Wyglada na to, ze juz odpalili na stacjach, gdzie maja pozwolenia - przeskanowalem dzis sieci i sluch po GSM1800 obu sieci zaginal.
Jak jest u Was? To samo?
Jak jest u Was? To samo?
Tak się składa, że mieszkam na Grunwaldzie. Oto co dziś mi znalazło:rogmaniek pisze:Dopiero dziś sprawdziłem "nowości", jeśli chodzi o pozwolenia UKE. W samym Poznaniu jest pięć pozwoleń na LTE. Na przykład na jednym z wieżowców (Grunwald, ul. Poranek 4) jest pozwolenie na LTE 1800Mhz'ów. Kto wie, może już wcześniej testowali technologię LTE, bo przez ostatnie miesiące, przejeżdżając obok tej lokalizacji, żaden telefon nie wykrywał sygnału DCS'a.
Jak wiemy Grunwald jest sporą dzielnicą (jak z resztą inne, np. Jeżyce). Także wiesz, mogłeś złapać sygnał z innej lokalizacji. Napisałem wyraźnie o tej lokalizacji. Wielokrotnie przejeżdżałem PST-ką z przystanku: Słowiańska do Teatralki i nie było sygnału Mobyland'a.Taczian pisze:rogmaniek napisał/a:
Dopiero dziś sprawdziłem "nowości", jeśli chodzi o pozwolenia UKE. W samym Poznaniu jest pięć pozwoleń na LTE. Na przykład na jednym z wieżowców (Grunwald, ul. Poranek 4) jest pozwolenie na LTE 1800Mhz'ów. Kto wie, może już wcześniej testowali technologię LTE, bo przez ostatnie miesiące, przejeżdżając obok tej lokalizacji, żaden telefon nie wykrywał sygnału DCS'a.
Tak się składa, że mieszkam na Grunwaldzie. Oto co dziś mi znalazło:
Moze maja duza moc nadawania.michalx703 pisze:ZADEN OPERATOR Z W3 ani Play nie mial zasiegu a telefon ciagle i stabilnie wyszukiwał PL17. przed dluzszy okres. Czym to moze byc wytlumaczone?
Idzie, idzieTaczian pisze:Szkoda, ze nie idzie sprawdzic w netmonitorze z jakiej lolalizacji sieje...
Taczian pisze:Wiec to, ze na ul.Poranek nie wyszukuje, moze swiadczyc o tym, ze najciemniej jest pod... BTSem;-)
Taczian pisze:mysle,ze jednak Poranek dziala:-)
Mam podobnie w rodzinnej miejscowości, że wykrywa mi na 6220 classic zasięg Aero2. Oczywiście na zewnątrz budynkówAero2 (PL17) tez sie zdarza z odleglosci 30km na UMTS900, tez bez sygnalu Playa w tym samym czasie.
W Poznaniu sprawdzałem kilkukrotnie, na E51 i 6220 classic, w tych miejscach, gdzie wcześniej był sygnał Mobyland'a i nic nie wykryło. Ciekawe jak jest w innych miastach? Czyżby na wszystkich czy prawie wszystkich stacjach odpalili LTE?! Jeszcze będę sprawdzać...Pawrzes pisze:Mobyland/Centernet już zamilkły w paśmie GSM1800 w Warszawie i okolicach...