• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431508  autor: stonka
 24 wrz 2010, 15:06
Witam
Jakiś czas temu podpisywałam umowę na neostradę (6Mb/s). Z tego co wyczytałam jest możliwość wykupienia do tej oferty pakietów tv.
Czy ktoś z Was z tego korzystał? jak to wygląda w praktyce? jaka jest jakość obrazu? Czy trzeba mieć konkretna prędkość, aby móc takie pakiety zamówić?

#431511  autor: Maniek99
 24 wrz 2010, 15:19
Neo z TV to totalny shit.
Chcesz mieć sensowny produkt, to idź do firmy która się w tym specjalizuje.

Choć lepiej poczekać gdzieś do listopada, bo aktualne promocje są marne.

#431523  autor: Jedrker
 24 wrz 2010, 15:44
Maniek99 pisze:Neo z TV to totalny shit.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
Ja mam u siebie w salonie cyfrę +, a w sypialni neo TV, i zadowolony jestem z działania usługi, jak i oferty programowej, skoro TV jest właściwie w cenie neostrady, do tego nie płacisz za liveboxa, to czemu nazywasz taki produkt shitem ?
Ja jestem zadowolonym użytkownikiem neo TV.
Czy ktoś z Was z tego korzystał? jak to wygląda w praktyce? jaka jest jakość obrazu? Czy trzeba mieć konkretna prędkość, aby móc takie pakiety zamówić?
Jakość obrazu jest elegancka, jak zresztą przy tv satelitarnej, nie narzekam na jakość obrazu, nie nie trzeba mieć konkretnej prędkości by zamówić opcję tv ;]

#431527  autor: Maniek99
 24 wrz 2010, 15:51
W podstawowym pakiecie niema prawie nic poza tym co jest z anteny naziemnej.
Reszta to kanały darmowe, które można odebrać na byle tunerze z bazaru.
Ten ich sprzęt jest masakrycznie wolny, a do działania wymaga połączenia z netem (na szczęście nie koniecznie przez LB).
Nie wszystkie kanały z pakietów wyższych dostępne są w wersji sat.
W wersji kablowej ustawiają b.wysoki przeplot (wysokie pingi).
To tak na szybko.

#431530  autor: maniek
 24 wrz 2010, 16:10
stonka nie sugeruj się wypowiedziami, że neo tv to shit tylko zamów usługę i potestuj. Jest teraz nowa promocja gdzie przez 3 miesiące można testować i w razie czego zrezygnować bez kary.

#431535  autor: BarthezzLodz
 24 wrz 2010, 16:29
Ja również korzystam z telewizji w tp i jestem zadowolony. Posiadam pakiet L i płacę za niego 39,90 zł i znajdują się tam naprawdę fajne kanały. Kanały TVN, Discovery, BBC po polsku, różne kanały bajkowe, muzyczne czy wiele kanałów filmowych. Bardzo ciekawą opcją jest też nowa opcja - TVoD, czyli telewizja na żądanie, aktualnie tylko na TVP1 i TVP2. Można za darmo obejrzeć sobie w dowolnym momencie niektóre programy, które leciały na 'jedynce' i 'dwójce' do tygodnia czasu wstecz. Minusem, który zauważyłem jest to, że na niektórych kanałach językiem domyślnym jest angielski i trzeba go ręcznie zmienić na polski. Kolejny minusik to to, że dekoder jest trochę wolny.
Ogólnie rzecz biorąc jestem naprawdę odpowiada mi tv w tp. Bogata oferta kanałów w przystępnej cenie. Polecam :)

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#431746  autor: Vieslav
 25 wrz 2010, 17:10
Przez jakiś miesiąc korzystałem z tej usługi (IPTV). Dekoder to istna masakra, ale da się przeżyć. Co do jakości, to bardzo ładnie wyglądało wszystko na kineskopie. Chyba tylko ze dwa razy udało mi się zauważyć porządną pixeloze (jak przy buforowaniu). Z VOD nie korzystałem. W każdym razie za taką cenę to się opłaca, a w pakiecie L jest co pooglądać. Jedynie pakiet HD to porażka totalna :| .

#432091  autor: stonka
 27 wrz 2010, 15:02
widzę że co użytkownik to opinia :)

Zastanawiałam się nad technicznymi aspektami korzystania z takiej telewizji kablowej w TP.
To ponoć idzie na tym samym łączy co Neostrada.
Jeżeli zatem mam 6mb/s, to czy aktywowanie TV,może jakoś wpłynąć na szybkość dostarczania internetu. Z jaką prędkością przesyłany jest obraz do TV, że się tak wyrażę.
No i jak, wygląda sprawa podłączenia takiej usługi?
Przychodzi monter, czy samemu się instaluje dekoder?

