• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 93 z 208
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 208

#429343  autor: Andrzej Stachurski
 13 wrz 2010, 21:25
awa2001 pisze:nie wiem od czego to zalezy, najdluzej widzialam 9 mies.wczesniej, ale przewaznie 3-6 mies.
No nie wierzę - konsultant i nie wie o zmianach, czy nie chce wiedzieć...
Od 1 września umowy dla klientów biznesowych można przedłużyć zaledwie 3 miesiące przed końcem (dotyczy klientów bodaj do 5 numerów). Niestety zmiana dotknęła również klientów, którzy przed jej wejściem mieli możliwość przedłużenia ale po zmianie się jeszcze nie łapią - np mnie:( Widać w Orange nie szanuje się tzw praw nabytych.

Info wisi juz jakiś czas na Telopolis, uzyskałem również potwierdzenie tego na *400
lachu pisze:Witam,
na ile dni przed zakończeniem umowy w Orange dla Firm można ją przedłużyć? Wg licznika na orange.pl powinno to już być możliwe, jednak aktualnie pokazuje mi, że nie mam możliwości przedłużenia umowy przez internet. Do zakończenia umowy pozostało 185 dni.

Pozdrawiam
Także kolego, jeśli tylko nie masz worka numerów, to czeka cię jeszcze 95 dni...

#429347  autor: lachu
 13 wrz 2010, 21:32
W takim razie jakoś dziwnie funkcjonuje im ten licznik na orange.pl, bo według jego wskazań już kilka dni temu powinienem mieć taką możliwość. Dni były prawidłowo odliczane, po osiągnięciu 0 wyświetliła się informacja, że niestety nie mogę przedłużyć umowy przez internet.

#429357  autor: johnq
 13 wrz 2010, 22:05
Andrzej Stachurski pisze:
awa2001 pisze:nie wiem od czego to zalezy, najdluzej widzialam 9 mies.wczesniej, ale przewaznie 3-6 mies.
No nie wierzę - konsultant i nie wie o zmianach, czy nie chce wiedzieć...
Awa zajmuje się klientami indywidualnymi i w drodze wyjątku biznesowymi (co doskonale widzisz w podpisie) także Kolego nie musi tego wiedzieć.

#429422  autor: awa2001
 14 wrz 2010, 12:10
ironia całkowicie niepotrzebna, dla klientów, którzy proszą mnie o pomoc wyjątkowo dowiaduję się o ofercie biznesowej, natomiast nie miałam z niej skzolenia.
Weszły dzisiaj dodatkowe 2 usługi "pogaduchy z Orange" oraz "dodatkowy pakiet minut", dotyczą abonamentu otwartego, przy umowie na 30 i 36 mies, dochodzą do oferty z telefonem obie usługi, przy 2 latach tylko ta pierwsza.
pogaduchy to rozmowy bez limitu do Orange po 18 tej do 8 rano i w weekend ( po wyczerpaniu abonemntu)
dodatkowy pakiet minut to dodatkowe 20 minut do wszystkich sieci

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#429443  autor: mia
 14 wrz 2010, 13:35
Teoretycznie mogę przedłużyć umowę przez internet, w praktyce chyba jednak niekoniecznie i nie rozumiem o co chodzi.

Interesuje mnie Pelikan za 39zł (abonament), a w propozycji wyświetlają mi się tylko Delfiny i Pantery, a Pelikan jedynie 79zł. Dojrzałam na górze ankietę, wypełniłam i ku mojej uciesze system zgodził się z tym co sama dla siebie zaplanowałam, czyli Pelikan 39 i Samsung Monte za 1zł. I w tym momencie jest problem, ponieważ klikam "Wybieram" i dowiaduję się, że "Wybrana oferta jest niedostępna." Dlaczego? Tym bardziej, że system sam ją wygenerował?

#429446  autor: Adamos88
 14 wrz 2010, 13:41
No i stało się....znów czas na nową umowe. Chce podpisac kolejną umowe na 12 miesiecy (trzecia). Jestem juz jakies 8 lat w sieci. Teraz mam Orange Abonament (zeszłoroczna oferta). Abonament 35 zł ale ostanie miesiace przekraczałem o około 50 zł.
Proponują mi abonament za 59 zł a w nim: 150 + 30/40 min do wszystkich, 5 numerów - 6 tys min i 100 smsów do wszystkich. Chociaż ostatnio przez telefon tych 100 smsów nie dostałem.
Zastanawiam sie co zrobić bo Plus i Play mają konkurencyjną oferte. Plus abonament za 65 zł 230 min (nie wiem czy wymienne na smsy) lub Play na karte (abonament mało ciekawy).
Chociaż straciłbym gwarancje bo mam telefon z simlockiem w orange.
Juz nie raz mówiłem, że zastanawiam sie nad zmianą operatora ale oferta dalej ta sama.

