• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #423421  autor: krymol016
 17 sie 2010, 11:35
We wrześniu moja ciocia leci do usa do swojej rodzinki i pomyślałem, że przy okazji mogła by mi coś tam kupić, a ja bym to sprzedał w Polsce i trochę na tym zarobił. Zastanawiam się co by było najbardziej opłacalne. Wydaje mi się, że sprzęt komputerowy: laptopy, aparaty, telefony, ewentualnie ubrania, perfumy. Pierwsze co mi przyszło do głowy to iphone 4. Nie jestem za bardzo zorientowany w tych sprawach i nie wiem jak wygląda sprawa z podatkami, cłem itp. Ile sztuk można by było przywieźć tak by nie płacić opłat, podatków, cła? Co robić, żeby nie było problemów z kontrolą? Jak wygląda sprawa z gwarancją? Ile kosztuje iphone 4 w usa (chyba od 200$)? I czy iphone 4 z usa będzie działał w Polsce, czy ładowarka będzie odpowiednia? Z góry dziękuję za pomoc. Ewentualnie proszę o linki do stron, w których będzie to wszystko opisane i będą podobne tematy.

#423429  autor: abramek92
 17 sie 2010, 11:57
iPhone 4 kosztuje $200 z kontraktem na 24 miesiące.
Plus iPhone 4 from USA ma simlocka

#423496  autor: dario321
 17 sie 2010, 16:44
ciocia ipka z kontraktem nie kupi,wiec mysl o czyms innym :wink:

#423846  autor: krymol016
 18 sie 2010, 19:58
A nie można kupić iphona od kogoś bez kontraktu? I ile on może kosztować?

#423850  autor: thonka
 18 sie 2010, 20:23
krymol016, sprawdz na ebayu ;) zobaczysz ile ludzie chca.
bez kontraktu mozna bylo kupic o ile mnie pamiec nie myli w Anglii, ale cena byla powyzej 500 euro.

co do sztuk, to do jednej moga sie nie przyczepic, ale jakby znalezli dwie sztuki na granicy to celnicy raczej nie beda poblazliwi ;)

no i nie wiem czy dalej jest tak, ze w UE moga byc serwisowane tylko te iP, ktore byly w UE kupione.

jednym slowem jezeli nie chcesz telefonu dla siebie to nie zawracaj sobie lepiej glowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet