• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 81 z 96
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 96

#423673  autor: jowita
 18 sie 2010, 10:17
danielkl pisze:C6 jest w rodzinnych a tez nowoscia jest samsung i5800 galaxy 3 z androidem
Ja jakoś nie mogę znaleźć tego C6 (w cenniku do którego link podał Starszy Konsultant) - widziałam C5. Chyba że to te małe literki...

#423741  autor: thonka
 18 sie 2010, 13:12
C6 jest tylko w taryfach biznesowych poki co.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#423743  autor: st.konsultant
 18 sie 2010, 13:17
Przy przedłużeniu Nokia C6 na razie nie jest dostępna ani dla osób prywatnych ani na firm. Nie ma jeszcze terminu wprowadzenia, ale podejrzewam, że to kwestia dni.
 #423937  autor: markul
 19 sie 2010, 12:36
Witam. Mam pytanko do znawców Ery :wink:
Kiedy można spodziewać się promocji urodzinowej ???

#424000  autor: danielkl
 19 sie 2010, 17:24
Sa 3 mozliwosci 27 sierpnia bo prawdopobnie wtedy wprowadza iphone 4 lub 1 wrzesnia bo obecne promocje daty w regulaminach itp sa do 31 sierpnia lub malo prawdopodoba data okolice 16 wrzesnia bo wtedy przypadaja hmm jak dobrze licze chyb 13 urodziny ery? Miejmy nadzieje ze niebeda to pechowe urodziny :D

#424007  autor: thonka
 19 sie 2010, 17:40
markul, bylo pisane kilka stron wstecz, ze we wrzesniu... :angry8:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#424048  autor: markul
 19 sie 2010, 20:50
thonka, wiem kolego, że we wrześniu, ale chodzi mi o troszkę dokładniejszy termin bo moja nokia już dogorywa i zastanawiam się czy opłaca mi się czekać czy już przedłużać.

A tak przy okazji to umowa kończy mi się gdzień pod koniec grudnia, ale mogę już teraz sobie ją przedłużyć.

Moje obecne abo jest w granicach 80 - 150 zł / miesiąc i mam bodajże 170 min do wszystkich i 2000 min do 5 osób i to mi w zupełności wystarcza.

Jeśli chodzi o nowe abo to zastanawiam się nad Rodzina 40 lub Rodzina 60. Zależało by mi również na Sieci rodzinnej 4 ( lub minimum 3 ) osobowej przez cały okres trwania umowy.

I tak podczas mojej pierwszej rozmowy z Erą zaproponowano mi standard ale po pytaniu o jakiś rabat zaproponowano mi Rodzina 40 za 40zł lub Rodzina 60 za 60 zł, do tego Sieć rodzinna zgodnie z ofertą i bonusikiem w punktach do zniżki 50 zł na telefon.
Rozumiem, że z cena abo już niżej nie zejdą, ale czy jest szansa na przedłużenie okresu promocyjnego na Sieć rodzinną do 24 miesięcy lub jakiś rabacik na Sieć 4 osobową?

#424052  autor: st.konsultant
 19 sie 2010, 21:25
markul pisze:thonka
Rozumiem, że z cena abo już niżej nie zejdą, ale czy jest szansa na przedłużenie okresu promocyjnego na Sieć rodzinną do 24 miesięcy lub jakiś rabacik na Sieć 4 osobową?
Któż to może już teraz wiedzieć? Takie sprawy wychodzą na jaw dosłownie kilka dni przed pojawieniem się oferty :roll: .

#424331  autor: Pawcio_1977
 21 sie 2010, 12:18
Właśnie przedłużyłem umowę z Erą. Długo to trwało bo od czerwca, ale niespecjalnie mi się spieszyło bo wybrany przeze mnie fon był dość drogi, a poza tym czekałem na promocję urodzinową. Przebyłem z 7 lub 8 rozmów z konsultantami BOA. Pomimo, że rozmawiałem z nimi rzeczowo i kulturalnie nie chcieli mnie przełączyć do SUK. Przyznam szczerze, że ja niespecjalnie na to nalegałem. Po tym jak w tym tygodniu mocno staniał Samsung Wave wczoraj wysłałem maila przez kontakt w iBOA. Dzisiaj zadzwoniła do mnie panienka z SUK i dogadałem się z nią odnośnie 2 abonamentów i telefonów. Wcześniej ktoś pisał o upustach 50 % na abonamenty w taryfach biznesowych i potwierdzam, że w tej chwili jest możliwość wynegocjowania takich warunków. W przypadku uzyskania rabatu nie dostaje się dodatkowego pakietu minut ( albo mnie nie udało się tego wynegocjować ). Mam tylko nadzieję, że jak wejdzie promocja urodzinowa nie będę żałował tego, że trochę się pospieszyłem. :D

