• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #42461  autor: swanno
 08 sty 2006, 00:01
Co proponujecie do przesyłu danych w 3650?
Słyszałem że najlepiej bluetooth, ale z kolei jeszcze nie kazdy telefon ma blue więc przy zmianie telefonu może okazać się bezużyteczny.
Czy komputer do którego podłączamu blu musi spełniać jakieć określone wymagania sprzętowe?

Czy przez irdę da się przesyłać tylko mniejsze pliki i może być problem z np. przesyłem 4mb mp3?
A może jednak szybka irda (np. 4mb/s) da rade większym plikom??

Czy może najlepszy będzie czytnik kart?

#42463  autor: [email protected]
 08 sty 2006, 00:11
osobiscie bym zaproponowal bluetooth sam uzywam i nie narzekam, bardzo dobrym, najtanszym i najszybszym rozwiazaniem jest pc suite :)
taki duzy plik przez irde szedlby troche czasu...a widzac po nokii to w przyszlosci malo ktory telefon bedzie mial irde ;)

#42468  autor: swanno
 08 sty 2006, 00:26
ok, ale czy przez irde zgrywanie takich plików jest wogóle możliwe czy jest może jakieś ograniczenie wielkości pliku??

pc suite to program tak?? można go ściągnąć?? :wink:

#42487  autor: [email protected]
 08 sty 2006, 10:11
pewnie ze mozna jest na www.instalki.pl wystarczy dokupic kabel...chociaz powinienes miec w komplecie z telefonem. plytka tez powinna sie tam znalesc w pudelku ;) (co prawda z troche starsza wersja programu)

#42488  autor: piotrz
 08 sty 2006, 10:11
nie ma ograniczeń wielkości z tego co pamiętam.
pc suite powinienneś dostać na płytce lub ściągnąć stąd

#42520  autor: Slodziak
 08 sty 2006, 11:11
nom ja tam przez USB i jest git w tym mi pomaga PC SUITE!!

#42611  autor: MarcinK
 08 sty 2006, 14:30
usb kabel oraz czytnik kart :wink:

#42750  autor: swanno
 08 sty 2006, 17:11
Kupię chyba jednak irde na chipsecie SigmaTel, przesyła do 4Mbps i ma dobre opinie. Pozatym w moim przypadku irda będzie bardziej uniwersalna i przydatna niż blu, czytnik i kabel(który ponoć nie działa z 3650?).

Irda bez problemów współpracuje z Pc Suite czy lepiej używać np. float' mobile agent??

Czy jeżeli w telefonie nie będzie żadnego menadżera plików to czy można go wgrać za pomocą samego czytnika na kartę???
To ważne bo nie wiem czy kupić sam czytnik, czy irda też będzie potrzebna??? :?