• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #429283  autor: vendetta18
 13 wrz 2010, 18:11
Witam,jestem od dwoch godzin szczesliwa posiadaczka orange free (7GB transferu do wykorzystania).Wobec tego mam pytanie do posiadaczy owej uslugi-czy raporty pokazuja prawdziwa ilosc wyslanych danych czy orange nalicza to jakos specjalnie?Na swoje konto na orange.pl nie mam dostepu bowiem net jest na mame,a kiedys dawno temu rejestrujac sie tam zapomnialo sie hasla..Pani w salonie mowila ze ilosc zuzytego transferu da sie sprawdzic jedynie na swoim koncie,ale mi sie wydaje to niepotrzebne skoro jest raportowanie danych wyslanych i odebranych w samej aplikacji orange free.Pomozcie prosze :) z gory serdecznie dziekuje za pomoc.

#429287  autor: Marens
 13 wrz 2010, 18:22
vendetta18 pisze:?Na swoje konto na orange.pl nie mam dostepu bowiem net jest na mame,a kiedys dawno temu rejestrujac sie tam zapomnialo sie hasla..
Zadzwoń na *800 / 510800800 i poproś o usunięcie konta.
Przedstaw sprawę, że zapomniałaś hasła i chciałabyś się zarejestrować jeszcze raz.

Najlepiej bieżące wykorzystanie transferu jest sprawdzać przez Orange Online.
Dane są stosunkowo często aktualizowane i są w 100% pewne.
vendetta18 pisze:ale mi sie wydaje to niepotrzebne skoro jest raportowanie danych wyslanych i odebranych w samej aplikacji orange free
Nie sugeruj się danymi podawanymi w aplikacji Orange Free.
Bardzo często te dane są przekłamane, bo np. aplikacja nie zapisała do pliku bieżacej sesji podczas wyłączania komputera.

#429297  autor: Marcin87
 13 wrz 2010, 18:58
vendetta18, mogłaś poczekać ąz nowe promocje wejdą w życie od jutra a tam szczęśliwe godziny od 24-8 rano i nielimitowany net.Sam bym chciał z tego skorzystać ale nie wiem czy dotychczasowym abonentom to też będzie włączone.Mam OF standard 4GB.Umowa dwuletnia kończy mi się w listopadzie.

#429403  autor: Marens
 14 wrz 2010, 10:08
Marcin87 pisze:vendetta18, mogłaś poczekać ąz nowe promocje wejdą w życie
Dobrze zrobiła, że wczoraj podpisała umowę na Orange Optimum.
Dzisiejsze taryfy noszą miano "złodziejskie", tak jak "węże, żmije i jaszczurki".

Teraz płaci 75zł na 7GB a od dziś jest 99zł za 6GB.

#429410  autor: Marcin87
 14 wrz 2010, 10:47
zawsze mogła wziąć przez neta OF standard 5GB za 59zl i dokupić potem pakiet 2 GB za 20zl jakk wykorzysta limit.Razem wychodzi 7GB za 79zl ale w pakiecie jest jeszcze zasięg CDMA i nielimitowany net od 24-8 rano :)

#429445  autor: stonka
 14 wrz 2010, 13:40
Tych możliwości jest chyba więcej- kwestia potrzeb. Teraz też przy zakupie routera do oferty Freedom, otrzymuje się zestaw neta mobilnego. Nie wiem tylko czy te promocje można łączyć, tzn. mam na myśli "szczęśliwe godziny"?

#429540  autor: vendetta18
 14 wrz 2010, 22:51
dziekuje wszystkim za odpowiedzi,sciagnelam sobie program do monitorowania transferu.Pokazuje wszystko dokladnie i nie jest problemowy.Co do nowej oferty orange free-wiedzialam o nowych promocjach i szczesliwych godzinach,ale po co mi to jesli nie siedze od 24 do 8 na kompie?dobralam oferte do swoich potrzeb i mysle ze jest ok.Wbrew roznym opiniom mobilny internet z orange naprawde nie jest zly i predkosc rowniez mnie zadowala-a mam max 7,2 mb/s :)

#429552  autor: Marcin87
 14 wrz 2010, 23:38