adeek pisze:Witam, mam takie małe pytanie odnośnie przedłużania umowy będąc klientem biznesowym od 11 lat. Na daną chwilę posiadam 4 aktywne karty sim. Łączne kwoty rachunków nie są nadto wysokie, mianowicie średnio 300zł łącznie.
Jestem na etapie przedłużanie jednej z kart, abonament na niej posiadam w kwocie 80 zł. Teraz przechodząc do sedna sprawy, interesuje Mnie telefon marki Sony E Xperia 10 mini pro. Wysłałem zapytanie do Ery w celu przedłużenia, w odpisie dostałem iż specjalnie dla stałego klienta przygotowali oferte i tu zonk... Odesłali mnie pod swój adres z ofertami taryf biznesowych bez żadnych rabatów, nie mówiąc nawet o jakiejkolwiek zniżce na aparat. Owszem w jednej z ofert jest możliwość tańszego dostanie aparatu ale w interesującym mnie abonamencie telefon i tak kosztuje bagatela 350 zł z vat ;/
I tu główne pytanie do pracowników ery, osób dobrze poinformowanych : Czy jest możliwość dogadania się z nimi ? Interesuję mnie abonament za który będę płacić 80 zł brutto wraz z telefonem X10 mini pro w przystępnej cenie ? Czy nie ma szans abym coś wskórał ?
Pozdrawiam,
Adrian I.
Trudno, żeby przy pierwszym kontakcie proponowano coś ponad standard
Poczytaj troszkę postów w tym temacie to dowiesz się, co można wynegocjować (na pewno nie w pierwszym mailu).
Ceny telefonów w biznesie tak jak przy indywidualnych, mogą być obniżone tylko EP. Chyba że średnia dla jednej karty to ok 300 zł wzwyż.