• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431881  autor: maniek89
 26 wrz 2010, 15:43
Wiec tak - juz kiedys pisalem ze planuje zmiane operatora internetu jednak zmienily sie realia - koniec umowy za 1,5 miwsiaca z multimo zmusza mnie do przemyslen - czy zostac czy tez zmienic operatora. Obecnie mam 1mb/s place cos 49zl z groszami ale abonament mam w netii najnizszy z mozliwych tylko dla utzrymania lacza - bo w sumei tyle co place abonamentu mam wliczone 2h rozmow darmowych - tyle samo kosztowaloby mnie utzrymanie lacza w tpsa a tu mam jeszce 2h. Nie wiem co mam robic bo umowa konczy sie na poczatku listopada z multimo - z internetu jestem szalenie zadowolony bo wszystko dziala ok ale - chcialbym zrezygnowac ze stacjonarki bo w domu sa 4 telefony komorkowe i stacjonarny jest praktycznie nieuzywany - w zwiazku z tym gdzie internet, ktory obsluzylby 2 komputery i opcjonalnie laptopa? Obecnie mam rozdzielone 1mb i jest ok bo rzadko kiedy 3 komputery korzystaja z internetu w tym samym czasie wiec jest ok. Ewentualnie jesli nic nie znajde przedluze oferte z dotychczasowym dostawcą. Czy moze lepiej zmienic dostawce? Narazie nie dzwonia do mnie z przedluzeniem z multimo. Czego mozna sie spodziewac? Chcialbym utrzymac przynajmniej obecna predkosc ale jesli sie da to wiecej do max 60zl miesiecznie. Patrzylem na stronie multimo ze za 48z groszami moge miec juz 2mb/s wiec w ostatecznosci chyba interesowalbym sie przedluzeniem ale jesli to mozliwe gdzie wziac internet zeby placic te max 60zl bez telefonu stacjonarnego i bez oplaty za utrzymanie lacza? No i jakos ten internet rozdzielic?

[ Dodano: 2010-09-26, 15:44 ]
aha dodam ze ta oferta za 2mb/s jkest dla nowych - z tego co patrzylem na stronie. Czy jest szansa ugrac jeszce jakas znizke przy przedluzeniu?

#431892  autor: Oiir
 26 wrz 2010, 16:22
Jeśli chcesz zrezygnować całkiem ze stacjonarnego to chyba najlepiej brać internet UPC.

Jeśli jednak chcesz zostać ze stacjonarnym to może:
Orange: 35zł telefon, 40zł internet 1mega jeśli dobrze pamiętam.

No i z tego co ktoś tu pisał, że cena internetu ma u francuzów polecieć w dół w ciągu miesiąca, dwóch?

#431909  autor: Vieslav
 26 wrz 2010, 18:15
Tak, najlepiej wyjdzie Orange z promocją łączoną. Za 35zł (abo telefoniczne) masz 75 minut + internet np 2mb/s za 49zł lub 6 mb/s za 58zł, lub 10mb/s za 66zł lub 20 mb/s za 74zł. Ceny może i polecą wkrótce w dół, ale wyższych opcji. 1mb/s już raczej nie będzie tańszy - to się po prostu nie opłaca.

#431939  autor: maniek89
 26 wrz 2010, 20:04
Teraz wlasnie place cos ok 35 zl netii gdzie mam 120 minut wliczone a za 1mb 49,90 w multimo. Co do UPC widze ciekawa oferte 55zl za 5mb jednak nie wiem gdzie moge sprawdzic czy w mojej lokalizacji osiagne ta predkosc. Co do orange na papierze to wyglada ladnie jednak ta siec zrazila mnie do siebie uslugami telefonicznymi wiec wolalbym nie wchodzic drugi raz do tej samej rzeki.
A co powiecie na Multimo 2mb/s za 48,25zł? na 12 miesiecy? Musialbym jedynie przeniesc do nich telefon. Wlasnie zastanawiam sie nad tym UPC albo ostatecznym przedluzeniem multimo. Zastanawia mnie tylko to że jeszce nie dzwonia do mnie z propozycją. W tamtym roku się opędzic nie moglem.

#432037  autor: Fafral
 27 wrz 2010, 08:36
maniek89 pisze:Multimo 2mb/s za 48,25zł? na 12 miesiecy?
wiesz oferta nie powala, ale jeśli jesteś zadowolony i nie masz żadnych problemów to czemu nie?

Ogólnie jeśli nie chcesz płacić za utrzymanie łącza to musisz szukać oferty z operatorów takich jak UPC, Multimedia Polska lub Netia (ich własna infrastruktura *Cu*). Natomiast jeśli nie uda Ci się znaleźć niczego konkretnego to zostań Netii nie pchaj się do Orange.

P.S ja dodam, że od kilku dobrych lat korzystam z MMPolska i w tym momencie mam 6 Mbit/s za 59 zł a za telefon płacę 9 zł miesięcznie. Zobacz może u Ciebie też jest dostępna.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#432250  autor: maniek89
 28 wrz 2010, 12:11
Fafral pisze:wiesz oferta nie powala, ale jeśli jesteś zadowolony i nie masz żadnych problemów to czemu nie?
licze wlasnie na znizke z tyhtulu przedluzenia jeszce :) ewentualnego
Niestety Multimedia ani UPC nie sa dostepne w mojej lokalizacji a rozdzielac internet mobilny to chyba mija sie z celem. Wiec chyba przedluze te multimo bo jednak jakos uslug jest na b. wysokim poziomie a o orange naczytalem sie sporo negatywnych opinii co do ich internetu. Niemniej dzieki za pomoc i rozjasnienie mi nieco aktualnych ofert :)

#432260  autor: Marens
 28 wrz 2010, 12:35
maniek89 pisze: jakos uslug jest na b. wysokim poziomie
Powiedz mi, jak z fakturami?
Przychodzą w terminie?

#432276  autor: Fafral
 28 wrz 2010, 14:19
maniek89 pisze:Wiec chyba przedluze te multimo bo jednak jakos uslug jest na b. wysokim poziomie
Spokój też jest ważny :) Oferta jak oferta, ale to jak działa też się liczy:)
Fakt o multimo złego słowa nie słyszałem.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#432569  autor: maniek89
 29 wrz 2010, 21:50
Marens pisze:Powiedz mi, jak z fakturami?
ahaa co do faktur spokojnie przychodzi wszystko w terminie. Internet jakosciowo czyta perfekcja - dziala na modemie od neostrady rowniez. Zero problemow od prawie 3 lat - moja 3 umowa u nich juz.
Fafral pisze:Spokój też jest ważny :) Oferta jak oferta, ale to jak działa też się liczy:)
Fakt o multimo złego słowa nie słyszałem.
dokladnie. Ja niestety z uwagi takiej a nie innej lokalizacji moge albo jakis mobilny net bo zasieg hsdpa maja u mnie wszyscy albo cos a'la neostrada .... Zeby to o mnie chodzilo wzialbym dawno OfNK i modem na wolnym rynku ale niestety internet ma byc dla wszystkich ;p a jak brat zasiadzie na torrenty to mi na dlugo nie wystarczy pakietu.
Ponadto ja jestem z Bialegostoku, firma jest z Wawy - wszystk ozalatwiane mailowo / telefonicznie i problemow nie ma - mimo odleglosci od centrali predkosc jest taka jak zostala zadeklarowana. Takze polecam ;] A na przedluzenie zawsze spuszczaja pare zlotych od ceny dla nowych - srednio z 10 zl ale zawsze w skali roku to te 120 zl oszczednosci