ulmus102 pisze:play4you2 czy mógłbyś mi powiedzieć jak to jest z tymi darmowymi rozmowami wewnątrz Play?
Darmowe rozmowy, to inaczej "Stan Darmowy". Polega to na tym, że w zależności od usługi, jaką posiadasz, masz mozliwość otrzymania go w ramach opłaty za Abonament lub trzeba za niego zapłacić (opłata zgodna z Cennikiem Oferty). W mixie nie ma Stanu Darmowego, ale w Mixturze już tak. W Abonamencie dotyczy to tylko LongPlay, stare Plany Taryfowe nie mają takiej mozliwości, aby to uruchomić.
Jak masz włączony Stan Darmowy, to wówczas do wszystkich w Play dzwonisz za darmo przez cały miesiąc lub Umowę (zależy od Oferty), bez żadnego limitu minut. Oferty dla Firm mają jeszcze mozliwość bezpłatnych połączeń na numery stacjonarne (oprócz numerów w Play).
qper pisze:1) czemu mają służyć takie ograniczenia dla numerów na kartę skoro większość usług można aktywować telefonem?
Powim Ci szczerze, że z tego co mi wiadomo, to te zakładki są dostępne, ale tylko dla Administartora. Nie ma czegoś takiego, jak upoważnienie dla Administartora. Albo nim jesteś, albo nie.
qper pisze:2) w jaki sposób odblokować taką zakładkę? (upoważnienie dla administratora do Play24 niczego nie zmienia).
J.W., czyli należy być Administartorem. W tym celu, należy do nas zgłosić pisemną dyspozycję, zgodnie z procedurami. Po weryfikacji i wprowadzeniu zmian w systemie, będziesz miał dostęp do wszystkich zakładek. Jeżeli jesteś Administratorem i to Ci nie działa, to zrób zgłoszenie w tej sprawie, żeby sprawdzili, co jest tego powodem.
qper pisze:3) Dlaczego klientów biznesowych nie informuje się w żaden sposób o wprowadzonych ograniczeniach? (np. SMS, mail lub informacja w Panelu)
W zasadzie to trudno powiedzieć, czy w tym przypadku potrzebna była jakaś informacja, ponieważ usługi te są, ale zmodyfikowane, tak jak napisałem powyżej. Generalnie staramy się zamieszczać informacje o zmianach, np. w samej zakładce na Play24.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.