• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #424215  autor: WaRRo
 20 sie 2010, 18:07
Witam, mój problem dotyczy nie działających słuchawek, a dokładniej to jednej.
Gdy do telefonu mam podłączony zestaw (pilocik+słuchawki) 1-wsza ze słuchawek gra bardzo słabo i cicho a druga w ogóle. Gdy podłącze same słuchawki 1-wsza gra normalnie a druga nie. Gdy podłącze słuchawki od SE lub jakiekolwiek inne(np od komputera) to zawsze działa tylko 1 słuchawka(lewa). W ustawieniach balans słuchawek jest ustawiony na 0, tak więc nie wiem o co chodzi. Proszę o jakieś podpowiedzi.

#424220  autor: Jaca
 20 sie 2010, 18:24
Podłącz słuchawki bezpośrednio do telefonu i jeśli problem nadal występuję to uwalony są słuchawki, a jeśli działają dobrze to wina pilota.

#424221  autor: WaRRo
 20 sie 2010, 18:32
Prosiłbym o przeczytanie mojego posta zanim coś napiszecie...
Problem polega na tym, że nie ważne jakie słuchawki podłącze to działa tylko jedna a gdy podłącze słuchawki i pilocik to działa jedna i w dodatku beznadziejnie. Sądze, że to nie raczej wina słuchawek tylko telefonu...
Moge dodać, że telefon jest nowy, wczoraj kupiony...

#424222  autor: Jaca
 20 sie 2010, 18:36
Tak więc jeśli hard reset i aktualizacja nie pomoże to jack jest uwalony. A jak zrobić HR i aktualizację było wałkowane wielokrotnie na forum.

#424248  autor: EsiuWWW
 20 sie 2010, 22:06
Nokia stosuje otwarte gniazda jack. Tyczy się to zarówno mini jak i mikro jacka. Po prostu blaszki stykające się ze wtyczką wyginają się przez to słuchawki nie działają albo działają nieprawidłowo. Tak było np w noki 6300

#424291  autor: kerim36
 21 sie 2010, 08:10
sproboj zareklamowac sluchawki o ile sa to te otrzymane z telefonem

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl