Troche miodu dla Playa i dziegciu dla Plusa aby nie bylo, ze te 90 stron to bierze sie z braku wiedzy konsultantow Play..
ZGLOSZENIE DO PLUSA 25.09.2010r. g. 09:56
Witam,
zgodnie ze znowelizowanym Prawem Telekomunikacyjnym z polowy 2009 roku, prosze o aktywacje uslugi ACR dla tego numeru telefonu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ Z PLUSA 25.09.2010r. g. 12:11
Uprzejmie wyjaśniam, iż z informacji przekazanych w e-mailu trudno jest wywnioskować czego, dotyczy pytanie. Bardzo proszę o sprecyzowanie problemu.
========================
ZGLOSZENIE DO PLAY 21.09.2010r.
Witam,
zgodnie ze znowelizowanym Prawem Telekomunikacyjnym z polowy 2009 roku, prosze o aktywacje uslugi ACR dla tego numeru telefonu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ Z PLAY 26.09.2010r.
Szanowny Panie,
Odpowiadając na zgłoszenie przesłane do nas 21 września 2010r., za pośrednictwem strony internetowej z prośbą o włączenie możliwości odrzucania połączeń z numerów zastrzeżonych, z przykrością informuję, że usługa automatycznego odrzucania takich połączeń nie została jeszcze wprowadzona. W chwili obecnej zalecane jest by tego typu połączenia odrzucać ręcznie, bądź wprowadzić takie ustawienia z pozycji telefonu. Zachęcam jednak do śledzenia aktualnych informacji na stronie
www.playmobile.pl, gdzie w momencie wprowadzenia usługi pojawi się informacja o możliwości i sposobie jej aktywacji.
Przykro mi, że nie mogę rozwiązać Pańskiej sprawy zgodnie z Pańskimi oczekiwaniami, jednak dokładamy wszelkich starań by jak najszybciej poszerzyć wachlarz naszych usług, tak by w przyszłości nasi Klienci mogli skorzystać z takiej opcji.
[...]
Z poważaniem
.......
========================
Z Plusem kilka e-maili jeszcze wymienilem po czym czekam na odpowiedz (w Plusie jest to dostepne dla Abonentow a ja mam Mixy jednak zgodnie z nowelizacja Prawa Telekomunikacyjnego Abonent = Uzytkownik jesli chodzi o swiadczenie uslug, a Mix w Plusie = Uzytkownik)
W Play troche dluzej czekalem na odpowiedz ale przynajmniej nie strzelili gafy i wiedzieli o co mi chodzi.

Tak wiec jak widac nie do konca Play jest taki zly jak go tutaj maluja..

Poza tym odpowiedz Play jest pelniejsza, a w Plusie na odczepne. Stary dobry Plus sie skonczyl...
Czekam cierpliwie na wprowadzenie tej uslugi w Play.
[ Dodano: 2010-09-27, 17:59 ]
qper pisze:Odwołałem się i też dosadnie zaznaczyłem, że życzę sobie aby uszanowali brak zgody.
Z Plusem walczylem jesli chodzi o te zgody okolo 1,5 roku i w koncu mi sie udalo ale tez nie malo stracili na rekompensatach. W Play tych zgod tez nie wyrazilem, walczylem z 2-3 miesiace po czym nastapila cisza z reklamami. Ostatnio dostalem smsa o przedluzenie umowy, ktora jeszcze sie nie konczy wiec poszla reklamacja.
Tak wiec mam jakies porownanie choc Plusa uzywam znacznie dluzej niz abonament w Play.
Cierpliwie czekam.