• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 84 z 96
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 96

#426658  autor: hipekgrzes
 31 sie 2010, 18:08
[quote="knopers"][quote="hipekgrzes"]Jeżeli BOK nie posiada na stanie tel. Galaxy I5700 koloru białego, a salon w moim mieście ma go na stanie, to czy instnieje mozliwość przerzucenia oferty przedłużeniowej na poziom salonu w którym dostępny jest ten model(kolor)?? [/quote]
Musisz powiedzieć w BOK lub w SUK, w zależności gdzie się kontaktowałeś, i powiedzieć, że chcesz odebrać telefon w salonie. Najpierw poproś. Konsultant może nie udostępnić takiej opcji na Twoim koncie abonenckim, aby widziały ją również salony. Jeśli nie będzie łatwo to musisz się dosłownie wykłócić. Mi prawie rok temu udostępnili w SUK opcję przedłużenia w salonie gdy powiedziałem, że albo udostępnia Pan możliwość odbioru telefonu w salonie, albo zrywam umowę. Poskutkowało. Ale pamiętaj, najpierw trzeba grzecznie.[/quote]

Dzięki za informację. Poprosiłem sprzedawcę w salonie o przytrzymanie tego modelu 2 dni, na co bez problemu się zgodził. Również potwierdził ze istnieje możliwość podpisania umowy przedłużającej w salonie o ile Obsługa Klienta udostępni kod do danej oferty.

Dostałem również informację ze od jutra Galaxy i5700 w ofercie Rodzina40 za 40zł będzie w cenie 199zł (cena dotychczasowa 399zł)

Pozdrawiam
 #426682  autor: Atlan
 31 sie 2010, 19:34
Baluu pisze:Numery po groszu w 99% promocji są numerami komórkowymi Ery.

Stacjonarne mogą być co najwyżej numery po 10 gr.
No to może macie rację :)
A można zrobić w tej promocji tak, że np. 6 numerów weźmie się za 1gr, a 4 numery za 10gr?
I można np. teraz zdefiniować 8 numerów a za pół roku dodać do tego 2?

I jeszcze chciałem się spytać, czy do tego upustu 50% dodają te minuty które są wypisane tutaj? http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowy ... /szczegoly

#426688  autor: tomecc
 31 sie 2010, 20:12
A czy ktoś zorientowany może napisać czy Samsung Galaxy i5800, który jest przewidziany dla stałych klientów jest fizycznie na stanie w magazynach czy tylko widnieje w cenniku a tak naprawde go nie ma? Bo jak loguje się na swoje konto, chcąc przedłużyć umowę to tego modelu nie ma do wyboru.
 #426709  autor: st.konsultant
 31 sie 2010, 21:41
Atlan pisze:
Baluu pisze:Numery po groszu w 99% promocji są numerami komórkowymi Ery.

Stacjonarne mogą być co najwyżej numery po 10 gr.
No to może macie rację :)
A można zrobić w tej promocji tak, że np. 6 numerów weźmie się za 1gr, a 4 numery za 10gr?
I można np. teraz zdefiniować 8 numerów a za pół roku dodać do tego 2?

I jeszcze chciałem się spytać, czy do tego upustu 50% dodają te minuty które są wypisane tutaj? http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowy ... /szczegoly

Usługa 10 numerów za 10 groszy (Era i Stacjonarne) nie jest usługą promocyjną tylko cennikową, więc można ją w zasadzie włączyć w dowolnym momencie na pakietach wartościowych (za każdy numer pobierana jest złotówka netto z pakietu).
Problem w tym, że jednocześnie nie można mieć włączonych numerów za grosz i za 10 groszy. Usługi się wykluczają.

Numery za grosz można dodać w dowolnym momencie trwania umowy (kiedyś był określony termin). Nie można jednak po dodaniu numeru, zamienić go na inny.

[ Dodano: 2010-08-31, 21:42 ]
tomecc pisze:A czy ktoś zorientowany może napisać czy Samsung Galaxy i5800, który jest przewidziany dla stałych klientów jest fizycznie na stanie w magazynach czy tylko widnieje w cenniku a tak naprawde go nie ma? Bo jak loguje się na swoje konto, chcąc przedłużyć umowę to tego modelu nie ma do wyboru.

