• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #424111  autor: BRTY2
 20 sie 2010, 10:31
Witam,

mam następującą sytuację.
Mam umowę Era G1 do maja 2011. Płacę rachunek 130 zł za 80 minut do wszystkich i 500MB. To bardzo kiepskie warunki dzisiaj. Przykładowo w Play "z ulicy" dostaję 750MB i 120 minut za 49 zł. Zerwanie umowy w Erze to ok 450zł. Opłaca się, bo co miesiąc płacę 130 zł - 49 zł = 80 zł więcej niz płaciłbym gdybym w tym momencie przeniósł się do Play, czyli do końca tej umowy w Erze zapłacę 80 x 8 = 640 i jeszcze dostanę nowy telefon, ktory pokryje te koszty zerwania umowy.

Jestem klientem Ery od 1997 roku i oczekiwałbym otrzymania lepszych warunków. Zaproponowałem Erze, ze zerwę obecną umowę, zapłacę odpowiednią karę i od razu podpiszemy nową umowę na korzystniejszych warunkach. Dla nich to tez powinno być atrakcyjne rozwiązanie, bo i tak oplaca mi sie zerwac umowe i przejsc do innej sieci, a tak zostane w ich sieci. Jak sie jednak okazuje: zeby zostac w Erze po zerwaniu umowy musze sie transferowac do TakTaka i dopiero z taktaka wrocic do abonamentu, przy czym bede traktowany jak bym pierwszy raz podpisywal umowe z Erą i nie będzie brany pod uwage mój staż klienta przy ustalaniu warunków nowej umowy. Zależy mi na tym, zeby jednak zostac w Erze i uzyskac tam dogodniejsze warunki, niz przenosic sie do innej sieci.

Jak mogę "zmusić" Erę, zeby podpisac nową umowę abonamentową z korzystniejszymi warunkami od razu po rozwiązaniu obecnej umowy (oczywiście zapłacę odpowiednią karę).

Bardzo dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 20:40 przez BRTY2, łącznie zmieniany 1 raz.

#424211  autor: st.konsultant
 20 sie 2010, 17:35
Nie ma takiej opcji, żebyś dostał coś więcej niż standardowe warunki.

#424453  autor: potter28
 22 sie 2010, 11:28
st.konsultant,
Są.
TYLKO przy przedłużaniu umowy.
BRTY2,
A jakbys zerwał to co Cię dokładnie interesuje.?
Rozmowy SMS czy może net.?
Jaka wysokość abon i czy chcesz fonka do oferty.?

#424479  autor: pomaranczowy
 22 sie 2010, 13:52
Potter28,

Pytanie brzmiało:
Jak mogę "zmusić" Erę, zeby podpisac nową umowę abonamentową z korzystniejszymi warunkami od razu po rozwiązaniu obecnej umowy (oczywiście zapłacę odpowiednią karę).
A Ty coś piszesz o przedłużeniu, tylko się zastanawiam po co skoro autor nie chce przedłużać obecnej umowy, a st. konsultant nie jest głupi i wie, że lepsze warunki można uzyskać przy ofercie utrzymaniowej. Twój poprzednik napisał krótko i zwięźle poprawną odpowiedź.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#424496  autor: thonka
 22 sie 2010, 15:46
BRTY2, staz w erze nie ma najmniejszego znaczenia. albo jestes nowym klientem albo przedluzajacym.

przejscie na prepaid po zerwaniu umowy z winy abonenta to normalna sprawa chyba u kazdego operatora.
a ze chcialbys podpisac nowa umowe to licz sie z tym, ze bedziesz traktowany jako nowy klient.
dla nich jestes tylko cyferka w systemie. zrywajac umowe, nie posiadajac innych numerow na koncie abonenckim znikasz z systemu i potem podpisujac nowa pojawiasz sie pod nowa cyferka. to tez jest akurat w kazdej sieci. chyba nie myslisz, ze siec bedzie Ciebie premiowac za to ze zerwales z nimi umowe, a potem lasisz sie na nowy telefon i lepsze warunki tylko dlatego, ze jestes z nimi 13 lat...

im nie oplaca sie dawac Tobie ani lepszych warunkow, ani nowej umowy, bo wydaja zaczynajac od konsultanta na telefonie i ulgach dla Ciebie konczac.
zaden operator nie jest instytucja charytatywna.

mozesz conajwyzej podpisac nowa umowe na obecne konto i zerwac stara, ale numer bedzie nowy.
z zachwaniem numeru inaczej tego nie wykonasz niz przejscie naokolo przez taktaka.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#424937  autor: Samuraj
 24 sie 2010, 13:40
thonka pisze:staz w erze nie ma najmniejszego znaczenia. albo jestes nowym klientem albo przedluzajacym.
z tym się akurat nie zgodzę, ponieważ staz ma znaczenie i Klienci są podzieleni na segmenty, w zależności od wysokości średnich rachunków, odpowiedzialności z terminami wpłat za faktury itp. przygotowane są różne oferty zarówno minutowe jak i koszty aparatów. Mało tego przy przedłużeniu umowy można wykorzystać punkty EP na obniżenie kosztu za nowy aparat. Każdy jest człowiekiem, dzoń do BOA i walcz :) tylko nie żądaj a proś :)

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#424969  autor: thonka
 24 sie 2010, 16:20
Samuraj, to ciekawe dlaczego przy przedluzeniach tej cudownej segmentacji nie ma... srednia z rachunkow? no jak masz srednia ok 200-300zl to pewnie, ze zejda Tobie z ceny w innym wypadku zapomnij.
Samuraj pisze:przygotowane są różne oferty zarówno minutowe jak i koszty aparatów.
nie ma czegos takiego jak dodatkowe minuty za staz. ceny aparatow za staz? tez brak. moze jest tak w innych sieciach, nie w erze.

tylko co ma staz (w sensie lat) do wysokosci srednich rachunkow i terminowosci oplat?
Samuraj pisze:Mało tego przy przedłużeniu umowy można wykorzystać punkty EP na obniżenie kosztu za nowy aparat.
to akurat zadna nowosc.
uwierz mi, ze akurat przedluzenia w erze mam dosc dobrze opanowane ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#425149  autor: Samuraj
 25 sie 2010, 11:45
thonka pisze: uwierz mi, ze akurat przedluzenia w erze mam dosc dobrze opanowane ;)
Ja również, nie będę się kłucił. Suk pzdr

#426761  autor: stz
 01 wrz 2010, 06:51
Ja na Twoim miejscu bym zerwał i zmienił sieć tym bardziej, że nowe taryfy po byku są mało ciekawe, gdyż poza abonamentem płaci się do Play. Od momentu kiedy mozna przenosić numery do innych sieci nie poznasz kto jest gdzie, a pytać na początku rozmowy w jakiej sieci jesteś nie wypada. Zresztą już to pytanie będzie kosztowało.

Miałem:M D160, S S6 Power, Philips Genie, N 5110, S C25, S S35, S S45, N 6210, S Sl45, S S55, S S65, S D600e, N 6103, LG KE800, SE K800i, LG KE970, SE C702N 5800 Mam: BB 9780 Bold, BB 9900 bold, Galaxy S III, BlackBerry Z30