• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 87 z 96
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 96

#428053  autor: adeek
 06 wrz 2010, 14:40
marecki_20 pisze:Ja jestem indywidualnym klientem. PO 6 mailach 3 wizytach w salonie i 2 telefonach. Moje rachunki to średnio teraz 120zl. I jakakolwiek zniżka na cokolwiek w ich mniemaniu jest niedostępna i nieosiągalna. Co jak na razie mnie bawi.

[ Dodano: 2010-09-06, 13:47 ]
Kpiny urządzacie sobie pisząc bzdurnie wystarczy pogadac poklikac. Oferta multimedialna bez szans, przy minutowych taryfach fakt cienki upust jest ale telefon zbic o 50% marzenie. Więc ja się pytam po co pisać coś takiego??
Oferta multimedialna Mnie osobiście nie interesowała. Nie wiem czemu sądzisz że to co ja oraz poniektórzy koledzy pisali to kpiny ? Jaki miałbym sens zaniżać ceny itp?
Podałem na forum oficjalne wyniki negocjacji i tyle.
Może masz za mały staż bądź rachunki na potencjalne zniżki? Może w grę wchodzi fakt iż jesteś klientem indywidualnym?
Ja nie mogę narzekać na ofertę która została mi zaproponowana, dostałem o wiele więcej niż się spodziewałem.
Nie jestem żadnym wspaniałym matematykiem ale dla Mnie na oko zbicie ceny z 668zł do 50zł (+Vat czyli 61zł) to obniżka w granicach 90%.

#428080  autor: st.konsultant
 06 wrz 2010, 17:43
adeek pisze:
marecki_20 pisze:kpicie z tymi rabatami??
Czemu mamy kpić ? Wystarczy napisać kilka razy emaila bądź kontakt telefoniczny i negocjować.
Ja dostałem rabat na tel w wysokości ponad 90%. Mianowicie cena katalogowa Xperi 10 w abo Nowy Pakiet Biznes 120 to 668,56zł. Mi zaproponowali go za 50zł które i tak poszły z Era Premia. Mało tego ? Abonament Pakiet Biznes stoi teraz w cenie 84zł netto (promocja 30%), mi zaproponowali 60zł + gratisy.
Era w tym roku bardzo Mnie zaskoczyła i skłoniła do spędzenia z Nimi kolejnych dwóch lat :)
Nie dziwne, że nikt nie słyszał o takim dużym upuście na telefon bo czegoś takiego nie ma;)
Xperia X10 w NPB120 kosztuje 58,56 zł z VAT :D

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 100429.pdf

#428094  autor: moni11
 06 wrz 2010, 19:01
mam jeszcze raz proste pytanie , co można wynegocjować do przedłużenia umowy bo oferta taka jak ta :

Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana.

Propozycja umożliwi optymalizację kosztów, otrzymanie atrakcyjnych usług oraz wymianę aparatu na nowy.

Proponuję jedną z taryf Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*
-Rodzina 20 - 40 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 40 minut: łącznie 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 25, 00 zł z VAT.
- Rodzina 40 - 100 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 105 minut: łącznie 205 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 40, 00 zł z VAT.
- Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut: łącznie 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT.

po 10 latach w sieci wcale mnie nie rzuciła na kolana ( więcej dostaje pierwszy łoś z ulicy , który zawiera nowy abonament ) więc ponawiam proste pytanie co można aktualnie wynegocjować w sieci i za jaką kasę porządne telefony ( i proszę nie podniecać się taryfami biznesowymi -większość piszących tu jest klientami indywidualnymi - jak bym prowadził biznes to bym miał swojego konsultanta )

proszę o rzeczowe odpowiedzi , jutro mam dalszą część negocjacji ( a na razie to skłaniam się do przenoszenia numeru do innej sieci po takiej ofercie )

#428096  autor: Fakers
 06 wrz 2010, 19:58
Pisałem wcześniej oferta 475 minut za 85 zł i telefon np i5800 za 1 zł (24m-ce) na drugi numer 200 minut za 30 zł bez telefonu (12 m-cy)....
Dzisiaj miałem rozmowę s SUK i to właśnie mi znowu zaproponowali...
Interesowało mnie przedłużenie nawet bez telefonu bo w sumie go nie potrzebuję i ich oferta ograniczyła się niestety tylko do 200min za 30 zł bez telefonu na 12 m-cy...Chciałem np 400 minut za 60 zł i niestety tego już się nie dało przeskoczyć (chociaż trochę to dziwne skoro mogą zaproponować 200 za 30 to co za problem 400 za 60 ;/// ) więc decyzji jeszcze nie podjąłem...
Nigdy nie miałem prepaida i jestem ciekawy czy po przejściu do OrangeGo faktycznie będę miał jakieś oszczędności.
Średnia faktur w Erze ponad 200 zł...
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 20:18 przez Fakers, łącznie zmieniany 1 raz.

#428099  autor: rafcyk
 06 wrz 2010, 20:17
Mam dla Was dobrą wiadomość, od dziś zmieniła się nieco polityka Ery i minuty zawarte w pakiecie promocyjnym (ten, który schodzi w drugiej kolejności) są również do wykorzystania dzwoniąc do Play. :D

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#428101  autor: st.konsultant
 06 wrz 2010, 22:12
Fakers pisze:Pisałem wcześniej oferta 475 minut za 85 zł i telefon np i5800 za 1 zł (24m-ce) na drugi numer 200 minut za 30 zł bez telefonu (12 m-cy)....
Dzisiaj miałem rozmowę s SUK i to właśnie mi znowu zaproponowali...
Interesowało mnie przedłużenie nawet bez telefonu bo w sumie go nie potrzebuję i ich oferta ograniczyła się niestety tylko do 200min za 30 zł bez telefonu na 12 m-cy...Chciałem np 400 minut za 60 zł i niestety tego już się nie dało przeskoczyć (chociaż trochę to dziwne skoro mogą zaproponować 200 za 30 to co za problem 400 za 60 ;/// ) więc decyzji jeszcze nie podjąłem...
Nigdy nie miałem prepaida i jestem ciekawy czy po przejściu do OrangeGo faktycznie będę miał jakieś oszczędności.
Średnia faktur w Erze ponad 200 zł...

A jaki jest Twój profil dzwonienia? Dużo dzwonisz do Ery lub na stacjonarne? Jeżeli tak, albo mniej więcej po połowie, to bierz tą opcję 200 minut za 30 zł i do tego włączyć sobie za 16 zł brutto pakiet 250 do wszystkich w Erze i na numery stacjonarne. Ten pakiet schodzi jako pierwszy więc połączenia będą rozchodzić Ci się równolegle. Łącznie za 46 zł będziesz miał 450 minut :)

#428104  autor: krzyszsz
 06 wrz 2010, 22:23
rafcyk pisze:Mam dla Was dobrą wiadomość, od dziś zmieniła się nieco polityka Ery i minuty zawarte w pakiecie promocyjnym (ten, który schodzi w drugiej kolejności) są również do wykorzystania dzwoniąc do Play. :D
Hmmm... Można wiedzieć skąd pochodzi ta informacja? I czy Twoje źródło jest wiarygodne? Niestety, na stronie Ery nie znalazłem nic na poparcie Twoich słów. Jeżeli znasz jeszcze jakieś szczegóły na ten temat to podziel się w miarę możliwości. Wiele osób uzależniało od tych minut przedłużenie umowy.

#428114  autor: Fakers
 06 wrz 2010, 22:53
st.konsultant pisze:A jaki jest Twój profil dzwonienia? Dużo dzwonisz do Ery lub na stacjonarne? Jeżeli tak, albo mniej więcej po połowie, to bierz tą opcję 200 minut za 30 zł i do tego włączyć sobie za 16 zł brutto pakiet 250 do wszystkich w Erze i na numery stacjonarne. Ten pakiet schodzi jako pierwszy więc połączenia będą rozchodzić Ci się równolegle. Łącznie za 46 zł będziesz miał 450 minut :)
Właśnie z tym jest problem gdyż nikt ze znajomych z którymi rozmawiam nie ma Ery.
Pouciekali do Orange na kartę i każdy z nich jest zadowolony tylko jakoś się nie mogę zdecydować...

#428130  autor: lolooo
 07 wrz 2010, 00:33
rafcyk pisze:Mam dla Was dobrą wiadomość, od dziś zmieniła się nieco polityka Ery i minuty zawarte w pakiecie promocyjnym (ten, który schodzi w drugiej kolejności) są również do wykorzystania dzwoniąc do Play. :D
podbijam skąd taka informacja?

#428139  autor: d8wid
 07 wrz 2010, 07:25
lolooo pisze:
podbijam skąd taka informacja?
na dzień dzisiejszy: wyssana z palca. Na stronie Ery * widnieje zarówno przy minutach do sieci krajowych jak również pakiecie promocyjnym.

(* z wyłączeniem Play, Polsatu cyfrowego oraz Centernetu)

#428152  autor: michal9017
 07 wrz 2010, 09:06
Dla osób zainteresowanych oferta na przedłużenie umowy na warunkach Nowy Pakiet Biznes z 50% upustem na cały okres umowy chcących wynegocjować dodatkowe minuty tzw gratis:

"Uprzejmie informuję, że oferta utrzymaniowa z wymianą telefonu którą Panu zaproponowałam nie jest ofertą ogólnodostępną.
Moja oferta jest zatem ostateczna i nie podlega negocjacjom."

Swoją drogą era to niezłe cwaniaki. Owszem dostajesz 50% rabatu na abonament ALE! zabierają ci dodatkowe minuty do sieci Era Plus Orange!

Tu jest oferta z ich strony "na przedłużenie umowy" i jest w niej jasno napisane ze w np NPB 120 dostajesz pakiet wartościowy i dodatkowo 360 minut do ERY PLU ORANGE.
http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... taryfy_npb

A oferta którą otrzymałem na NPB 120 z 50% upustem niezawiera tych minut!
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowy ... nes_cennik

Jaki z tego wniosek? Nic niedostajesz! 360 minut jaką masz dodaną w zwykłym przedłużeniu umowy to to samo jak by ci dali upust 50%. Upust 50% = zabraniu dodatkowych minut.

