• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 208
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 208

#425092  autor: wtd
 24 sie 2010, 23:30
Może trochę dziwne pytanie. Mam umowę w orange do 03.10, okres rozliczeniowy do 9tego każdego miesiąca. Do kiedy powinienem przedłużyć umowę żeby mi w międzyczasie nie przeszła na czas nieokreślony? Nowa umowa wchodzi w życie od dnia podpisania czy od następnego okresu rozliczeniowego?

#425097  autor: Raskus
 25 sie 2010, 00:11
Nowa umowa wq ramach przedłużenia wchodzi w życie po zakończeniu obecnej umowy.
Czyli, jak masz umową do 03.10 a cykl bilingowy 9tego, nowa umowa wejdzie po zakończeniu Twojej i z pierwszym okresem rozliczeniowym, czyli 9tego.
Przez ten okres kilku dni przerwy jesteś na czas nie określony.
Ile musisz przedłużyć przed zakończeniem - tak żeby papiery itd było zatwierdzone w systemie, także jeżeli przed kontakt telefoniczny - przynajmniej 12 dni... jeżeli z telefonem.
Tak na oko piszę.
Poza tym, zaskoczyła mnie treść pytań od strony takiego usera jak Ty ;)
mam nadzieje, że wszystko wyjaśnione.

Doradca klienta inwydualnego Orange

#425115  autor: keq
 25 sie 2010, 08:14
Do oferty Orange weszla Nokia C6. Na stronie Orange jeszcze niestety nie widac :)
pozdrawiam

#425148  autor: Skrypa
 25 sie 2010, 11:44
Witajcie!
Kończy mi się umowa w Orange już za nieco ponad miesiąc. Dodam że mam mixa za 25 zeta, umowa na 3 lata i do tego podczas trwania umowy ktoś zmienił mi mix na abon bez mojej wiedzy i zgody. Posiadam też drugi telefon na karte już od 6 lat w Orange. Czy da się wynegocjować jakieś sensowne warunki z telefonem bez zwiększania abonamentu?

Skrypa

#425155  autor: Raskus
 25 sie 2010, 12:00
keq, piszesz dla klientów biznesowych.
Także zaznaczaj to :)
bo to, że dla klientów biznesowych jest nie znaczy, że dla nas również - i jak przypuszczam, zapewne póki co nie :)
tak samo, informacje takie odnośnie Ihpone'a 4.
http://www.ipod.info.pl/index.php/ceny- ... -w-orange/

#425156  autor: wtd
 25 sie 2010, 12:00
Raskus pisze:Poza tym, zaskoczyła mnie treść pytań od strony takiego usera jak Ty
Jakoś nie miałem okazji przedłużać abo, teraz mi się pierwszy dopiero kończy, wcześniej cały czas na prepaidach siedziałem :)
Raskus pisze:Ile musisz przedłużyć przed zakończeniem - tak żeby papiery itd było zatwierdzone w systemie
Będę przedłużał w salonie - wystarczy 02.10 czy powinno być wcześniej?

edit: poza tym orange ma ładne bugi na stronie ;) Jak wybieram sobie przedłużenie i odpowiadam na te kilka pytań żeby wybrało najlepszą ofertę dla mnie to na koniec mi wyskakuje pantera 99pln i do tego htc hd2 za 1pln (zamiast cennikowych 749) - po kliknięciu dalej już jest zamiast tego x10 mini :)
edit2:tak samo jest z n97mini - potem zamienia się na htc touch dual :)
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 12:04 przez wtd, łącznie zmieniany 1 raz.

#425157  autor: Raskus
 25 sie 2010, 12:04
Rozumiem :D
Powinno chyba wystarczyć, bo jeśli kurierem przypuszczalnie by było tak, że kurier musiałby odesłać jeszcze kopię umowy do nas.
A w salonie od razu zostaje.
Także, możliwe że tak. Ale nie lepiej zrobić to chwile wcześniej?;) nic Ci się nie stanie :P

