• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #423976  autor: Xy
 19 sie 2010, 15:31
Mianowicie było ok tylko do pewnego czasu. Teraz gdy karta jest w telefonie aparat włącza się (pojawia się napis Nokia) i... za chwilę kaputt. I tak za każdym razem... Bez karty wszystko jest ok, bez zawiechy ani niczego takiego. Karta pamięci przez czytnik jest w komputerze na Win 7 niewidoczna (dziś zobaczę jak na XP). Co ciekawe, ta sama pamięć chodzi w mojej Nokii bardzo dobrze. Nie zawiesza jej, daje się włączać, zapisuje na niej zdjęcia z aparatu, pliki odebrane przez BT. Słowem u mnie bezproblemowo śmiga. Natomiast w tamtej dotykowej Nokii działa karta 1 GB i 8 GB (moja). Gdzie więc leży problem? Softu zaktualizować się nie da - próbowałem. Chyba jest wgrany najnowszy. No i jak zaradzić aby tamta karta zaczęła działać? Jeśli zobaczę ją pod XP to zrobić jej format? Aha, na tę lewą kartę był wgrywany tylko Garmin i nic więcej (no, jakieś piosenki i kilka obrazków (wszystko bez wirusów). Wtedy działała... O co jej może więc chodzić? ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#423982  autor: Jaca
 19 sie 2010, 15:57
Spróbuj odinstalować garmina i zobacz czy to zadziała. Plus standardowo możesz sformatować kartę oraz przywrócić ustawienia fabryczne telefonu.

#423985  autor: Xy
 19 sie 2010, 16:04
Jaca pisze:standardowo możesz sformatować kartę
Format z poziomu kompa czy telefonu? jeśli telefon to muszę znaleźć inną Nokię bo mam dość używania mojej :P Listy odtwarzania mi zjadło po zmianach kart...

Jaca pisze:przywrócić ustawienia fabryczne telefonu.
Mea culpa, o tym nie pomyślałem... Dziś tego dokonam ;)

Jaca pisze:Spróbuj odinstalować garmina i zobacz czy to zadziała.
Po instalacji Garmina wszystko chodziło bardzo dobrze. Dopiero później coś się skopało. Ciekawe czy na jeszcze innej Nokii by poszła ta niby uszkodzona karta...
Zajmę się tym wieczorem bo teraz spadam na dwór.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#424612  autor: giaur
 23 sie 2010, 11:29
Zrób formatowanie karty na komputerze. Przedtem możesz zrobić kopię wszystkich danych z karty. Po sformatowaniu wgraj dane z powrotem. Ja miałem tak samo i pomogło. Jeśli nie pomoże, to prawdopodobnie musisz kupić inną kartę.

Wszystkie aplikacje na Symbiana zainstalowane na karcie powinny działać po przywróceniu kopii (u mnie działała większość, w tym i Garmin), ale aplikacje javy musiałem instalować na karcie ponownie.