• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #426047  autor: osachorzow
 29 sie 2010, 18:05
Czy zapis
Regulamin Sieci Rodzinnej pkt 2f pisze:Uczestnikiem ani Sponsorem Grupy nie może być Abonent usługi Era Numer Stacjonarny.
naprawę oznacza, że osoba korzystająca z usługi Era Numer Stacjonarny wraz z numerem komórkowym (inaczej się przecież nie da :roll: ) nie otrzyma się Sieci Rodzinnej po podpisaniu aneksu? Zapis mnie dziwi niezmiernie... nawet SUK przedstawiając ofertę pisze o sieci rodzinnej mimo, że w korespondencji wspominałem o ENS więc powinna im się włączyć czerwona lampka jeśli nie będzie można z tego korzystać...

Spotkaliście się z brakiem uczestnictwa w Sieci rodzinnej z powodu aktywnej usługi Era Numer Stacjonarny? W ogóle czemu ma służyć taki zapis, bo żadnego uzasadnienia nie widzę... i tak mając aktywny ENS zawsze wyświetla się numer komórkowy więc problemów z taryfikacją być nie powinno... jednym słowem o co c'mon? ;)

#426075  autor: st.konsultant
 29 sie 2010, 19:40
Do tej pory tak faktycznie było. Kilka czy kilkanaście dni temu zniesiono to ograniczenie.

#426484  autor: osachorzow
 30 sie 2010, 23:59
st.konsultant, dzięki za info :) Jeszcze wczoraj zanim odpisałeś wysłałem e-maila do SUK z prośbą o wyjaśnienie bo w ofercie pisali o sieci rodzinnej... nawet zaproponowałem że jak się nie da to numer stacjonarny z ENS na NED za 5zł też się zgodzę na takie wyjście... w odpowiedzi pani kierownik SUK (!) napisała że sorry ale się nie da włączyć sieci rodzinnej :/ czyli wychodzi na to że SUK jest niedouczona ze zmian w ofercie... napisałem że z zanim odpisała to dowiedziałem się że jednak można mieć i to i to a zmiana nastąpiła niedawno... ciekawe czy się douczy i potwierdzi czy może pójdzie w zaparte że się nie da :/

Z resztą nawet jak napisze że się nie da to podpiszemy aneks i włączymy sieć rodzinną skoro Ty twierdzisz że już się da :)

#426488  autor: st.konsultant
 31 sie 2010, 00:27
osachorzow pisze:st.konsultant, dzięki za info :) Jeszcze wczoraj zanim odpisałeś wysłałem e-maila do SUK z prośbą o wyjaśnienie bo w ofercie pisali o sieci rodzinnej... nawet zaproponowałem że jak się nie da to numer stacjonarny z ENS na NED za 5zł też się zgodzę na takie wyjście... w odpowiedzi pani kierownik SUK (!) napisała że sorry ale się nie da włączyć sieci rodzinnej :/ czyli wychodzi na to że SUK jest niedouczona ze zmian w ofercie... napisałem że z zanim odpisała to dowiedziałem się że jednak można mieć i to i to a zmiana nastąpiła niedawno... ciekawe czy się douczy i potwierdzi czy może pójdzie w zaparte że się nie da :/

Z resztą nawet jak napisze że się nie da to podpiszemy aneks i włączymy sieć rodzinną skoro Ty twierdzisz że już się da :)

Jutro jeszcze potwierdzę info, ale na 99% jestem pewny że była taka informacja dla konsultantów.

Czasami ciężko to wszystko ogarnąć, bo tygodniowo są dziesiątki różnych zmian mniej lub bardziej istotnych, a na spokojne czytanie maili o tych zmianach nie ma niestety specjalnie czasu ;). Wszystko niestety odbija się później na Kliencie, ale to już zupełnie nie dotyczy tematu, taka luźna uwaga:)

#426490  autor: Marens
 31 sie 2010, 00:43
Czy zmieniło się coś w kwestii administratora Sieci Rodzinnej?
Chodzi mi o to, czy Era Domowa może być sponsorem grupy?

#426661  autor: osachorzow
 31 sie 2010, 18:16
st.konsultant masz całkowitą rację! Choć pani z SUK napisała że w nowym regulaminie z 23.08 (i dzięki temu wytropiłem go w google - link niżej) zgodnie z pkt 9
Kod: Zaznacz cały
9. Aby dołączyć Uczestnika do Grupy Sponsor musi wysłać mu zaproszenie jednym z dostępnych kanałów obsługi. W przypadku zapraszania Abonenta z usługą Era Numer Stacjonarny należy użyć głównego (mobilnego) numeru tego Abonenta.
Wg pani z SUK z tego wynika że ENS wyklucza sponsoring :D:D Coś chyba szwankuje czytanie ze zrozumieniem ;) Oczywiście punkt wykluczający ENS w części dotyczącej aktywacji zniknął więc jak najbardziej można.

Marens, NED nie może być sponsorem :( ale uczestnikiem tak :)

http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... ulamin.pdf

PS. Czy wszystkie maile z SUK są podpisywane jako pani Anna P, kierownik bez względu na osobę udzielającą informacji? Bo przyszła kolejna odpowiedź na żenującym poziomie i aż nie mogę uwierzyć że mogłaby to napisać pani kierownik... prędzej jakiś nowy pracownik w pierwszym tygodniu pacy ;)

#426707  autor: st.konsultant
 31 sie 2010, 21:36
Właśnie chciałem potwierdzić, ale widzę mnie uprzedziłeś:)
Na 100% usługa numeru stacjonarnego nie wyklucza od 23 sierpnia sieci rodzinnej.
Co do Ery Domowej to faktycznie nadal nie może być sponsorem grupy. W tej kwestii tylko kosmetyczna zmiana. Do tej pory w sieci mógł być jeden numer ED, teraz mogą być dwa.

p.s

Nie mam pojęcia kto tam odpisuje :lol: