• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #431297  autor: Optipos_Prime
 23 wrz 2010, 17:04
Mam pytanie, czy ktoś z Was szanowni czytelnicy portalu, posiada któregoś z tych diamentów?

1. Jak one się sprawują, w jakich cenach je kupiliście?
2. Jakie są najciekawsze aplikacje na te systemy (chodzi mi o dedykowane aplikacje, nie o taki same jak na telefony tych producentów)
3. Jak z baterią?
4. Czy w Galaxy Tab aparat jest dobrej jakości?
5. Czy nie ma problemów czysto technicznych z tymi padami (połączenie bezprzewodowe, ładowanie, aplikacje, błędy systemowe)?
6.Co z ich wytrzymałością? (czy się rysują itp.)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 11:20 przez Optipos_Prime, łącznie zmieniany 1 raz.

[center] d(-.-)b [/center]

#431533  autor: code
 24 wrz 2010, 16:26
wniosek po kilku godzinach z Galaxy Tab: palce bolą od walenia w ekran (w porównaniu do iPada ciężko się w niego "puka"), nie działa Android Market, bardzo mała intuicyjność.

#431540  autor: Jaca
 24 wrz 2010, 17:21
Optipos_Prime pisze:1. Jak one się sprawują, w jakich cenach je kupiliście?
Optipos_Prime pisze:Jak z baterią?
iPad kupiony529 funtów za wersję 16GB Wi-Fi z 3G. Jak na razie super, do przeglądania neta idealny. Bateria przy korzystaniu wylacznie z wifi wytrzymuje ok 20h. (przy ok 5-6h neta, ok 2h muzyki)
Optipos_Prime pisze:5. Czy nie ma problemów czysto technicznych z tymi padami
Nie ma jakiś problemów z rozłączaniem wifi.
Optipos_Prime pisze:6.Co z ich wytrzymałością? (czy się rysują itp.)
Mam go od jakiegoś miesiąca i nie dbam jakoś szczególnie, żadnych rysek jeszcze nie zauważyłem.

#431541  autor: Optipos_Prime
 24 wrz 2010, 17:26
code,
dalczego nie ma połączenia z Android Marketem?

Jaca, a co z aplikacjami, czy jest coś zaskakującego w porównaniu do aplikacji na iP4?

#432056  autor: code
 27 wrz 2010, 09:58
nie działał. nie otwierał się po prostu. nie jestem w stanie ocenić, czy to kwestia systemu, czy tabletów na androidzie w ogóle - zauważ, że Market filtrowany jest pod kątem aplikacji do danej rozdzielczości, ale w tym przypadku nie otwierał się w ogóle po prostu. synchro z kontem Google przebiegało sprawnie.

#432068  autor: Optipos_Prime
 27 wrz 2010, 11:11
code, może już to naprawili? Czy to była usterka, czy po prostu tab nie obsługuje Marketu? Jeżeli tak to uważam to za strzał w kolano.

#432075  autor: Jaca
 27 wrz 2010, 11:58
Optipos_Prime pisze:Jaca, a co z aplikacjami, czy jest coś zaskakującego w porównaniu do aplikacji na iP4?
Z tych które mam to są te same które mam na ipodzie touch, większej różnicy nie zauważylem.

#432079  autor: Optipos_Prime
 27 wrz 2010, 12:23
Jaca, aha i jeszcze jedno: czy warto?

#432083  autor: Jaca
 27 wrz 2010, 13:28
Jaca, aha i jeszcze jedno: czy warto?
Według mnie warto, ale na pewno nie jako substytut komputera. Jako dodatkowe urządzenie na pewno tak. Do przeglądania neta, posłuchania muzy, poczytania ebooków jest idealny.

#432180  autor: code
 27 wrz 2010, 21:47
Optipos_Prime
pogrzebałem w temacie.

Google oficjalnie nie wspiera Android Marketu na tabletach nawet w wersji 2.2 http://liliputing.com/2010/09/google-an ... s-yet.html , jak też informują producenci niemniej jednak jest ciche przyzwolenie na hacki systemowe, które stosują zarówno mali producenci jak i Samsung. weryfikatorem uzyskania dostępu do Marketu jest m.in akcelerometr, wifi i moduł telefoniczny.
zauważyłem, że różnym słuchawkom z Androidem wyświetlają się różne aplikacje - według moich skromnych doświadczeń wyniki bazują na rozdzielczości ekranu, ale mogę się mylić. jeśli jednak rozdzielczość, nie da się ani zagrać na tablecie z Androidem (bo Google oficjalnie nie wspiera, więc i nie ma gier) jak i z aplikacjami będzie ciężko.

taki fail imho.

#441374  autor: galtom
 16 lis 2010, 10:19
@code: a jak z obsluga Flasha i tuneli VPN w Galaxy?
W ipadzie to nie problem wiec choc hulu nie dostepne (za darmo) to chociaz sporo na stronach ABC mozna poogladac... wiesz czy da sie stworzyc polaczenie VPN na Samsungu?

Pozdrawiam,
Galtom

#441578  autor: code
 17 lis 2010, 08:53
galtom pisze:@code: a jak z obsluga Flasha i tuneli VPN w Galaxy?
W ipadzie to nie problem wiec choc hulu nie dostepne (za darmo) to chociaz sporo na stronach ABC mozna poogladac... wiesz czy da sie stworzyc polaczenie VPN na Samsungu?
Sprawdzę i odpiszę tutaj.