#429483  autor: awa2001
 14 wrz 2010, 16:33
nie ma takiej usługi 100 smsów do wszystkich, jest 60 rosnące do 80 smów w 3 miesiącu.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#429488  autor: wezysko
 14 wrz 2010, 17:12
Adamos88 pisze:No i stało się....znów czas na nową umowe. Chce podpisac kolejną umowe na 12 miesiecy (trzecia)
Proponują mi abonament za 59 zł a w nim: 150 + 30/40 min do wszystkich, 5 numerów - 6 tys min i 100 smsów do wszystkich. Chociaż ostatnio przez telefon tych 100 smsów nie dostałem.
Zastanawiam sie co zrobić bo Plus i Play mają konkurencyjną oferte. Plus abonament za 65 zł 230 min (nie wiem czy wymienne na smsy) lub Play na karte (abonament mało ciekawy).
Juz nie raz mówiłem, że zastanawiam sie nad zmianą operatora ale oferta dalej ta sama.
A umiesz liczyć??
Sprawdz ofertę Play - bo skoro abo 69 zł za 59 który posiada 350 min jest mniej atrakcyjny niz jakiś śmieszny abo w plusie za 69 zł - 230 min to niestety musisz cofnąc sie do podstawówki

#429490  autor: ubuntulnx
 14 wrz 2010, 17:21
wezysko pisze:A umiesz liczyć??
Sprawdz ofertę Play - bo skoro abo 69 zł za 59 który posiada 350 min jest mniej atrakcyjny niz jakiś śmieszny abo w plusie za 69 zł - 230 min to niestety musisz cofnąc sie do podstawówki
Tak się zastanawiam, jak czytam Twoje posty, czy przypadkiem nie piszesz z podstawówki, bo teksty w stylu 'a umiesz liczyć?' itp są co najmniej nie na poziomie.
Ale po co karmić trola?

Obrazek

#429505  autor: Adamos88
 14 wrz 2010, 19:09
wezysko pisze:
Adamos88 pisze:No i stało się....znów czas na nową umowe. Chce podpisac kolejną umowe na 12 miesiecy (trzecia)
A umiesz liczyć??

A nawet czytać umiem...przy abonamencie 99zł, który w przypadku na 12 miesiecy, kosztuje 49,5 zł jest 500min...ale doczytaj szczególy to masz chyba 159 do wszystkich a reszte do Play. Przy karcie i miesiecznym doładowaniu za 60 zł wychodzi okolo 200 min, darmowe play na 30 dni i 2000 smsów (oczywiscie mozna doladowac 50+10zł lub 2*30).

#429509  autor: pp31
 14 wrz 2010, 19:48
na ile dni przed koncem umowy mozna ja przedluzyc u konsultanta? wiem jaki to okres w przypadku orange.pl, wybaczcie takie pytanie ale w opaslym temacie nie bylem w stanie przeczytac wszystkich stron

#429510  autor: ProPozycja
 14 wrz 2010, 20:04
pp31 pisze:na ile dni przed koncem umowy mozna ja przedluzyc u konsultanta? wiem jaki to okres w przypadku orange.pl, wybaczcie takie pytanie ale w opaslym temacie nie bylem w stanie przeczytac wszystkich stron
105 dni

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#429523  autor: Oliver
 14 wrz 2010, 21:16
pojawila sie nowa strona ,nowa oferta na karte ,a zminily sie moze ceny jakis telefonow ,mi chodzi o Nokie 6303i ? albo czy sa jakies nowe propozycje przy przedluzeaniu umowy w mix np ?

#429550  autor: ProPozycja
 14 wrz 2010, 23:34
Oliver pisze:pojawila sie nowa strona ,nowa oferta na karte ,a zminily sie moze ceny jakis telefonow ,mi chodzi o Nokie 6303i ? albo czy sa jakies nowe propozycje przy przedluzeaniu umowy w mix np ?
Oficjalne cenniki telefonów się nie zmieniły. Cena za dany telefon uzależniona jest od tego jaki dostajesz rabat na telefon. Rabat jest przyznawany na podstawie zysku który generujesz przez okres całej umowy. Zysk mógł Ci się zwiększyć ewentualnie zmniejszyć więc nikt Ci nie powie wprost jaka byłaby cena za telefon dla Ciebie. Dodatkowo jeżeli zbierasz punkty PAYBACK to można je wykorzystać do obniżenia ceny telefonu. Co do nowych promocji w Mix'e to wszystko pozostaje bez zmian. Te nowe "Pogaduchy" i "Minuty do wszystkich od umowy na 30 miesięcy" są tylko w ofertach na abonament.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#429551  autor: Phoenix_eu
 14 wrz 2010, 23:37
Witam serdecznie.
Jestem w trakcie przedłużania umowy w Orange.

Podczas przeglądania oferty online, na nowej stronie pomarańczy, pod polami do wpisania nipu i regonu, znajduje się pole do wpisania kodu promocyjnego.
Jak można go otrzymać?

