• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431666  autor: Oiir
 25 wrz 2010, 09:31
Witam,

Jak powinno wyglądać pismo upoważniające do podpisania umowy w imieniu abonamenta? Jest może jakiś druk/szablon do tego? Niestety starsza osobna nie może sama podejść do salonu a z zamawianiem telefonicznym jest tak jak pisałem tutaj: Zmiana Neo na Freedom i długi czas bez internetu pomiędzy. Dodatkowo jeśli chodzi o zamawianie telefoniczne dowiedziałem się że router netgear jest dostępny na pewno w salonie a przez telefon nie zawsze. Przez internet nie ma ani tego routera ani chyba zestawu mobilnego w prezencie? A przynajmniej nie jest to tam nigdzie zaznaczone.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 16:33 przez Oiir, łącznie zmieniany 1 raz.

#431711  autor: Marens
 25 wrz 2010, 11:48
Oiir pisze:Jak powinno wyglądać pismo upoważniające do podpisania umowy w imieniu abonamenta? Jest może jakiś druk/szablon do tego?
Zwykłe pismo nie przejdzie, jedyne upoważnienie notarialne.
Nikt o zdrowych zmysłach nie spisze umowy z inną osobą na zwykłe upoważnienie.
Wiesz jakie byłoby to pole do popisu przy różnych wyłudzeniach, oszustwach?

#431718  autor: Oiir
 25 wrz 2010, 12:40
No racja nie pomyślałem...

#431740  autor: kerim36
 25 wrz 2010, 16:15
ewentualnie mobilni sprzedawcy pomoga - podjada bezposrednio na miejsce

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#432040  autor: Fafral
 27 wrz 2010, 08:41
Zwykłe pismo gdzie jest napisane:
"Upoważniam Pana/Panią.......... legitymującą się dowodem osobistym............ do podjemowania decyzji w sprawie............"

Podpis dokładny tej osoby i już.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#432062  autor: ciuchcia
 27 wrz 2010, 10:47
Fafral pisze:Zwykłe pismo gdzie jest napisane:
"Upoważniam Pana/Panią.......... legitymującą się dowodem osobistym............ do podjemowania decyzji w sprawie............"

czyli sugerujesz, ze jak napisze sobie takie pismo podajac Twoje dane to do Ciebie bedą przychodzić rachunki ? przecież posiadając takie pismo nikt mi nawet nie sprawdzi, czy Twoj podpis się zgadza.

#432218  autor: Spioszek
 28 wrz 2010, 02:43

Tak tak to może jeszcze takim sposobem weżmiesz na tą osobe telefony, modemy itp, przecież wiadomo że to nie przejdzie...

#432221  autor: Prometo
 28 wrz 2010, 04:33

Zwykłe pismo nie pomoże. Musi byc Upoważnienie lub pełnomocnictwo notarialne. Wiem to z własnego doświadczenia.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#432225  autor: Fafral
 28 wrz 2010, 08:09
Napisałem z mamą takie pismo zostało ono zeskanowane i wrzucone do systemu. Legitymując się swoim dowodem osobistym jestem upoważniony do podejmowania wszelkich decyzji związanych z umową.
Chciałem zmienić umowę-nie było problemu, nowa umowa- nie było problemu.

Obrazek

#432226  autor: Marens
 28 wrz 2010, 08:24
Fafral pisze:Napisałem z mamą takie pismo zostało ono zeskanowane i wrzucone do systemu.
Tylko musieliście załatwić to osobiście, a tutaj jest problem:
Oiir pisze: Niestety starsza osobna nie może sama podejść do salonu

#432232  autor: Fafral
 28 wrz 2010, 09:36
Osobiście poszedłem do punktu MM i pokazałem to upoważnienie. Jak pisałem zostało ono dołączone do systemu. Nie musiałem tam iść z mamą.

Obrazek

#432374  autor: Prometo
 28 wrz 2010, 21:21
Fafral ja też takie upoważnienie na druku od TP SA mam ale jak przyszło co do czego to musiałem iść do notariusza. Piszę tak jak było.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#432381  autor: emerson
 28 wrz 2010, 21:45
Prometo pisze:Fafral ja też takie upoważnienie na druku od TP SA mam ale jak przyszło co do czego to musiałem iść do notariusza. Piszę tak jak było.

A ja załatwiłem to w ten sposób,że gościu z TP wypełnił druk,potwierdził tożsamości Abonenta i pełnomocnika i wszystko dalej można było już załatwiać bez Abonenta tzn.podpisać umowę,załatwić net,dokonywać zmian itp.

#432412  autor: Fafral
 29 wrz 2010, 08:27
Prometo pisze:Fafral ja też takie upoważnienie na druku od TP SA mam ale jak przyszło co do czego to musiałem iść do notariusza. Piszę tak jak było.
Rozumiem, że się boją, ale bez przesady. Prometeo nie wiem jak jest w TP.SA bo od kilku lat nie mam z nimi do czynienia więc zwracam honor.

Obrazek

#432638  autor: telefon24
 30 wrz 2010, 11:54
Mi kazali przygotować takie upoważnienie a i tak nie sprawdzili jak przyszło co do czego ;) Dziwne.

TeleKROWA.pl – koniec dojenie Klientów – http://telekrowa.pl

#432660  autor: elkanguro
 30 wrz 2010, 13:45
Ja byłem ze zwykłym upoważnieniem + kserem dowodu osobistego i bez problemu podpisałem umowę w imieniu tej osoby oczywiście podpisując się pod umową własnym podpisem.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#432662  autor: www861
 30 wrz 2010, 14:09
Widać część obsługi salonu przymyka oko by dostać premię za podpisanie nowej umowy.

Natomiast jestem święcie przekonany, że gdyby w ten sposób chciałoby się podpisać rezygnację to przegoniliby Cię szybko z salonu ;) (Mówię o rezygnacji z TP w salonie TP. Rezygnacja z usług innego operatora w ramach "przejścia" to oczywiście brak rzucania kłód pod nogi ze strony nowego operatora)