Na czwartek (2 wrzesień) jest zapowiedziana duża dostawa tych telefonów. W dniu dzisiejszym faktycznie nie było żadnej sztuki.

#426758  autor: danielkl
 01 wrz 2010, 01:00
O tak pojawil sie dodali taryfy blackbery i MAMY SKANDAL URODZINOWY BO chucznie zapowiadany iphone 8GB za 99zl w taryfie za 99zl nie pojawil sie ide z nimi do sadu mam wsio na pismie :D :D

#426774  autor: ozzy
 01 wrz 2010, 09:17
Od paru dni miałem możliwość przedłużenia umowy w I-BOA a dzisiaj znikło czy macie tak samo? Czy to przez te zmiany cen i później wróci do normy czy co?

#426777  autor: pmmazz
 01 wrz 2010, 09:35
no to tym razem ERA przebiła wszystkich!!! to się nazywa PRAWDZIWA PROMOCJA URODZINOWA ;)))) farsa... super rewelacyjne ceny dla obecnych abonentów, a najlepsze jest to ze uparcie umieszczają w cenniku IPHONE'a 3GS 16GB, a jak ktoś jest zainteresowany tym aparatem mowią że nie ma go w planowanych dostawach i że go nie będzie dostępnego, zaś na zasadność umieszczania go wcenniku informują, że może jakimś cudem się trafi, więc na wszelki wypadek jest... ;))))

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#426785  autor: marecki_20
 01 wrz 2010, 10:03
Czy wy jesteście aż tak naiwni, że myślicie że ten cennik to urodzinowy jest? Wprowadzili jeden aparat w nim ktoś nadmienil to wyzej. Z ofertą się wstrzymali i szykują ją pewnie dopiero, u mnie również w iBOA nie ma możliwości wybrania oferty na przedłużenie. To jednoznacznie stwarza domysł że wdrażają ofertę w system. I nie spodziewam się astronomicznych upustów radzę wam ostudzić oczekiwania ERA to nie PCK.

#426795  autor: edyp2010
 01 wrz 2010, 10:34
A co się dzieje z urodzinową promocją ERY. Miała być od 1 września a tu nic.

#426797  autor: danielkl
 01 wrz 2010, 10:40
Toc sa urodziny ot kosmetyczna zmiana dat w cennikach i ewentualna zmiana cen paru tanich i nic nie wartych sluchawek :D

#426809  autor: edyp2010
 01 wrz 2010, 11:16
Nie do końca masz rację. Zawsze urodziny Ery były eksponowane w salonach i na stronie WWW. Dodatkowo cały czas wisi informacja prasowa na www Ery o mi iPhonie 3GS 8GB za 99zł w taryfie 99zł.

http://apps.era.pl/pressApp-web/user/sh ... on?id=2457

[ Dodano: 2010-09-01, 11:52 ]
Promocja urodzinowa już na WWW Ery.
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... a_urodziny

#426836  autor: danielkl
 01 wrz 2010, 12:27
Po 1 dales link dla nowych umow a nie aneksow. Po 2 dali tam regulamin obnizkowy rewelacji tam nie widze male porownanie nowa umowa rodzinna 110 za 139zl w tym 700minut a my na aneks mamy rodzinna 110 za 125zl w tym 625minut. Po 3. Maja tam cennik telefonow z 27 sierpnia :D

#426841  autor: thonka
 01 wrz 2010, 12:51
danielkl, nowa umowa rodzinna 110 wraz z powiedzmy samsungiem wave (biore telefon z glowy nie patrze poki co na cennik).

aktywacja 49zl + 139zl x 24 miesiace + 699zl telefon. razem daje to 4084zl

przedluzajacy 125zl x 24 miesiace + 49zl telefon. daje to lacznie 3049zl, za te zaoszczedzone 1000zl podejrzewam, ze da sie wydzwonic te brakujace 75 minut i jeszcze zostanie.