#425164  autor: pomaranczowy
 25 sie 2010, 12:39
Skrypa pisze:Witajcie!
Kończy mi się umowa w Orange już za nieco ponad miesiąc. Dodam że mam mixa za 25 zeta, umowa na 3 lata i do tego podczas trwania umowy ktoś zmienił mi mix na abon bez mojej wiedzy i zgody. Posiadam też drugi telefon na karte już od 6 lat w Orange. Czy da się wynegocjować jakieś sensowne warunki z telefonem bez zwiększania abonamentu?
zależy na czym Ci zależy - jak ktoś zmienił z mixa na abonament bez Twojej wiedzy to reklamacja.
wtd pisze:Będę przedłużał w salonie - wystarczy 02.10 czy powinno być wcześniej?
W salonie nieźle Cię okroją więc nie radzę tego robić.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#425210  autor: jadrian
 25 sie 2010, 15:58
Witam :)
Mam OA 25 umowa na 12 m, bez telefonu, która kończy się z początkiem listopada.
Dziś zadzwoniłem pod *500 celem dowiedzenia się co proponuje mi Orange ;]
Rachunki za ostanie miesiące są w granicach 100 zł. Czyli "zysk" jest :)
Z racji tego że interesuje mnie dużo minut do wszystkich + pakiet danych konsultant zaproponował mi abo 59 a w nim :
- 180 minut do wszystkich - po 6 miesiącach 190 minut
- 0,5 GB danych
+ jeden z poniższych pakietów
- 1000 sms do orange
- 5 wybranych numerów orange/stacjonarne
- dodatkowe 0,2GB danych
To wszystko na cały okres umowy czyli 12 miesięcy.

Gdybym przeszedł na OFNK to za te 59 zł miałbym 202 minuty do wszystkich + duuuży pakiet danych.
Jako że profil dzwonienia i smsowania jest różny wybrałbym dodatkowy pakiet danych.
czy to dobra oferta?? Czy może jednak poczekać na coś "lepszego"??

Pozdrawiam

#425227  autor: awa2001
 25 sie 2010, 17:45
jadrian pisze:Witam :)

a to ciekawostka;) bo pod *500 jest automatyczna sekretarka;))

Rachunki za ostanie miesiące są w granicach 100 zł. Czyli "zysk" jest :)
Z racji tego że interesuje mnie dużo minut do wszystkich + pakiet danych konsultant zaproponował mi abo 59 a w nim :
- 180 minut do wszystkich - po 6 miesiącach 190 minut
- 0,5 GB danych
+ jeden z poniższych pakietów
- 1000 sms do orange
- 5 wybranych numerów orange/stacjonarne
- dodatkowe 0,2GB danych
To wszystko na cały okres umowy czyli 12 miesięcy.

Gdybym przeszedł na OFNK to za te 59 zł miałbym 202 minuty do wszystkich + duuuży pakiet danych.
Jako że profil dzwonienia i smsowania jest różny wybrałbym dodatkowy pakiet danych.
czy to dobra oferta?? Czy może jednak poczekać na coś "lepszego"??

Pozdrawiam
daj numer to Ci sprawdzimy czy mozemy dać Ci pakiet 2GB
pamietaj jeszcze o 100 godz do 5 numerów lub 1000 smsach, tego tam nie dostaniesz:)))

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
 #425267  autor: Oliver
 25 sie 2010, 21:41
Witam.jestem abonentem orange ,w krotce konczy mi sie umowa ,zastanawia mnie jedno ,czy lepsze propozycje bede mial w salonie czy tez jak zadzwoni do mnie konsuntant orange .Bylem dzis w salonie ,ale mnie bardzo rozczarowali,jestem w orange 7 lat a tu takie dziadostwo mi proponuja ,czekam wiec na telefon kogos z orange.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :))

#425270  autor: Skrypa
 25 sie 2010, 22:15
pomaranczowy pisze:
Skrypa pisze:Witajcie!
zależy na czym Ci zależy - jak ktoś zmienił z mixa na abonament bez Twojej wiedzy to reklamacja.
wtd pisze:Będę przedłużał w salonie - wystarczy 02.10 czy powinno być wcześniej?
W salonie nieźle Cię okroją więc nie radzę tego robić.
Sprawa ze zmianą dokonaną bez mojej wiedzy została już załatwiona. ona miała miejsce podczas trwania umowy. Czy jest to czynnik, który może wpłynąć na polepszenie oferty dla mnie?