Mam jeszcze małe pytanko do znawców, bo zapomniałem spytać konsultantki z SUK. Czy promocyjne połączenia za 1 grosz schodzą z pakietu wartościowego NPB ? Wcześniej w tym temacie była mowa o tym, że wszystko schodzi z pakietu ale nikt nie wymienił tych jednogroszówek więc wolę spytać.

#424363  autor: lwilczek
 21 sie 2010, 15:12
Z ciekawosci zapytam jaki Abonament wziąłeś ? i jaki aparat ?

#424367  autor: st.konsultant
 21 sie 2010, 16:10
Pawcio_1977 pisze: Mam jeszcze małe pytanko do znawców, bo zapomniałem spytać konsultantki z SUK. Czy promocyjne połączenia za 1 grosz schodzą z pakietu wartościowego NPB ? Wcześniej w tym temacie była mowa o tym, że wszystko schodzi z pakietu ale nikt nie wymienił tych jednogroszówek więc wolę spytać.

Jak najbardziej połączenia za 1gr schodzą z pakietu wartościowego.

#424399  autor: Pawcio_1977
 21 sie 2010, 19:55
lwilczek pisze:Z ciekawosci zapytam jaki Abonament wziąłeś ? i jaki aparat ?
Dla siebie wziąłem NPB 120 za 60 netto + Samsung Wave.
Dla żony NPB 70 za 40 netto + SE Jalou.
Oba fony za 1 zł netto.

St.konsultant senkjuję bardzo za odpowiedź. :)

#424744  autor: mp_t68i
 23 sie 2010, 18:54
witam
jestem nowy na forum!
właśnie kończy mi się umowa, kolejna będzie juz 5 z kolei, rachunki przez ostatni rok średnio 65-90 zł. Udało się wynegocjować zniżki na abonament: rodzina 40 za 40 zł i rodzina 60 za 60 zł, nic poza tym. Czy da się jeszcze coś od ery wyciągnąć? Czy jest sens czekać na promocję urodzinową przy przedłużaniu umowy? Interesuje mnie tylko umowa z wymianą telefonu.

#424787  autor: markul
 23 sie 2010, 21:36
mam też podobny dylemat co mp_t68i czy przedłużać już teraz czy czekać na urodzinową. jestem już raczej zdecydowany na rodzina 40 za 40zł ale zastanawiam się czy jest szansa przedłużyć "promocyjny" = darmowy okres na Sieć Rodzinną z 12 mieś na 24mieś lub zwiększenia Sieci Rodzinnej o jedną osobę w okresie na 12 mieś. mam też jeszcze jedno pytanko, wiem, że jest możliwość obniżenia ceny telefony za punkty, ale czy jest możliwość aby zamiast obniżać cenę telefonu dostać "bon rabatowy" na zestaw tak tak fon??

#424806  autor: st.konsultant
 23 sie 2010, 22:22
Tyle razy było pisane co można maksymalnie wynegocjować więc nie rozumiem skąd te ciągłe pytania :roll:

Nie ma możliwości zamiany na bon rabatowy.

#424835  autor: slawnokia
 24 sie 2010, 00:30
Witam.
22.09.2010 kończy się mi umowa z Erą.Mam Nowa Era 100 z 220 minutami do wszystkich za 85 zł.Ostatnio zdarzyło się mi przekroczyc darmowe minuty. Na razie dwukrotnie rozmawiałem z konsultantem BOA Ery,sugerując zamiar zmiany operatora.Niestety nic nie zyskałem-interesowała mnie Rodzina 60 (300 minut do wszystkich-oprócz Play i jeszcze coś tam) za 75 zł-liczyłem,że wynegocjuję ją taniej.Telefon Nokia E52 w korzystnej cenie po ostatnich obniżkach za 49 zł,wykorzystując punkty miałbym za 1 zł.
Kiedy porównałem to z obecną ofertą Play to u nich miałbym tak:
LongPlay 69 w promocyjnej cenie za 59 zł
350 minut do wszystkich lub 380 sms/mms
w Play darmowe rozmowy do wszystkich
Nokię E 52 za 149 zł
Za przeniesienie numeru przez trzy miesiące 50% rabatu na abonament.