#432102  autor: Oiir
 27 wrz 2010, 15:51
Sama idea IPTV bardzo mi się podoba. Niestety oferta programowa i ten dekoder NeoTV już mniej.
Chętnie zobaczyłbym telewizję neostrady z jakimś porządnym dekoderem posiadającym system operacyjny Google TV, co prawda sam system pojawi się dopiero w połowie października ale tak już sobie wybiegam ;)

Dodatkowo dobrze by było gdyby kanały telewizyjne były dostępne także jako linki do oglądania programów na komputerze. UPC ma coś takiego.

@stonka - internet nie powinien zwolnić. Ale nie używam tego więc może wypowie się ktoś kto ma szybki internet z telewizją.

#432139  autor: BarthezzLodz
 27 wrz 2010, 19:34
Stonka, musisz zadzwonić się i spytać o możliwości techniczne usługi. Ja chciałem podwyższyć prędkość neta do 6 Mbps, ale dowiedziałem się, że mogę mieć maksimum 2 Mbps przy telewizji IPTV, bo ona z tego co pamiętam ciągnie dodatkowo 4 Mbps, a moja linia już tylu by nie pociągnęła.
Podłączenie dekodera jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy podłączyć go do prądu, połączyć za pomocą kabla ethernetowego z liveboxem, wtykasz też swoją kartę identyfikacyjną w odpowiednie miejsce w dekoderze, no i oczywiście podłączasz dekoder do telewizora za pomocą złącza SCART. Jako, że instalacja jest bardzo prosta, monter nie przychodzi.
Oiir, ja uważam, że oferta programowa (przynajmniej w pakiecie L) jest naprawdę na wysokim poziomie. Powiedz proszę, jakich kanałów Ci brakuje.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#432158  autor: Marens
 27 wrz 2010, 20:33
stonka pisze:No i jak, wygląda sprawa podłączenia takiej usługi?
Zamawiasz i w ciągu kilku dni aktywują usługę.
Przychodzi monter, czy samemu się instaluje dekoder?
Samemu instaluje się dekoder, jest to bardzo proste.
Oiir pisze:Sama idea IPTV bardzo mi się podoba.
Miałem okazje bawić się IPTV Dialogu. (pakiet internet i telewizja).
Ofertowo i technicznie bardzo fajnie rozwiązane.

TP jest lata świetlne za Dialogiem (multiroom, HD, oferta programowa)
Nie jest wymagany telefon (tzn, jest wirtualny plan 0min za kilka złotych)
Bawiłem się IPTV z Telepunkcie i niesamowita pikseloza była. Nie wiem tylko, czy to usterka w Telepunkcie, czy ten typ tak ma.
BarthezzLodz pisze:Powiedz proszę, jakich kanałów Ci brakuje.
Polsat, Polsat News, Polsat Sport, History
(wystarczyłby sam Polsat)

Chociaż zaletą jest regionalna wersja TVP Info, z satelity mamy TVP Info Warszawa.
Druga zaleta to paczka MTV z Astry.

Gdzieś czytałem, że do IPTV ma być do końca roku nowy dekoder HD.
Nie wiem na ile to prawda, a na ile plotka. Myślę, że TP mogłaby pomyśleć o multiroomie.

Co do oferty 20Mbit z TV, to myślę że jest to wirtualna oferta.
10Mbit/s z TV powinno pójść w niektórych lokalizacjach.

#432299  autor: BarthezzLodz
 28 wrz 2010, 16:12
No fakt, brak tylko kanałów Polsatu. Ale ja już się w sumie do tego przyzwyczaiłem, bo wcześniej miałem n i też Polsatu nie było.

Uśmiechnij się! ;)

#432314  autor: Marens
 28 wrz 2010, 17:06
Akurat na otwartym Polsacie jest sporo ciekawych impres sportowych (siatkówka, F1)

#432435  autor: stonka
 29 wrz 2010, 11:37
dzięki chłopaki za odpowiedzi :)

@BarthezzLodz
sądzę że moje 6mb/s powinno spokojnie wystarczyć do skorzystania z TV, przynajmniej wnioskując z tego co piszesz. Ale oczywiście, zadzwonię na infolinie i spytam się o możliwości techniczne.

A jak cenowo kształtuje się oferta TP w porównaniu z konkurencją?
Bo ja nie mam rozeznania w tym temacie.
Mama na myśli te nowe stawki cenowe związane z promocją ( do 6 m-cy gratis itd).