• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

#4079  autor: Piotr
 22 kwie 2005, 09:00
Rysio pisze:Tu jest chyba temat SS komórek a nie banków... :-) :-) :twisted:
Rysiu czy nie zdążyłeś się jeszcze przyzwyczaić do tego, że na tym forum jest kilku osobników co rozjadą każdy temat :twisted: :-D

#4136  autor: xlord
 22 kwie 2005, 14:08
Piotr pisze: Xlord proszę o przykłady :D
Srednio na jednego posiadacza znika 20 $ rocznie gdzies i nikt nie wie gdzie, a na papaierku nic nie ma bo wszystko sie odbywa droga elektroniczna. Brak dowodow na to, ze wlasciciel nie wykonal operacji osobiscie jest w takich przypadkach rownaznaczne, ze jednak jej dokonal.

Pozdrawiam

#4137  autor: xlord
 22 kwie 2005, 14:10
Piotr pisze:
Rysio pisze:Tu jest chyba temat SS komórek a nie banków... :-) :-) :twisted:
Rysiu czy nie zdążyłeś się jeszcze przyzwyczaić do tego, że na tym forum jest kilku osobników co rozjadą każdy temat :twisted: :-D
O przepraszam. Ja nic nie rozjezdzam. Po prostu w sposob plynny i nierazacy czynie dygresyjki :lol:

Pozdrawiam

#4170  autor: Rysio
 22 kwie 2005, 22:56
Spoko mnie to nie przeszkadza :-) Jestem tylko chlonny wiedzy Sami Swoi...dopiero mam toto...kilka dni :-).

#4228  autor: xlord
 24 kwie 2005, 20:05
WitekT pisze:... jest skrzynka w oddziale i wrzuca się wypełniony druczek...
Toz to jakas prehistoria :shock: :-D

Pozdrawiam

#4238  autor: Dragon
 24 kwie 2005, 21:35
Rysio pisze:Jestem tylko chlonny wiedzy Sami Swoi...dopiero mam toto...kilka dni :-).
No to o SS nauczysz sie poprzez dosiwadczenie i nie zawracaj nam glowy :lol: , omawiamy wazne aspekty bankowosci na swiecie :P :lol:

#4255  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 12:00
xlord pisze:
WitekT pisze:... jest skrzynka w oddziale i wrzuca się wypełniony druczek...
Toz to jakas prehistoria :shock: :-D
Albo można powiedzieć to inaczej - to nie prehistoria - to POLSKA :-D

#4256  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 12:02
Rysio pisze:Spoko mnie to nie przeszkadza :-) Jestem tylko chlonny wiedzy Sami Swoi...dopiero mam toto...kilka dni :-).
He he he he a ja sobie kupiłem numerek na allegro i cały czas się wacham czy wkładać kartę SIM do telefonu czy też nie 8) :D

PS. Witek jakiś czas temu pisałeś, że będziesz się dowiadywał (jeżeli to jest możliwe) czy SS zamierzają wprowadzić jakieś nowe nominały kart zdrapek do swojej oferty. Czy masz jakieś newsy w tym temacie?

#4257  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 12:02
Dragon pisze:...omawiamy wazne aspekty bankowosci na swiecie :P :lol:
Mi się zdaje, że jeszcze na światowe banki rozmowa nie zeszła :D

#4262  autor: WitekT
 25 kwie 2005, 12:08
Piotr pisze:PS. Witek jakiś czas temu pisałeś, że będziesz się dowiadywał (jeżeli to jest możliwe) czy SS zamierzają wprowadzić jakieś nowe nominały kart zdrapek do swojej oferty. Czy masz jakieś newsy w tym temacie?
Nie udało mi się jeszcze nic wyciągnąć, ale podejrzewam, że nie szykują...

#4264  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 12:10
Szkoda, że nic nie szykują bo nominał 40 zł to trochę mało... Może inaczej bym patrzył na to jak by przynajmniej można było wykonywać połączenia przez 90 dni a nie przez 60.

Pozdrawiam.

#4305  autor: xlord
 25 kwie 2005, 21:27
Piotr pisze: Mi się zdaje, że jeszcze na światowe banki rozmowa nie zeszła :D
A co debata dotyczy Banku Spoldzielczego? Bo chyba cos przeoczylem. :shock: :-D :-D

Pozdrawiam

#4325  autor: Piotr
 26 kwie 2005, 08:33
xlord pisze:A co debata dotyczy Banku Spoldzielczego? Bo chyba cos przeoczylem. :shock: :-D :-D
Jak na razie debatujemy na temat ING Banku Śląskiego oraz funduszy inwestycyjnych :-D

Pozdrawiam.

SS

#4328  autor: Pero
 26 kwie 2005, 09:19
Założeniem SS było wejście między ludzi, którzy nie mają jeszcze telefony stacjonarnego-komórkwego - na wieś innymi słowy. Trochę im się to nie powiodło. Ale teraz zrobili dobrą rzecz. Minuta rozmowy kosztuje 24 gr. W najtańszym abonamencie socjalnym TPSA impuls 3-minutowy kosztuje 72 gr. Mamy więc prosty rachunek - wychodzi to samo za minutę. Tylko dodatkowo w SS możemy wykorzystac całą kwotę na gadanie. Innymi słowy zastępuje nam telefon stacjonarny. Oczywiście nie ma mowy o dłuższych pogaduchach. Dodatkowo jeszcze zapłacimy za 10s jak za 10s a nie za cały impuls. Więc moim zdaniem nie ma już teraz sensu zakładać telefonu stacjonarnego - pomimo, że i tak nie kosztuje już dużo jak kiedyś, w TPSA 10 zł z tego co wiem. Abonmament socjalny 28,06 zł. W tym co prawda jest 15 impulsów za free, ale zawsze jest to telefon stacjonarny. W SS za 40 zł możemy sobie przedłużyć na 3 miesiące wychodzące, a z TP 84,18 zł więc ponad jeszcze raz tyle co w SS. Zawsze oczywiście można traktować SS jako stacjonarke z badziewnym telefonem i zostawiać w domu. Może być tylko problem z rozmowami przychodzącymi - ze stacjonaki jest to jednak jeszcze jakiś konkretny koszt.

