• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #430620  autor: Pilarson
 20 wrz 2010, 11:31
Witam wszystkich,
jestem użytkownikiem E72 od ponad miesiąca i dopiero teraz chciałbym sobie po wgrywać aplikacje wykorzystujące sensor ruchu i kompas w tym telefonie. To mój pierwszy telefon z systemem, więc jestem dopiero na etapie poznawania możliwości Symbiana. Pare rzeczy już wgrałem ale nie działały lub wyskakiwał komunikat: ważność certyfikatu wygasła.
I teraz prośba do Was, czy znacie może jakieś działające aplikacje na ten telefon? Coś typu: poziomica, kompas itp.? Czy w ogóle jest coś takiego? (bo N95 to jednak chyba ma więcej w tym zakresie możliwości). Też bym prosił o jakieś rady jak się z tymi certyfikatami poradzić? (jestem zielony w tym temacie). Będe wdzięczny o każdą (najlepiej w sposób łopatologiczny przedstawianą pomoc). Pozdrawiam.

#430633  autor: dario321
 20 wrz 2010, 12:02
zarowno w n95 jak i e72 beda dzialac te same aplikacje
o ceryfikacie; http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=43508
jesli masz inny problem z certyfikatem lub podpisywaniem pisz na PW

#430667  autor: Jaca
 20 wrz 2010, 14:35
Pilarson pisze:Witam wszystkich,
jestem użytkownikiem E72 od ponad miesiąca i dopiero teraz chciałbym sobie po wgrywać aplikacje wykorzystujące sensor ruchu i kompas w tym telefonie. To mój pierwszy telefon z systemem, więc jestem dopiero na etapie poznawania możliwości Symbiana. Pare rzeczy już wgrałem ale nie działały lub wyskakiwał komunikat: ważność certyfikatu wygasła.
I teraz prośba do Was, czy znacie może jakieś działające aplikacje na ten telefon? Coś typu: poziomica, kompas itp.? Czy w ogóle jest coś takiego? (bo N95 to jednak chyba ma więcej w tym zakresie możliwości). Też bym prosił o jakieś rady jak się z tymi certyfikatami poradzić? (jestem zielony w tym temacie). Będe wdzięczny o każdą (najlepiej w sposób łopatologiczny przedstawianą pomoc). Pozdrawiam.
Tu masz wszystko co potrzebujesz KLIK
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 16:51 przez Jaca, łącznie zmieniany 1 raz.

#430698  autor: dario321
 20 wrz 2010, 16:35
Jaca pisze:Tu masz wszystko co potrzebujesz
akurat mnie to nie jest potrzebne,a i ,,zacytowaless,, kolego tez nie moja wypowiedz :shock:

#431837  autor: Pilarson
 26 wrz 2010, 12:40
Ponawiam prośbe o pomoc :(
jest ktoś tutaj może kto ma e72 i zainstalował jakieś aplikacje (coś typu poziomica, kompas itp) i mu to działa? Bo fakt, że ten sam system jest na N95 i e72 nie oznacza, że wszystko będzie działać na obu. Bo poki co na na tym drugin NIC nie działa :evil: proszę a łopatologiczną pomoc...nie wiem..to może ja jestem głupi a nie telefon. Pozdrawiam.

#431844  autor: kwintolp21
 26 wrz 2010, 13:06
u siebie na e72 ma zainstalowana nawigacje garmin i Ndrive slownik sciagniety z ovi opere skype i mi to wystarcza...

#447601  autor: Pilarson
 19 gru 2010, 15:08
Chciałbym się podzielić z Wami aplikacją, którą udało mi się znaleźć w internecie :)
Jest to kompas na Nokie E72, aplikacja działa bez zarzutu i nie trzeba jej podpisywać :D
LINK:
http://www.neuvex.com/products/northpole/