• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #429756  autor: naspan
 15 wrz 2010, 21:20
Witam,
interesuje mnie oferta samego telefonu na łączu TP.Właśnie kończy mi się umowa z TP na internet i telefon i chcę zrobić cesję samego telefonu dla linii na tatę albo on wezmie nową umowe tylko na telefon aby linia tp była aktywna i potem zawiesi telefon tylko dla samej lini,zobaczymy i dalej iść do ery po internet stacjonarny Czy jezeli skorzystamy z oferty Era tylko na internet to muszę płacić cos dla tpsa?
Kolejne pytanie to czy posiadając sam telefon z telekomunikacji polskiej mogę iść do ery po sam internet stacjonarny czy muszę brać też u nich telefon?

Proszę o pomoc.

#429814  autor: elkanguro
 16 wrz 2010, 08:30
Jak najbardziej możecie mieć telefon w TP natomiast internet w Erze czy u każdego innego operatora świadczącego usługi na kablach TP bądź własnych. Jeśli jest już telefon to nie płaci się dodatkowych opłat. W przypadku braku abonamentu telefonicznego płaci się 30zł za utrzymanie łącza.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#429882  autor: stonka
 16 wrz 2010, 15:06
Ale teraz chyba bardzo dużo operatorów korzysta z łącza Tp? jesteś już zdecydowana na Erę?
Oferta freedom jest dość atrakcyjna cenowo, bo najwyższe prędkości to kwestia ok. 80 zł, a do tego przy zakupie routera , otrzymuje się dodatkowo zestaw neta mobilnego + 1 gb transferu, więc tez korzystnie.

#429884  autor: zoltan666
 16 wrz 2010, 15:24
Nie wiem, czy dobrze rozumiem. Skoro chcesz zrobic cesje telefonu na tate to znaczy, ze telefon i internet sa obecnie na ciebie. Wydaje mi sie, ze cesja samego telefonu, tak zeby internet pozostal na ciebie nie jest mozliwa. Albo robisz cesje obu uslug na ta sama osobe, albo uslugi te pozostaja na ciebie.

#429891  autor: elkanguro
 16 wrz 2010, 15:47
Jeśli chodzi o cesję to oczywiście obie usługi muszą być na jedną osobę.

Virgin Mobile

#429916  autor: zoltan666
 16 wrz 2010, 16:57
elkanguro może się orientujesz lapiej. Internet i telefon jest obecnie na moich rodziców w TP. Internet chcę przenieść do Netii, ale na łączach TP. Czy po przeniesieniu internetu będę mógł już w Netii przepisać internet na siebie, czy też nie da rady?

#429955  autor: naspan
 16 wrz 2010, 19:25
Robię cesje tylko samego telefonu na tatę,pisze podanie,że zrzekam się nr telefonu xxx na rzecz yyy,a internet wtedy tata bierze w erze,bo ma już linie od tp

#430036  autor: elkanguro
 17 wrz 2010, 09:01
zoltan666 pisze:elkanguro może się orientujesz lapiej. Internet i telefon jest obecnie na moich rodziców w TP. Internet chcę przenieść do Netii, ale na łączach TP. Czy po przeniesieniu internetu będę mógł już w Netii przepisać internet na siebie, czy też nie da rady?
Nie da rady - musi być jeden właściciel zarówno linii telefonicznej jak i usługi internetowej bez względu na to kto świadczy usługi.
naspan pisze:Robię cesje tylko samego telefonu na tatę,pisze podanie,że zrzekam się nr telefonu xxx na rzecz yyy,a internet wtedy tata bierze w erze,bo ma już linie od tp
W takim wypadku pierw musisz zrezygnować raczej z neostrady bo nie możesz zrobić cesji samego telefonu. Lepszym rozwiązaniem będzie 1) zrobienie cesji telefonu i internetu na tatę a później podpisanie umowy z Erą, lub 2) pierw Ty zmieniasz internet na Erę a potem już osobno w Erze i TP robisz cesję na tatę.

Virgin Mobile

#430037  autor: naspan
 17 wrz 2010, 09:16
elkanguro pisze:
zoltan666 pisze:elkanguro może się orientujesz lapiej. Internet i telefon jest obecnie na moich rodziców w TP. Internet chcę przenieść do Netii, ale na łączach TP. Czy po przeniesieniu internetu będę mógł już w Netii przepisać internet na siebie, czy też nie da rady?
Nie da rady - musi być jeden właściciel zarówno linii telefonicznej jak i usługi internetowej bez względu na to kto świadczy usługi.
naspan pisze:Robię cesje tylko samego telefonu na tatę,pisze podanie,że zrzekam się nr telefonu xxx na rzecz yyy,a internet wtedy tata bierze w erze,bo ma już linie od tp
W takim wypadku pierw musisz zrezygnować raczej z neostrady bo nie możesz zrobić cesji samego telefonu. Lepszym rozwiązaniem będzie 1) zrobienie cesji telefonu i internetu na tatę a później podpisanie umowy z Erą, lub 2) pierw Ty zmieniasz internet na Erę a potem już osobno w Erze i TP robisz cesję na tatę.
Wiem wiem,a przynajmiej domyślam się o co chodzi.Sprawa wygląda tak,umowę mam do dnia 25.09.2010r,ale odłączają mi już wszystko chyba 22 czyli 3 dni wcześniej,dlatego wcześniej zlożyłem pisemną rezygnację ze wszystkiego,tj.internet,tv+telefon,ale teraz mam taki,aby zrobić cesję samej linni telefonicznej na tatę,wtedy on może iść do ery po internet stacjonarny.

#430085  autor: elkanguro
 17 wrz 2010, 14:31
Jeśli już nie będzie miał internetu i TV to oczywiście możesz tak zrobić.

Virgin Mobile

#434374  autor: Tomaszo
 09 paź 2010, 00:32
Witam serdecznie wszystkich.

Mam następujący problem. Chciałbym zrezygnować z neostrady TP i zamówić internet Era Internet Stacjonarny. W tym momencie ostatecznie rezygnuję z usług telekomunikacji., bowiem telefon stacjonarny na linii TP mam w Dialogu, też rezygnuję i przenoszę się do Ery.
I teraz moje pytanie brzmi: czy posiadając telefon i internet stacjonarny na linii TP w Erze będę musiał płacić telekomunikacji opłatę za łącze? A czy ktoś z Was posiada internet stacjonarny w Erze. Pozdrawiam :-)

#434429  autor: Maniek99
 09 paź 2010, 11:57
Tomaszo pisze:I teraz moje pytanie brzmi: czy posiadając telefon i internet stacjonarny na linii TP w Erze będę musiał płacić telekomunikacji opłatę za łącze?
Nie będziesz musiał, ale pewnie nie uda Ci się przenieść telefonu bezpośrednio z Dialogu do Ery. Trzeba najpierw wrócić do TP. A dlaczego, to już trzeba pytać opa docelowego, który pewnie i tak zwali winę na TP.

#434505  autor: Tomaszo
 09 paź 2010, 18:35
Dziękuje.