Skrypa
 #425283  autor: pomaranczowy
 25 sie 2010, 23:10
Oliver pisze:Witam.jestem abonentem orange ,w krotce konczy mi sie umowa ,zastanawia mnie jedno ,czy lepsze propozycje bede mial w salonie czy tez jak zadzwoni do mnie konsuntant orange .Bylem dzis w salonie ,ale mnie bardzo rozczarowali,jestem w orange 7 lat a tu takie dziadostwo mi proponuja ,czekam wiec na telefon kogos z orange.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :))
A na czym Ci zależy konkretnie? Jaka kwota zobowiązania, czy chcesz nowy tel czy nie, ilosc mint? Jezeli nowy tel to jaki? Podrzuć numer awa2001 ona Ci coś ciekawego zapoda (ja nie mogę przedłużać - jeszcze;) - jestem z innego działu).
Skrypa pisze:Sprawa ze zmianą dokonaną bez mojej wiedzy została już załatwiona. ona miała miejsce podczas trwania umowy. Czy jest to czynnik, który może wpłynąć na polepszenie oferty dla mnie?
Niestety nie wpłynie to na ofertę.

#425296  autor: Raskus
 26 sie 2010, 01:00
pomarańczowy znaczy przeniesiony zostaniesz? :D
jadrian, przy najkrótszej ofercie bez telefonu podejrzewam, że w delfinie150 będziesz mile zaskoczony z oferty :D
aż sam bym chciał do Ciebie z takim zyskiem zaskoczyć :twisted:

#425297  autor: pomaranczowy
 26 sie 2010, 01:09
Sam chcę się przenieść ale czy się uda to zobaczymy ;)

#425302  autor: Skrypa
 26 sie 2010, 08:08
Pójdę złożę dziś rezygnację, do placówki, zobaczymy czym będą się starali mnie utrzymać.
W między czasie rozejrzę się po konkurencji. :twisted:

Skrypa

#425329  autor: lokololo
 26 sie 2010, 10:53
Witam,
Moja sytuacja przedstawia się następująco:
15 września kończy mi się umowa z taryfą firma 100. Chciałbym ją przedłużyć, zmieniając taryfę na optymalną 250 lub 450 do tego chciałbym dobrać telefon HTC DESIRE. Niestety na chwilę obecną wymieniony przeze mnie model jest niedostępny od około miesiąca w Orange. Zamówienie będę składał za pośrednictwem e-sklepu znajdującego się pod adresem sklep.orange.pl. Mam pytanie, kiedy można się spodziewać dostaw HTC DESIRE tak abym zdążył z zamówieniem przed wygaśnięciem umowy? Co dzieje się z umową po jej wygaśnięciu czyt. 15 września? Czy nadal będę mógł ją przedłużyć i ewentualnie dobrać telefon HTC DESIRE kiedy pojawi się w Orange po zakończeniu mojej umowy?

#425349  autor: jadrian
 26 sie 2010, 12:18
awa2001 pisze:Witam :)

a to ciekawostka;) bo pod *500 jest automatyczna sekretarka;))
oj tam oj tam :-D
znajomości trzeba sobie wyrabiać już od sekretarki :D :D
Miało być *510 8)

Numerek poszedł na priw :)

#425394  autor: Skrypa
 26 sie 2010, 14:53
Może jakiś doradca obecny na tym forum coś mi zaproponuje? Dziś byłem w salonie i konsultantka nie chciała mi nic zaproponować, nawet nie próbowała mnie utrzymac... :twisted:

Skrypa

#425405  autor: awa2001
 26 sie 2010, 15:26
Skrypa jak ma Ci ktoś pomóc, skoro nie dałes nikomu numeru?
Jadrian w sumie dobrze kombinujesz, jakby co mozesz nadmienic ze juz z jedną konsultantką rozmawiałeś, ale mało była rozmowna, więc prosisz o kogoś bardziej gadatliwego
Ludzie, pytacie nas o ofertę konkretnie pod siebie, powtarzam po raz kolejny, nikt Wam nie udzieli takiej informacji, nie widząc waszego numeru w sytemie, podawajcie więc nam numery na pryw.
A Pomarańczowy idzie do mojego działu, bo tu jest najlepiej i najfajniejsi ludzie;)))))

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
  • Strona 85 z 208
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 208
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85