Przy abonamencie optymalny 250 z telefonem Wave/Desire jakiej oferty można się spodziewać?
Pozdrawiam

#429557  autor: wezysko
 15 wrz 2010, 00:21
Adamos88 pisze:
wezysko pisze:
Adamos88 pisze:

A nawet czytać umiem...przy abonamencie 99zł, który w przypadku na 12 miesiecy, kosztuje 49,5 zł jest 500min...ale doczytaj szczególy to masz chyba 159 do wszystkich a reszte do Play. Przy karcie i miesiecznym doładowaniu za 60 zł wychodzi okolo 200 min, darmowe play na 30 dni i 2000 smsów (oczywiscie mozna doladowac 50+10zł lub 2*30).
To rozczaruję Ciebie - może i posiadłeś umiejętność czytania - ale niestety bez zrozumienia. Snujesz opowieści o LongPlay bez telefonu - na 12 miesięcy. Link:
http://www.playmobile.pl/pl/play-abonam ... index.html

"Masz już telefon, z którego jesteś zadowolony i nie chcesz go wymieniać?

Jeżeli tak, to przejdź do Play już teraz i wybierz promocję bez telefonu z umową tylko na 12 miesięcy"
"Maksymalna liczba minut do wszystkich sieci LUB Liczba SMS-ów/ MMS-ów do wszystkich sieci" LongPlay 99 za 49,50 przez cały okres umowy 500 min - 550 sms
LongPlay 69 aboo przez cały okres umowy 34,50 za 350 min

Do ubuntulnx
dziękuje ze mam już swojego wiernego czytelnika i być może fana skoro tak namiętnie czytasz moje posty. Przeczytaj uważnie co napisałem - sprawdź na stronce a potem się wypowiadaj co do mojej oceny - bo Adamas88 ma na prawdę poważny problem jeśli nie z liczeniem to z czytaniem ze zrozumieniem na pewno. Liczę , że Ty na pewno podniesiesz poziom tego forum - reszta twojego postu zostawię bez komentarza

#429564  autor: Adamos88
 15 wrz 2010, 02:53
wezysko pisze:
Adamos88 pisze:
wezysko pisze: To rozczaruję Ciebie - może i posiadłeś umiejętność czytania - ale niestety bez zrozumienia. Snujesz opowieści o LongPlay bez telefonu - na 12 miesięcy. Link:
http://www.playmobile.pl/pl/play-abonam ... index.html

"Masz już telefon, z którego jesteś zadowolony i nie chcesz go wymieniać?

Jeżeli tak, to przejdź do Play już teraz i wybierz promocję bez telefonu z umową tylko na 12 miesięcy"
"Maksymalna liczba minut do wszystkich sieci LUB Liczba SMS-ów/ MMS-ów do wszystkich sieci" LongPlay 99 za 49,50 przez cały okres umowy 500 min - 550 sms
LongPlay 69 aboo przez cały okres umowy 34,50 za 350 min

Do ubuntulnx
dziękuje ze mam już swojego wiernego czytelnika i być może fana skoro tak namiętnie czytasz moje posty. Przeczytaj uważnie co napisałem - sprawdź na stronce a potem się wypowiadaj co do mojej oceny - bo Adamas88 ma na prawdę poważny problem jeśli nie z liczeniem to z czytaniem ze zrozumieniem na pewno. Liczę , że Ty na pewno podniesiesz poziom tego forum - reszta twojego postu zostawię bez komentarza
i polecam doczytać dalej http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 6_2010.pdf
nie wiem czy źle czytam, ale wydaje mi się, że jednak mam racje.

#429574  autor: wezysko
 15 wrz 2010, 08:08
i polecam doczytać dalej http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 6_2010.pdf
nie wiem czy źle czytam, ale wydaje mi się, że jednak mam racje.[/quote]

Dwa punkty z regulaminu:
- Rabaty nie wpływają na Pakiet Złotówek w Abonamencie, który jest przyznawany na zasadach
opisanych w Cenniku Oferty LongPlay.
- Pakiet minut do wszystkich może być wykorzystany na krajowe połączenia głosowe oraz wideo
do krajowych sieci komórkowych i na krajowe połączenia głosowe na krajowe numery
stacjonarne realizowane z Sieci Telekomunikacyjnej P4.

Z tego co wiem Play nie stosuje tricków W3 typu rozmowy poza sieć i w sieci. Ma stan darmowy w sieci a wszystkie minuty są poza sieć i finito

#429594  autor: OrangeDlaFirm
 15 wrz 2010, 09:49
Kończy Ci się umowa na firmę? Napisz na PW. Dobierzemy maksymalną ofertę!

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#429598  autor: ubuntulnx
 15 wrz 2010, 10:25
wezysko pisze:Do ubuntulnx
Uwierz mi, wielkiego fana, bo forum jest z założenia dyskusyjne, a obrażanie kogoś, wyzwiska, ironia itp to cechy co najmniej kulturze osobistej nieprzystającej. No chyba że się nie poczuwasz.
Jak masz coś komuś wytłumaczyć, zrób to spokojnie, nie każdy zna daną ofertę jak np Ty.

Obrazek
  • Strona 93 z 208
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 208
  • 1
  • 91
  • 92