I pytam się co na to Era.Co mogą mi zaoferowac abym u nich został.

Problem jest też w tym iż w ostatnim okresie kilku znajomych przeszło do Play,więc przy abonamencie 75 zł. moje faktury będą przekraczac grubo ponad 100 zeta!
Druga sprawa to okres wypowiedzenia umowy-czy wynosi on 31 dni? Prawdę mówiąc byłem już zdecydowany (decyzja na 95% że przechodzę zapadła dzisiaj) na przejście do Play i chyba sie oszukałem,bo wydawało mi się że kończy mi się później.
Dzisiejsza rozmowa z konsultantką Ery (dzwoniła aby mnie poinformowac że są już E52-wcześniej nie było na magazynie-a ja też nie znałem oferty konkurencji) wyglądała tak:
"Witam, jest już ten telefon który pana interesuje"
"Witam,ale raczej nie będę zainteresowany,bo zamierzam przenieśc się do innej sieci"
"To w takim razie do usłyszenia"
"Dziękuję ,do widzenia"
I to wszystko.
Proszę o jakąś radę.Pozdrawiam.

#424845  autor: thonka
 24 sie 2010, 02:35
slawnokia pisze:Niestety nic nie zyskałem-interesowała mnie Rodzina 60 (300 minut do wszystkich-oprócz Play i jeszcze coś tam) za 75 zł-liczyłem,że wynegocjuję ją taniej.
jakbys sie troche bardziej postaral to to moglbys to wyciagnac za 60zl choc i tak nie jest to zapewne zbyt atrakcyjna oferta dla Ciebie.
slawnokia pisze:Druga sprawa to okres wypowiedzenia umowy-czy wynosi on 31 dni?
regulamin swiadczenia uslug... 30 dni.

a co do czekajacych na oferte urodzinowa - jak przedluzalem rok temu umowe na przelomie sierpnia i wrzesnia (praktycznie czekalem do ostatnich dni) to jak dla mnie stara oferta byla lepsza.
w NE60 bez telefonu dostalem jeszcze siec rodzinna za 5zl i 500mb za 15zl. na urodziny prezent byl taki, ze siec rodzinna byla dopiero od NE80, a 500mb zostalo zastapione innym pakietem.

jezeli rzeczywiscie macie troche czasu, to poczekajcie na pierwsze doniesienia. ja tak zrobilem i nie zaluje.

#424909  autor: LuBe
 24 sie 2010, 12:19
Mam pytanko: kończy mi się umowa w erze 10 stycznia 2011. Z tego co wyczytałem na forum era proponuje przedłużenie ok 3 miesięcy przed końcem umowy. Interesuje mnie przedłużenie z wymianą telefonu. Problem jest taki, że mój telefon ledwo zipie i właśnie z tym wiąże sie moje pytanie. Czy jakbym do nich napisał, ewentualnie zadzwonił to czy jest szansa aby przedstawili mi ofertę przedłużenia już teraz?

#424946  autor: danielkl
 24 sie 2010, 14:31
Od wczoraj jest nowy cennik sluchawek. Doszla nokia c6 w multimedialnych niestety jest drozsza niz n97 mini se vivaz wave czy xperia x10

#425036  autor: st.konsultant
 24 sie 2010, 20:13
LuBe pisze:Mam pytanko: kończy mi się umowa w erze 10 stycznia 2011. Z tego co wyczytałem na forum era proponuje przedłużenie ok 3 miesięcy przed końcem umowy. Interesuje mnie przedłużenie z wymianą telefonu. Problem jest taki, że mój telefon ledwo zipie i właśnie z tym wiąże sie moje pytanie. Czy jakbym do nich napisał, ewentualnie zadzwonił to czy jest szansa aby przedstawili mi ofertę przedłużenia już teraz?

Oferta z telefonem pojawia się 4,5 miesiąca wcześniej. W tym momencie albo już masz taką ofertę albo wskoczy Ci na dniach.
  • Strona 81 z 96
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 96
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81