• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #425571  autor: Oiir
 27 sie 2010, 11:49
Witam.

Obecnie mam plan doMowy tp 60 (na czas nieokreślony) za który płacę 50zł. Dzwonił do mnie gość z TP i powiedział, że jeśli zmienię na czas określony 24m to pierwsze pół roku będzie za 1zł co jest dobre bo i tak z TP zostanę jeszcze bo mam neostradę.

Po zalogowaniu na TP.pl mam w opcjach abonamentu:

plan doMowy 60 (pakiet 60 minut) w promocji na 24 miesiące

także czy to jest ta promocja "plan tp od 1 zł " czy jakaś inna?

I jeszcze jedno pytanie. W kroku numer 2:
plan telefoniczny, który zostanie wyłączony po aktywacji nowego planu:
plan doMowy 60

usługi, które zostaną wyłączone po aktywowaniu nowego planu:
Dostęp analogowy POTS - , , <tu mój numer telefonu> , NIE , TELEFON
pakiet minut 60
Nie rozumierm tego. Wyłączą mi te rzeczy?
Dostęp analogowy POTS
<mój numer telefonu>
TELEFON pakiet minut 60

O co chodzi? Proszę o odpowiedź bo boję się klikać dalej :)

#425717  autor: mamut
 27 sie 2010, 22:15
Obecnie masz plan doMowy 60. Czyli:
- 60 min na numery stacjonarne
- niewykorzystane minuty możesz zrealizować przez jeden kolejny okres
- naliczanie sekundowe od początku rozmowy

Ten plan został przez TP wycofany.
Skorzystanie z promocji oznacza, że musisz zgodzić się na plan doMowy tp 60. Czyli:
- 60 min na numery stacjonarne
- niewykorzystane minuty przepadają
- naliczanie sekundowe dopiero po pierwszej minucie

*** lub alternatywnie***

- 120 min na numery stacjonarne (do wykorzystania po 18-ej w dni robocze i przez całą dobę w dni wolne)
- niewykorzystane minuty przepadają
- naliczanie sekundowe dopiero po pierwszej minucie

Wniosek:
- jeśli nie korzystasz z stacjonarki, to zmiana planu nie ma dla Ciebie znaczenia
- jeśli wykonujesz sporo połączeń trwających do 1 min, to zmiana planu zwiększy opłaty
itd..

#425729  autor: kamil1221
 27 sie 2010, 23:16
Zawsze możesz obniżyć sobie rachunek uciekając z numerem do Orange Stacjonarnego.
Za 35zł miesięcznie będziesz mieć 75 minut na połączenia telefoniczne, przy umowie na 24 miesiące.
Jeżeli dodatkowo osoba, która jest abonentem w TP posiada jakąś umowę w Orange - otrzyma dodatkowy pakiet 30 minut.

Jeżeli masz zwykłe neo - to nic nie stoi na przeszkodzie.

#425732  autor: Oiir
 27 sie 2010, 23:27
Właśnie prawie nic nie rozmawiam przez stacjonarny.

No i raczej pół roku za złotówkę zmienia bo (6*1+18*50)/24=37,75zł

Czy się mylę? To 35zł też ciekawe

Obrazek

#425744  autor: Maniek99
 28 sie 2010, 01:40
No to skoro prawie nie używasz, to zawieś numer, będzie wtedy 20zł/m-c (zakładam że potrzebujesz linii do netu).
Ewentualnie jeszcze do tego dołożyć jakiegoś VoIP-a (koszt bramki od ~120zł).

#425755  autor: Oiir
 28 sie 2010, 09:25
Co do telefonu stacjonarnego Orange:
Aby podpisać umowę na Orange stacjonarny, wystarczy mieć ze sobą dowód osobisty i ostatnią fakturę za telefon stacjonarny TP S.A.
Płacę przelewami przez internet także wydrukować ostatni przelew?

Obrazek

#425759  autor: Marens
 28 sie 2010, 10:04
Oiir pisze:Płacę przelewami przez internet także wydrukować ostatni przelew?
Nie, wystarczy tylko rachunek.

#425774  autor: Oiir
 28 sie 2010, 11:23
To znaczy ostatnią wpłatę zrobiłem poprzez płatność elektroniczną tp także nie mam fizycznie rachunku za to. Chyba, że coś źle zrozumiałem?

Teraz sprawdziłem płatności na tp.pl i widzę, że w zakładce "wpłaty do tp" pieniądze doszły od razu (05.08) ale w zakładce "faktury i noty" mam status "nie zapłacono". Nie wiem o co z tym chodzi.

#425778  autor: maniek
 28 sie 2010, 11:50
Oiir pisze:nie mam fizycznie rachunku za to. Chyba, że coś źle zrozumiałem?
Chodzi o fakturę vat za usługę. Zapewne ją masz w wersji papierowej lub elektronicznej :wink:
Oiir pisze:eraz sprawdziłem płatności na tp.pl i widzę, że w zakładce "wpłaty do tp" pieniądze doszły od razu (05.08) ale w zakładce "faktury i noty" mam status "nie zapłacono". Nie wiem o co z tym chodzi.
Spokojnie. Daj im troszkę czasu na zmianę w systemie. Też tak mam.

#425781  autor: Oiir
 28 sie 2010, 11:57
@maniek - no tak fakturę mam na koncie tp.pl w zakładce "faktury i nowy" w pdf'ie ale pusty szablon bo go nie użyłem tylko właśnie użyłem tej płatności internetowej.

Bo chyba nie chodzi o to bym wydrukował i im przyniósł pusty szablon? Myślałem, że tu chodzi o potwierdzenie, że płacę na bieżąco a nie potwierdzenie danych klienta z faktury?

Obrazek

#425806  autor: Marens
 28 sie 2010, 13:55
@maniek - no tak fakturę mam na koncie tp.pl w zakładce "faktury i nowy" w pdf'ie ale pusty szablon bo go nie użyłem tylko właśnie użyłem tej płatności internetowej.
Nie dostałeś PDF'a na e-maila?
Wystarczy go wydrukować i mieć przy sobie.
Oiir pisze:Teraz sprawdziłem płatności na tp.pl i widzę, że w zakładce "wpłaty do tp" pieniądze doszły od razu (05.08) ale w zakładce "faktury i noty" mam status "nie zapłacono". Nie wiem o co z tym chodzi.
Ja na koncie TP nie mam żadnych faktur pomimo aktywacji faktury elektronicznej.
Mam nadpłatę, a pokazuje mi saldo 0.00. Bardzo niedopracowany jest ten system.

#426522  autor: Oiir
 31 sie 2010, 10:22
Do której salony tp są dziś otwarte? Bo muszę iść złożyć to pismo.

#426524  autor: simon.m
 31 sie 2010, 10:32
nie ma jednej godziny otwarcia wszystkich salonów. niektóre są do 17, niektóre do 21. zadzwoń na 19393 i się dopytaj o godziny otwarcia tego, który Cię interesuje.
z reguły te w centrach handlowych są do 21.