drodze wzgórza. Upload 900 Kb a download 500-600 Kb. Pomiary z anteną zewnętrzną były dokonywane z różnych stron domu ale upload zawsze był wyższy niż download :)