• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #425544  autor: darekkk7
 27 sie 2010, 09:28
Witam,
chciałbym przenieść wiadomości sms/mms (ok.300) z B2100 do telefonu Nokia 6303i. Próbowałem zapisać je na dysku korzystając z Samsung PCStudio 1.5.1, ale zapisuje w jakimś pogańskim formacie, którego nie da się otworzyć w Notatniku.
Jeśli ktoś już przenosił dane z Samsunga do Nokii proszę o info.
Dzięki

#425914  autor: kowcio
 29 sie 2010, 11:14
Najlepiej jest skopiować je na kartę SIM i później po włożeniu SIM do Nokii już będą na swoim miejscu.

#426124  autor: darekkk7
 29 sie 2010, 21:34
kowcio pisze:Najlepiej jest skopiować je na kartę SIM i później po włożeniu SIM do Nokii już będą na swoim miejscu.
Dzięki @Kowcio, ale po pierwsze nie zmieszczą się (wchodzi tylko 25), po drugie by robić to na raty musiałbym skasować nadmiar bo nie da się wybrać tych do skopiowania na SIM a reszty zostawić a problem polega na tym,że ten cholerny Samsung PC S nie robi mi bekapu telefonu bo nie obsługuje tego modelu. Chyba, że czegoś nie wiem i ktoś zna jakąś sztuczkę?
Więc w dalszym ciągu proszę o jakąś podpowiedź, bo to nie pomogło.

#426207  autor: kowcio
 30 sie 2010, 10:12
darekkk7, jaką Ty masz kartę SIM? Karty SIM mają pojemność na 200-250 kontaktów. Coś jest nie tak. Masz może jakąś inną kartę SIM, żeby na nią skopiować dane z Solida i później na Nokię?
Ja na tych programach od Samsunga się nie znam, nigdy z nich nie korzystałem (tylko z kiesa, obym więcej go prędko nie uruchamiał).

#426241  autor: kerim36
 30 sie 2010, 11:33
kowcio,

kolega napisal, ze chodzi mu o wiadomosci, a nie kontakty !!

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl