• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #427230  autor: Mila89
 02 wrz 2010, 20:50
Zgłaszałem temat Administratora niestety bez echa :( w takim razie podaje informacje na forum

Otoz z dniem 1 września 2010 zmieniły sie terminu uprawnień dot. przedłuzenia umowy przez klientów biznesowych w sieci Orange do tej pory klienci biznesowi byli uprawnieni do przedluzenia umowy 6 7 a nawet 8 miesiecy wczesniej obecnie ten czas zostal skrocony do 3 miesiecy w obecnej chwili uprawnienia stracili wszyscy klienci posiadajacy 5 i mniej numerów na firme podkreslam obecnie gdyz sprawa jest donamiczna i niewykluczone ze te uprawnienia straca rowniez klienci majacy od 6 telefonow w firmie.... mowiac kolokwialnie chodzi o to zeby sie jak najdluzej i jak najwiecej nachapac
Bo skoro klient dajmy na to płaci 69gr za minute to po tych zmianach bedzie je placil min te kilka miesiecy wczesniej niestety jest to bron ubusieczna i moze sie obrucic przeciwko Orange gdyz od dluzszego czasu do klientow biznesowych dzwoni play proponujac im ceny dumpingowe(nie do przebicia) w stylu 500 min do wszystkich za 30 zl i telefon z umowa na 12 miesiecy(przyklad wymyslony ale pokazujacy jakiego rodzaju sa to przebicia)
Straca oczywiscie klienci pragne podkreslic ze to juz kolejna zmiana ktora jest niekorzystna dla klientow sieci Orange niedawno bylo slychac o akcji samo przedluzania umow przez Orange http://telepolis.pl/news.php?id=17279

Zachecam do dyskusji co sadzicie o takiej polityce czy okaze sie dla orange złotym srodkiem czy bedzie przyslowiowym "strzalem w kolano"

#427247  autor: kerim36
 02 wrz 2010, 21:56
i oczywiscie jak widac orange sie stara, zeby pozostac liderem :)
zapewne prezes orange dalej bedzie opowiadal bajki, ze utrzymanie dotychczasowej bazy jest dla nich priorytetem :-D
juz nie pracuje w orange, ale takie akcje pamietam, tak wiec ten news nie jest czyms niesamowitym

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#427320  autor: thonka
 03 wrz 2010, 10:28
kerim36 pisze:zapewne prezes orange dalej bedzie opowiadal bajki, ze utrzymanie dotychczasowej bazy jest dla nich priorytetem :-D
w innych krajach przedluzanie umow na miesiac-dwa przed ich koncem jest niczym nowym. to w Polsce sie wyksztalcila mania u operatorow na zachecanie do pozostania z siecia na pol roku (a nawet wiecej) przed koncem obecnej umowy. tyle, ze przez pol roku moze sie jeszcze wiele wydarzyc...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#427666  autor: ppp1ppp
 04 wrz 2010, 17:37
Mój znajomy, który ma ofertę wziętą na firmę jeszcze nie miał żadnej telefonicznej propozycji, Orange ma chyba gdzieś klientów biznesowych

#428026  autor: johnq
 06 wrz 2010, 11:34
Mila89, jesteś pewien, że to weszło? Mi umowa w abo na firmę kończy się w czerwcu przyszłego roku, a mogę przedłużyć za około 90 dni umowę na nowych warunkach. Mam tylko jeden aktywny numer!

#428141  autor: Mila89
 07 wrz 2010, 07:51
johnq pisze:Mila89, jesteś pewien, że to weszło? Mi umowa w abo na firmę kończy się w czerwcu przyszłego roku, a mogę przedłużyć za około 90 dni umowę na nowych warunkach. Mam tylko jeden aktywny numer!
info na 100% sprawdzone wiem bo pracuje popatrz sobie na umowe odejmij 3 miesiace i ci wyjdzie kiedy bedziesz uprawniony... przykro mi

#428146  autor: johnq
 07 wrz 2010, 08:37
Mila89, również pracuję i w RSW rzeczywiście będę uprawniony 3 miesiące przed, ale na stronie Orange Online za nie całe 3 miesiące :wink: