• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #429364  autor: Maniek99
 13 wrz 2010, 22:25
Witam

Czy w trakcie trwania umowy terminowej jest możliwość zmiany taryfy na niższą?
W iBoa niby jest dostępna taka opcja i przy wyborze na niższa jest pobierana opłata 48,8zł.
Jednak czy to jedyna opłata/konsekwencja zmian?

Czy czasem ta zmiana nie wpływa na długość umowy?
Słyszałem że jest to możliwe dopiero po okresie oznaczonym, a jeżeli zrobi się to wcześniej to iBOA wygeneruje błąd.
Umowa jest z końca 2008r.

Pozdro
 #429369  autor: st.konsultant
 13 wrz 2010, 23:13
Maniek99 pisze:Witam

Czy w trakcie trwania umowy terminowej jest możliwość zmiany taryfy na niższą?
W iBoa niby jest dostępna taka opcja i przy wyborze na niższa jest pobierana opłata 48,8zł.
Jednak czy to jedyna opłata/konsekwencja zmian?

Czy czasem ta zmiana nie wpływa na długość umowy?
Słyszałem że jest to możliwe dopiero po okresie oznaczonym, a jeżeli zrobi się to wcześniej to iBOA wygeneruje błąd.
Umowa jest z końca 2008r.

Pozdro

Nie ma możliwości zmiany na niższą. Jeżeli Ci system przepuści to możesz za jakiś czas spodziewać się wyrównania. Zresztą to chyba oczywiste, że w czasie trwania umowy terminowej nie ma takiej opcji, bo inaczej każdy brałby w wysokiej taryfie dobry telefon w niskiej cenie a później zmieniał taryfę na niższą.

Opłata o której napisałeś, to jest opłata (jednorazowa) za zmianę taryfy na niższą, ale tylko w przypadku gdy w czasie umowy podwyższyłeś obecny abonament i chcesz wrócić do poprzedniego albo gdy umowa jest na czas nieokreślony (minął czas aneksu).

#429371  autor: Maniek99
 13 wrz 2010, 23:24
No właśnie zastanowiło mnie, to że opcja obniżenia abo jest w ogóle dostępna przed końcem umowy.

Może ktoś dysponuje i może udostępnić plik z "Warunkami oferty promocyjnej" do tej konkretnej promocji (urodzinowa 2008), bo interesowało by mnie jeszcze kilka szczegółów z nią związanych?

#429379  autor: st.konsultant
 14 wrz 2010, 00:52
Wyślij prośbę na [email protected] to Ci podeślą regulamin Twojej promocji.

#429383  autor: Maniek99
 14 wrz 2010, 01:22
Ok, wyślę zapytanie.

Dzięki za pomoc.
Pozdro