a to nie wszystko, bo ten abonament mozna wynegocjowac za 100zl, wtedy oszczedzamy dodatkowo jeszcze 600zl wzgledem standardowego przedluzenia, no i raczej znizke 50zl z punktow da sie uzbierac w dwa lata (przy czym nie mozna dostac telefonu za darmo, zawsze musi cos kosztowac, najczesciej 1zl).

podliczajac wszystko: nowy zaplaci za ten zestaw 4084zl, przedluzajacy po negocjacji moze to wszystko miec za 2923zl wraz z brakujacymi 75 minutami miesiecznie.
daje to oszczednosci rzedu 49zl miesiecznie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#426844  autor: pmmazz
 01 wrz 2010, 13:00
WSZYSTKO JASNE...wlasnie udalo mi sie uzyskac wyjasnienie na BOA... ;) owszem IPHONE 3GS 8GB za 99pln w taryfie za 99pln w umowie na 36 miesięcy, ale jako NOWA DODATKOWA AKTYWACJA dla obecnego klienta, podobnie z 3GS 16GB (jesli jakims cudem trafi do magazynu) w cenie 399pln jako NOWA DODATKOWA AKTYWACJA dla obecnego klienta w umowie na 24miesiace

#426847  autor: danielkl
 01 wrz 2010, 13:03
Wiem wiem wkurzaja mnie tylko te hasla ery "tniemy oplaty" "wielka obnizka telefonow nawet do 720zl" no i ten watek z iphone 8gb mial byc a niema to poco te komunikaty prasowe itp liczylem ze potanieje x10 desire i galaxy s w multimedialnych czekalem specjalnie okolo 2-3 miesiace i nic nie zmienili i pewnie do 8 wrzesnia nie zmienia a wtedy biore x10

#426849  autor: Marens
 01 wrz 2010, 13:08
Przed chwilą przedłużyłem telefonicznie umowę:
:arrow: Nowa Era Domowa - zachowanie numeru , bez dodatkowych minut w cenie 5 zł z VAT.
:arrow: Nowa Era Domowa 60 minut do sieci Era i na stacjonarne w Polsce i UE oraz stacjonarne i komórkowe w USA i Kanadzie w cenie 15 zł z VAT.

Aneks wchodzi od północy.
Do zakończenia aktualnej oferty mam 4m.
Konsultant twierdzi, że po przedłużeniu na 12m w moim przypadku będzie obowiązywało 16 okresów po 5zł. Wydaje mi się, że następnych 12 po 5zł będzie a 4 po 20zł i będzie wtedy możliwość przedłużenia.

PS: Co ciekawe potwierdzenie aneksu ma przyjść poleconym.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2010, 13:10 przez Marens, łącznie zmieniany 2 razy.

#426850  autor: thonka
 01 wrz 2010, 13:08
pmmazz, przeciez mowia caly czas, ze to promocja dla obecnych abonentow, a nie przedluzajacych tudziez tych ktorym koncza sie umowy.

calkiem niedawno byla wielka akcja "opychamy 3gs'a 16gb", dzwonili po ludziach i pytali czy nie chca go za 1zl przy dodatkowym abonamencie za 139zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#426871  autor: pmmazz
 01 wrz 2010, 14:17
no była taka akcja... jednak zostaję w ERZE... ;) w dodatku calkiem dobrej taryfie, z dobrym upustem i IPHONE'm 4 16GB w baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrej cenie.... (niższej niż jakakolwiek z cennika ;) )

no znowu uwiezylem, że w tej sieci JEDNAK MOŻNA COŚ KONKRETNEGO UZYSKAĆ, a przypominam że jestem w sieci juz niemal 10 lat i jednak są w stanie powalczyć o dobrego klienta ;)

teraz tylko czekam na kuriera z aneksem i telefonem ;)

#426873  autor: vandorf
 01 wrz 2010, 14:27
Kolego pmmazz zdradź prosze w jakiej cenie dostałes tego IP4. Jakos nie moge wynegocjowac dobrej ceny. Wielkie dzieki
pozdrawiam
  • Strona 84 z 96
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 96
  • 1
  • 82
  • 83