Ale moim zdaniem jest oszczędność - zrobili duży krok. A z nazwy się nie dzwoni tylko oszczędności liczy :)
 #4337  autor: Piotr
 26 kwie 2005, 09:59
Pero pisze:Założeniem SS było wejście między ludzi, którzy nie mają jeszcze telefony stacjonarnego-komórkwego - na wieś innymi słowy. Trochę im się to nie powiodło.
Teraz wchodzą do miast - wychodzą na przeciw robotniczemu ludowi wielkich aglomeracji i chwała im za to :D
Pero pisze:Oczywiście nie ma mowy o dłuższych pogaduchach.
A czemu tak uważasz? Jak by na to nie spojrzeć 20 minut zamiejscowej (i miejscowej) kosztuje w SS tylko i wyłącznie 4.8 co jak na komory jest wręcz darmochą. No chyba, że ktoś wisi na telefonie powyżej kilku godzin to rozmowa jest zupełnie inna.
Pero pisze:Więc moim zdaniem nie ma już teraz sensu zakładać telefonu stacjonarnego - pomimo, że i tak nie kosztuje już dużo jak kiedyś, w TPSA 10 zł z tego co wiem.
Czy na pewno przemyślałeś sobie to zdanie? A internet na jako takim poziomie to skąd weźmiesz? Sieć osiedlowa gdzie na 50 osób jest łącze 2MB/s a wysyłka 254kbps :shock: ?
Pero pisze:Ale moim zdaniem jest oszczędność - zrobili duży krok. A z nazwy się nie dzwoni tylko oszczędności liczy :)
Co racja to racja. Z cenami pojechali dość ostro. Jednak przydało by się obniżyć ceny połączeń do innych sieci komórkowych np. do 60 gr. oj wtedy to by była gratka 8)

Pozdrawiam.
 #4338  autor: WitekT
 26 kwie 2005, 10:27
Pero pisze:Więc moim zdaniem nie ma już teraz sensu zakładać telefonu stacjonarnego - pomimo, że i tak nie kosztuje już dużo jak kiedyś, w TPSA 10 zł z tego co wiem. Abonmament socjalny 28,06 zł. W tym co prawda jest 15 impulsów za free, ale zawsze jest to telefon stacjonarny.
Nie wziąłeś pod uwagę tego, że cała rodzina i wiele dzwoniących do Ciebie osób może mieć telefon stacjonarny. Zobacz ile kosztuje z niego minuta na komórkę, a ile na "kablowy"...

#4344  autor: Piotr
 26 kwie 2005, 10:42
Takie a nie inne są fakty. W Polsce połączenia ze stacjonarek na komory są kosmiczne. Z drugiej jednak strony jak by cała rodzinkę obdarować telefonami w Sami Swoi to by było na prawdę tanie gadanie 8)

Pozdrawiam.

#4346  autor: Piotr
 26 kwie 2005, 10:47
Pozostając przy wątku Sami Swoi przyszło mi namyśl jedno pytanko, które nie daje mi spokoju od pewne czasu. Otóż sprawa dotyczy telefonów oferowanych w usłudze SS. Jak wiemy mamy tam 3 rodzaje Siemensów i jednego Sagem i tutaj powstaje pytanko dlaczego mamy dostępne takie a nie inne telefony. Owa kwestia na pierwszy rzut oka może się wydać banalna ale według mnie tak nie jest. Czy według was Polkomtel ma jaką umowę z Siemensem przez co np. do oferty SS większości przypadków są dawane aparaty Siemensa a nie inne. Co szkodziło by zaoferować swoim klientom np. jakąś NOKIĘ? Czym jest podyktowany taki a nie inny obrót sprawy?

#4347  autor: WitekT
 26 kwie 2005, 10:49
Zapewne ceną i tyle...

#4349  autor: Piotr
 26 kwie 2005, 10:56
Cena ceną ale przecież czy nie było by możliwości wrzucenia do oferty troszeczkę starszych modeli za taką samą cenę?

Sam już nie wiem...

A teraz z innej beczki ale nadal zostajemy przy SAMI SWOI.
Otóż owa siec już na początku uderzyła mocno przy swoim debiucie na rynku z cenami połączeń. Najpierw były darmowe rozmowy wewnątrz sieci itp. Teraz mamy 24 gr. na stacjonarne i wewnątrz sieci. Po za sieć 72 gr.
Pomijająć wszelakie promocje i dodatki innych operatorów, którzy oferują swoim klientom usługi Pre-Paid (Swojaki itp.) Sami Swoi są na chwilę obecną najtańszym Pre-Paidem na naszym rynku. I tutaj powstaje pytanie czy taki pozostaną? Czy wiadomo jakie są założenia SS na najbliższe miesiące. Co zrobi sieć SS jeżeli np. inny operatorzy obniżą ceny połączeń do innych sieci? Zostaną przy takich cenach na jakich znajdują się obecnie bo wyjdą z założenia, że i tak są już za bardzo tani... a może jednak pójdą za ciosem i nadal będą obniżac ceny połaczeń po za sieć SS oraz telefony stacjonarne.

Pozdrawiam.
  • Strona 5 z 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
  • 1
  • 3
  • 4