• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 82 z 208
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 208

#423435  autor: awa2001
 17 sie 2010, 12:19
ale nie było nic dodatkowego:) warto więc podać numer np. "pomarańczowemu" wtedy zadzwoni do Ciebie i powie co dostaniesz wiecej w usługach, a Ty sam zdecydujesz czy róznica w cenie telefonu jest tego warta

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#423520  autor: ropa2
 17 sie 2010, 18:01
przedłużenie umowy, konsultant daje:umowa 20miesięcy bez telefonu , delfin 150 +40minut do wszystkich, 5 numerów w orange,wieczory i weekendy i 50 MB na 16 m-cy.
Nie zgodziłem się, za 59pln 190minut do wszystkich trochę mało, wychodzi 31groszy za minute. Toż w POPie bez proszenia jest 29gr....żal...zostaje chyba PLAY

#423578  autor: czterdzieści_i_cztery
 17 sie 2010, 21:26
johnq, właśnie rozważam tą opcję bo już wiem co i jak. Z tym, że nie jest tak że na telesales orange mają te same ceny telefonów co na stronie internetowej?

Chciałem sprawdzić co mi powiedzą (jak to napisała awa2001) pomarańczowi.
Tylko jakoś nikt się nie zgłasza z osób zajmujących się klientami biznesowymi.
Ktoś chętny? ;)
Bo jak nie to sam będę dzwonił do orange się pytać co mi dadzą.

#423584  autor: pomaranczowy
 17 sie 2010, 21:42
Awie chyba chodziło o mnie :) z tym, że ja moge zaprezentować ofertę dla klienta indywidualnego. Możesz sobie porównać czy indywidualna czy biznesowa bardziej Ci odpowiada.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#423592  autor: johnq
 17 sie 2010, 22:04
awa2001 pisze:ale nie było nic dodatkowego:) warto więc podać numer np. "pomarańczowemu" wtedy zadzwoni do Ciebie i powie co dostaniesz wiecej w usługach, a Ty sam zdecydujesz czy róznica w cenie telefonu jest tego warta
Dodatkowo było 45minut/miesięcznie do wszystkich nr Orange na 3 miesiące. Dodatkowa usługa dla klienta bez jakiegokolwiek zysku? To ciekawe.
czterdzieści_i_cztery pisze:johnq, właśnie rozważam tą opcję bo już wiem co i jak. Z tym, że nie jest tak że na telesales orange mają te same ceny telefonów co na stronie internetowej?
Z tego co się orientuję w Telesales mają te samy ceny telefonów co salon.

#423596  autor: czterdzieści_i_cztery
 17 sie 2010, 22:18
no to kto jest od klientów biznesowych?
Bo indywidualną przeglądałem i nie ma nic co by mnie tak samo satysfakcjonowało jak w biznesowej :)

#423616  autor: pomaranczowy
 17 sie 2010, 22:48
Z tego co się orientuję w Telesales mają te samy ceny telefonów co salon.
Oczywiście, że w telesales są niższe ceny telefonów niż w salonie :)

Jak nie ma nikogo od biznesowych ofert to dzwoń tam gdzie trzeba.

#423641  autor: johnq
 18 sie 2010, 07:40
pomaranczowy, takie same jak przez internet czy coś "pomiędzy"?

#423648  autor: stawrogin
 18 sie 2010, 08:34
Tak sobie czytam ten wątek i pozwolę sobie na mały off ;)
Dobrze Cię zrozumiałem Awa, że jeśli przechodzi się
z karty na abonament dla indywidualnych "za pomocą"
konsultanta ;) to dostaje się coś więcej niż to co proponuje
strona orange on-line?

#423709  autor: pomaranczowy
 18 sie 2010, 12:01
W telesales przy nowej aktywacji lub migracji z karty na mix lub abonament ceny telefonów są takie same jak na orange.pl. Jeżeli chodzi o ofertę przedłużeniową to ceny w telesales są inne niż na orange.pl. Ale czy lepsze czy gorsze ciężko powiedzieć, bo w telesales zależy to indywidualnie od klienta, czy będzie można mu dać rabat i w jakiej wysokości, prawda Awa? ;)

Tak sobie czytam ten wątek i pozwolę sobie na mały off
Dobrze Cię zrozumiałem Awa, że jeśli przechodzi się
z karty na abonament dla indywidualnych "za pomocą"
konsultanta to dostaje się coś więcej niż to co proponuje
strona orange on-line?
Pozwolę sobie odpowiedzieć za Awę, że oferta migracyjna i nowe aktywacje w telesales są identyczne z ofertą na orange.pl. Jeżeli chodzi o ofertę przedłużeniową w telesales to o ofercie z telefonem pisałem wyżej, a jeżeli ktoś chciałby skorzystać z oferty usługowej to korzystniej w telesales niż na orange.pl, bo w telesales można dostać usługi dodatkowe jakich się na orange.pl nie dostanie. :)

#423714  autor: stawrogin
 18 sie 2010, 12:15
Dzieki Pomarańczowy za info :)

#423717  autor: pomaranczowy
 18 sie 2010, 12:22
Spoko, po to jestem ;)

#423725  autor: johnq
 18 sie 2010, 12:44
pomaranczowy pisze:
W telesales przy nowej aktywacji lub migracji z karty na mix lub abonament ceny telefonów są takie same jak na orange.pl. Jeżeli chodzi o ofertę przedłużeniową to ceny w telesales są inne niż na orange.pl. Ale czy lepsze czy gorsze ciężko powiedzieć, bo w telesales zależy to indywidualnie od klienta, czy będzie można mu dać rabat i w jakiej wysokości, prawda Awa? ;)
Przy przedłużeniu ceny telefonów są takie same jak salon + ewentualny rabat w przypadku dość dobrego zysku (który równie dobrze może dać nam salon).

To gdzie te dodatkowe usługi o których mówiła Awa przy nowej aktywacji/migracji z prepaid na abonament? ;-)

#423782  autor: awa2001
 18 sie 2010, 16:44
ja nie znam oferty ani telesales ani netowej, wiem tylko, ze jesli zaddzwoni konsultant są usługi dodatkowe, czy lepsze niz na necie tego nie wiem, bo ja sie nie zajmuje akwizycją ( wystarczy sobie porownac obie oferty), wiem natomiast jak to jest u mnie i na 100% klient przedluzający u mnie umowę dostanie lepsze usługi ( na dłuzej lub wiecej) niz na necie.Dostanie conajmniej 1 usługe na 6 lub 12 miesięcy, nawet jak ma zysk minimalny, a 6 miesiecy to wiecej niz 3 miesiące na necie.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#423884  autor: johnq
 18 sie 2010, 22:58
Tak Awa, ale ja pisałem tylko o nowych aktywacjach bądź migracji z prepaid na abonament, gdzie wyraźnie to pisze... Nie przedłużałem umowy, a mimo to dostałem usługę na te 3 miesiące :wink: Przy przedłużaniu umowy usługowej tak, przez konsultanta/salon jest korzystniej zaś jak ktoś ma mały zysk i zależy mu na telefonie to zawsze cena będzie lepsza na necie. A 3 miesiące dla nowego klienta to więcej niż nic ;-)

#423892  autor: Raskus
 19 sie 2010, 01:50
Awa ma rację :)
johnq co do ostatniego nie koniecznie. Różnie się to ma ;-)

Doradca klienta inwydualnego Orange

#423912  autor: johnq
 19 sie 2010, 09:43
Raskus, również pracuję jako konsultant i wiem jak to wygląda także nie wciskajcie tu kitu :mrgreen:

#423973  autor: thomson14
 19 sie 2010, 15:10
Witam serdecznie, dawno mnie tu nie było a to z powodu zabiegania w pracy i na studiach.
Mam takie pytanie, pośrednio związane z przedłużeniem umowy. Przedłużyłem umowę w orange, zmieniając taryfe na Pelikan mix 29. Miałem dostawać 100 smsów gratis(nie chodzi o przedłużenie, takie coś widnieje w ofercie na stronie orange) i wysyłając smsy do znajomych pobiera mi kasę z konta :/ Ogólnie nie jestem zadowolony tą taryfą. Czy mogę ją zmienić na nowy twój mix wraz z zachowaniem jakichs przywilejów związanych z przedłużeniem umowy? Np 100% więcej albo darmowe wieczory i weekendy? Proszę o radę. Jakby ktoś zechciał mi pomóc i poświęcić trochę czasu, podaję moje gg: 5439334. Pozdrawiam serdecznie :)

#423975  autor: pomaranczowy
 19 sie 2010, 15:25
Skoro schodzą Ci środki z abonamentu,a nie z pakietu smsów to albo piszesz smsy do innych sieci niż Orange (może to jest numer/y na 5XX a został przeniesiony do innej sieci) albo jest błąd i trzeba zadzwonić na BOK w celu wyjaśnienia sprawy.

#423979  autor: thomson14
 19 sie 2010, 15:45
Ok, z tym to zadzwonie do nich wieczorem. Czy ktoś może mi powiedzieć czy mogę zmienić taryfę z zachowaniem przywilejów przedłużenia umowy?
  • Strona 82 z 208
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 208
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82