Pozdrawiam

#441582  autor: galtom
 17 lis 2010, 09:29
THX, bede czekal na info.
Inna sprawa, ze Galaxy Tab powinno (IMHO) byc jednak tansze od iPada (lub przyjamniej nie drozsze) aby Samsung mogl realnie myslec o duzej sprzedazy.
W obecnej chwili, gdybym mial cos kupic to jednak wciaz lepsza opcja wydaje sie byc iPad.

Pozdrawiam,
Galtom
 #443597  autor: xxqwerty25
 28 lis 2010, 00:23
Optipos_Prime pisze:Mam pytanie, czy ktoś z Was szanowni czytelnicy portalu, posiada któregoś z tych diamentów?

1. Jak one się sprawują, w jakich cenach je kupiliście?
2. Jakie są najciekawsze aplikacje na te systemy (chodzi mi o dedykowane aplikacje, nie o taki same jak na telefony tych producentów)
3. Jak z baterią?
4. Czy w Galaxy Tab aparat jest dobrej jakości?
5. Czy nie ma problemów czysto technicznych z tymi padami (połączenie bezprzewodowe, ładowanie, aplikacje, błędy systemowe)?
6.Co z ich wytrzymałością? (czy się rysują itp.)
1) Ja dałem grubo za 64GB 3g ipada, bo kupowałem jeszcze przed premierą EU i jak ciężko było dostać gdziekolwiek. Teraz nie wiem po ile chodzą.
2)Wersje HD tego co jest na resztę urządzeń. Jak deweloper robi aplikacje to robi w wersji na iphona/ipoda touch i ewentualnie na ipada. Nie wiem czy są jakieś tylko na ipada.
3) Nie miałem jeszcze sytuacji żeby gdzieś mi zabrakło baterii. Trzyma mniej więcej tyle ile mówi producent czyli dużo :P.
5)Nie. Do tego ipad z softem 4.2 zyskał bardzo dużo na funkcjonalności. iOS jest chyba najbardziej stabilny z tych wszystkich systemów najbardziej przyjazny i przejrzysty. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek mi się zawiesił albo wywaliło mnie z aplikacji. A już na pewno nie musiałem robić resetu.
6) Mam pokrowiec, który i tak jest chyba niezbędny żeby można było położyć tablet na ukos żeby sobie komfortowo oglądać np. film przy stole. Żadnych uszkodzeń nie miałem.
Na początku, co prawda ipad mi się spalił, ale wymienili mi na nowego. Prawdopodobnie stało się to z mojej winy, a nie z jakichś wad sprzętowych.

Taka mała dygresja. Sprzęt wymieniłem w USA i zrobili to bez żadnych problemów i bardzo szybko. W Polsce powołali by pewnie 8 komisji żeby znaleźć jakiś powód żeby anulować gwarancje (w tym przypadku może i by mieli rację) . W tych sprawach musimy się od zachodu jeszcze bardzo wiele nauczyć. Przykład. Nie dawno kupiłem macbooka pro w najmocniejszej możliwej wersji. Po pewnym czasie zauważyłem niewielką wadę ekranu. Poczytałem i okazało się, że w USA wymienia się takie coś od ręki (wchodzisz do sklepu i wychodzisz z nowym laptopem o ile mają na stanie). Wiedziałem, że u nas tak nie będzie tylko najpierw wezmą na serwis, ale spoko. Poszedłem i typ powiedział mi już w sklepie, że może wziąć komputer, ale mówi mi już teraz, że takie coś na pewno nie kwalifikuje się na wymianę/naprawę. Trochę chamsko tym bardziej, że sprzęt jest u nas dużo droższy.

#443614  autor: galtom
 28 lis 2010, 08:02
@Code: jakies newsy? :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#445548  autor: code
 07 gru 2010, 18:39
galtom pisze:@Code: jakies newsy? :-)
Galaxy Tab trzy tygodnie temu wylądował w serwisie z powodu syczących non stop głośników, więc nie sprawdzę. Flash się ciął strasznie, z tego, co pamiętam.

#445817  autor: galtom
 09 gru 2010, 13:42
Tez slyszalem, ze to jednak jeszcze strasznie nie doprawcowane. W ipadzie nie ma flasha wogole a w Tabie go za duzo - nie ma nawet jak reklam ogrniczyc/wylaczyc.

Fajne prownanie obu jest na stronach pclab.pl

Pozdrawiam,
Galtom

#448669  autor: bodalski
 25 gru 2010, 11:17
Własnie odpalilem mojego nowego iPada 32GB. Mikołaj się spisał w tym roku:)
Co mogę powiedzieć po 10 minutach zabawy? Cudowna zabawka. Kiedyś miałem iPhonea i byłem zadowolony teraz iPad. Napisze coś wiecej jak ściągnę jakieś aplikacje. Narazie jestem zajarany jak dziecko na pierwszego września :-)
Coraz częściej zastanawiam się nad zmiana mojego Vaio na jakiegoś maca.
Pozdrawiam

#448720  autor: galtom
 25 gru 2010, 16:29
Rzuc okiem tu, może będziesz chciał skorzystać - wymoderowano-Rem (legalnie, seriale ABC na iPadzie)