Witam,
posiadam od jakiegoś roku i8510 16gb, telefonik do tego momentu sprawował się świetnie, i śmie stwierdzić że jest to najlepszy telefon z symbianem z jakim się spotkałem a miałem ich trochę dlatego wiem co mówię, jego solidne wykonanie, metalowa obudowa, duży wyświetlacz, wspaniale dobrany aparat z niecodziennymi możliwościami, głośniki 5.1 w nim wbudowane, które grają bardzo wyraźnie a do tego bardzo głośno (jakość i głośność powala Nokie N95) , pięknie i płynnie działający slider, pamięć masowa w dwóch możliwościach 8 lub 16 GB wbudowanej pamięci + slot na kartę MicroSD, który potrafi obsłużyć do 64 GB pamięci + 128 MB RAM pamięci wewnętrznej + Zegar procesora 330 MHz,
Te wszystkie zalety tego multimedialnego telefonu sprawiają że jest on dominatorem w tej klasie telefonów odbiegających od innych telefonów tego pokroju.
Po roku czasu, zbyt częstym bawieniem się sliderem na własne życzenie przerwała mi się taśma 1/4 długości. Objawami jej przerwania było to że głośniczek od rozmów telefonicznych raz działał a raz nie, telefon co chwile się restartował i zawieszał co jest praktycznie nie spotykane w tym modelu, bo zachwyca on stabilnością oraz szybkością chodzenia jak na telefon z symbianem i ogromną ilością pamięci , przez co po załadowaniu systemu nie można było wejść z łatwością nawet w wiadomości bo telefon sam się restartował, na początku zrobiłem mu format pamięci telefonu, działał z 1h dobrze po czym znowu się restartował, format pamięci masowej pomógł również na 1h i dalej to samo, dlatego wykluczyłem w tym momencie jakikolwiek wirus czy coś z systemem, postanowiłem rozebrać telefon i okazało się że taśma jest naderwana, zamówiłem na allegro zamiennik, po czym oddałem telefon do serwisu w celu założenia bo w domowych warunkach nie miałem możliwości samemu przylutowania taśmy do płytki. W komisie po złożeniu telefonu stwierdzili ze na ekranie pokazują się paski, mimo że taśma została wymieniona, teraz zostały prawdopodobnie dwie możliwości, albo wymiana taśmy jednak myślę że bez oryginału z samsunga ten tel może nie chodzić tak jak aktualnie się z nim dzieje i na to stawiam że jednak taśma musi być w 100% oryginał, albo jak powiedzieli wyświetlacz co raczej mi się nie wydaje...
mam teraz dylemat w co zainwestować żeby samsung zaczął śmigać jak dawniej.
pozdrawiam.