Era to są niezłe cwaniaki. Chciałem bardzo mocno przedłużyć z nimi umowe ale mam serdecznie dośc robienia w konia abonenta który z nimi jest 10 lat i ma 3 telefony w firmie. PRZENOSZE SIE DO PLAY!! za te same pieniądze tj 70 zł dostaje 540 minut do WSZYSTKICH!

#428160  autor: Fakers
 07 wrz 2010, 09:52
Faktycznie takie podwórkowe zagrywki Ery raczej nie zachęcają do dalszej współpracy...
Może mają jednak za dużo abonentów skoro tak nas traktują.

#428173  autor: rafcyk
 07 wrz 2010, 10:34
lolooo, Taka informację uzyskałem wczoraj od konsultanta z którym negocjowałem umowę. Wszystko było uzgodnione jeśli chodzi o przedłużenie, zadzwonili do mnie i poinformowali że zaszła taka zmiana.
Zdaję sobie sprawę, że na stronie ery nie ma o tym żadnej wzmianki.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#428178  autor: barat
 07 wrz 2010, 10:43
Ostatnio im o Play biadoliłem jak negocjowałem 2 umowy (z 2 różnych maili) - nawet pisałem by rozliczali w stosunku 2:1 ... bez szans ... jak jednak coś z play zrobili (te dodane minuty na przykład) to będzie bajka :D
Jak nie - to z era premia będzie trzeba zamówić 120min/24m za 2200pkt
Dziś będę słał do nich @ zwrotnego z danymi co by do mnie kuriera puścili ;)
 #428211  autor: pmmazz
 07 wrz 2010, 14:30
Może to zainteresuje osoby zastanawiające się nad IPhone'm 4... ERA daje za darmo na okres 24 miesięcy licencję na aplikację do nawigacji: NAVIGON select ERA z mapami, jeżeli ktoś jest zainteresowany nielimitowaną licencją to wystarczy kupić dodatek za 9,99Euro, czyli niespełna 40pln...
Wlaśnie ściągnąłem i odpaliłem, działa super... aplikacja sprawdza okresowo czy w telefonie jest zainstalowana karta sim ERY...

Jako kolejna ciekawostka... program bezpłatnych ETUI od Apple'a...

Tylko klienci ERA i ORANGE mają szansę na ich otrzymanie ;)

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#428241  autor: Atlan
 07 wrz 2010, 17:23
michal9017, Fakers, Mimo wszystko przedłużenie z tym rabatem 50% wygląda dużo atrakcyjniej od pakietu minut, zwłaszcza że w tym pakiecie jest nieco wyższy abonament niż "podstawa" np. PB 40 kosztuje 61zł zamiast 48.

Czekamy na jakieś potwierdzenia tych minut pakietowych schodzących także do Playa :) I czy to działa w każdej ofercie, czy tylko w wybranych i czy w biznesowych też ta zasada jest.

Zagadki logiczne

#428248  autor: willy26
 07 wrz 2010, 18:17
Dziś otrzymałem odpowiedź na maila w sprawie oferty przedłużeniowej i potwierdzam, że mnie również poinformowano, że minuty z dodatkowego pakietu są obecnie do wszystkich sieci bez wyjątku.

Poza tym cała reszta oferty nie różni się od tego o czym tu pisaliście (czyli Rodzina 40 za 40zł, Rodzina 60 za 60zł itd)

Zastanawiam się jednak czy te minuty są również na połączenia do sieci komórkowych w UE.

Bo teraz tak mam i sporo z tego korzystam.

Poza tym jak sądzicie, czy przy 8-letnim stażu i obecnych rachunkach w granicach 80-90zł mam szansę uzyskać jakąś zniżkę na telefon?

Pozdrawiam!

#428249  autor: d8wid
 07 wrz 2010, 18:18
przed chwilą osobiście rozmawiałem z panią z SUK - małe zmiany w ofertach z telefonem - dodatkowe minuty można wykorzystać do Play czyli w moim przypadku - abonament 60zł 200 minut do era plus orange stacjonarne 125 minut do wszystkich łącznie z Play.

poza tym nie ma już tej opcji 200 minut za 30zł bez telefonu - jest 160 minut (bez Play)

powiedziałem że ma do mnie oddzwonić jutro bo muszę się zastanowić jaki telefon sobie wybrać:) skoro są minuty do Play to mogę zostać z Erą :]

#428251  autor: rafcyk
 07 wrz 2010, 18:28
Teraz wierzycie :wink:

#428254  autor: krzyszsz
 07 wrz 2010, 18:40
Częściowo tak:) Byłbym wdzięczny gdyby st. konsultant zajął jeszcze stanowisko w tej sprawie. Jeżeli faktycznie jest tak jak sugerujecie, to Era ma DUŻEGO plusa u mnie za zmianę strategii. Przeżyję nawet ten dziwny przelicznik minut i sms oraz brak numerów komórkowych w UE. Generalnie, najlepsza oferta utrzymaniowa z W3 jak dla mnie
  • Strona 87 z 96
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 96
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87