• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #428907  autor: bepower
 11 wrz 2010, 12:57
Witam.
Posiadam telefon w Orange w Nowej Idei dla Firm 100. Dostalem wczoraj SMS od Orange o zmianie limitu transferu w usludze Pakiet email dla Firm, oraz nastepnego o tym, czy wyrazam zgode na zwiekszenie limitu w tejze usludze. Dodam ze te usluge dostalem w pakiecie wraz z przedluzeniem umowy.
W zwiazku z tym mam pytanie: czy daje mi to mozliwosc wypowiedzenia umowy z powodu zmiany warunkow umowy? Nie jestem zadowolony z uslug Orange i chetnie rozwiazalbym z nimi umowe i zwiazal sie z innym operatorem.
Bardzo prosze o osoby obeznane w temacie o pomoc.

#428908  autor: wtd
 11 wrz 2010, 13:13
Jeżeli jedyną zmianą jest zwiększenie pakietu to nie możesz wypowiedzieć umowy bez płacenia kary.

#428912  autor: kerim36
 11 wrz 2010, 13:27
:lol:

jezeli otrzymanie czegos wiecej w tej samej cenie jest dla ciebie powodem do rozwiazania umowy to gratuluje :)

w chwili obecnej nawet zmiana ogolnego regulaminu swiadczenia uslug nie upowaznia do zerwania umowy bez unikniecia oplaty za zerwanie umowy

nowa idea dla firm to plan juz na tyle stary (co najmniej 4 lata), ze dziwie sie, ze nie zmieniles tego na zaden nowszy - jakby nie patrzec kazdy nastepny byl lepszy ze wzgledu na podzial minut na orange i poza orange

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#428923  autor: bepower
 11 wrz 2010, 13:48
kerim36, a dlaczego nie upowaznia? Myslalem ze kazda zmiana regulaminu ustawowo zezwala na rozwiazanie umowy w ciagu 14 dni. Cos sie zmienilo w tym wzgledzie?

Niezadowolony jestem nie tyle z tej taryfy, co z tego ze w miejscu gdzie pracuje nie mam zasiegu, gdy kazdy inny operator ma. 2letnia umowa konczy mi sie w styczniu, a do tego czasu musze oplacac 2 abonamenty: w Orange i w Play, zeby byc w kontakcie ze swiatem.

Wiec dla mnie kazdy powod rozwiazania umowy bylby dobry.

#428932  autor: kerim36
 11 wrz 2010, 14:13
bepower pisze:Cos sie zmienilo w tym wzgledzie?
zmienilo sie w zeszlym roku (chyba w lipcu)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl