Nie napisałeś najważniejszego - chodzi o kable własne Netii, czy TP? Chodzi o LLU?
Zakładam, że TP bez LLU, więc tak:
- aby świadczona była usługa dostępu do internetu musi być ponoszona opłata za utrzymanie łącza (30zł w Netii wedle mojej wiedzy), LUB
- musisz mieć jakiś abonament telefoniczny u dowolnego operatora, niekoniecznie tego samego co internet. Jezeli nie potrzebujesz telefonu, to zawsze możesz wybrać abonanemnt bliski opłacie za utrzymanie łącza - płacisz tyle samo lub mniej, ale masz nadal numer stacjonarny na który ktoś może do ciebie dzwonić (numer z chrymi stawkami i bez minut, ale jak już pisałem - tylko do odbierania). Abonament tel. u innego operatora na kablach TP to WLR (internet to BSA)
- zastrzeżenie - z tego co wiem, nie da się przejść bezpośrednio z WLR-->WLR, trzeba wrócić do Tepsy i dopiero później przenosić się dalej. Nie wiem sdlaczego i nie wiem jak to zrobić, tak mi odpisali z Dialogu (mam WLR Netii) i dałem sobie spokój
- jacy operatorzy?
Dialog 28zł
Multimo ok 28zł o ile pamiętam, reszta 30zł
NOM
Novum i pewnie jeszcze jakieś
Netia ma teraz w ofercie ab. za 35,90, no ale Ciebie by raczej nie intresował.
Pamiętaj, że nie może być to nr. stacjonarny u operatorów komórkowych, bo to taki stacjonarny bez kabla - zwykłą komórka o ograniczonym zasięgu do okolicy mieszkania.
Edycja: Massa osób jak jest taki temat zawsze pisze o socjalnym TP, ale przecież o ile się nie mylę tego już nie ma dawno w ofercie (wiec nie można sobie TERAZ kupić), a nawet jak był to trzeba było spełnić jakieś wymogi odnośnie dochodu etc.