• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#423039  autor: katka
 15 sie 2010, 13:09
Vieslav, ktoś Cię wpuścił w maliny ;-) nie masz prawa do promocji łączonej - warunkiem jest abo za min 55 pln lub wlr. W regulaminie jest to "czarno na białym" wyszczególnione. Na pocieszenie powiem Ci, że ta osoba za taką umowę nie dostanie ani grosza :-D

#423067  autor: Vieslav
 15 sie 2010, 15:03
Wiem, dlatego pytałem konsultanta wcześniej czy na pewno kwalifikuje się do tej promocji. Powiedział, że tak, ponieważ przedłużam umowę. No to się nie kłóciłem :-). A teraz wielki problem. Jaja będą jak się okaże, że nie uznają mi tej promocji i będę płacił normalnie za 1mb/s. No ale widziałem co podpisywałem. W sumie to nic nie szkodzi jeśli sprawa się nie wyjaśni, 6zł w tą czy w tamtą to najwyżej 2,5 piwa mniej miesięcznie ;-) .

#423069  autor: kowcio
 15 sie 2010, 15:12
A ja mam pytanie, ponieważ już w czerwcu przedłużyłem umowę przez telefon (facet dzwonil do mnie) i teraz sprawa wygląda tak:
obecnie mam 1Mbps za 49 PLN / 2 lata. Przedłużyłem na opcję 2 Mbps /2 lata za 55 PLN. Obecnie dostawałem na telefon komórkowy w Orange 20 PLN co miesiąc. Teraz rozumiem, że będę dostawał 30 PLN/ m-c.
Umowa (obecna) kończy się jakos 23 września. Od kiedy będę miał zwiększoną prędkość Internetu? Czy automatycznie mi to zmienią, czy ja musze coś załatwiac jeszcze? Umowa podpisana już dawno, kurier przyniósł mi w zębach.
Mam pytanie, bo od jakiegoś czasu wyciągam 1,2-1,5 Mbps i nie wiem co jest grane. Tak to zawsze miałem 1,0.

Poza tym wkurzony byłem na Orange, bo przysłali mi pustą umowę do podpisania. Brakowąło tam danych takich jak okres długości zawartej umowy czy chyba nawet prędkości, jak i numeru, na który mam dostawać złotowki. Już dokładnie nie pamiętam. Dlatego tak się zdziwiłem.

Przy okazji mam pytanie- w Orange jak długo będa mi kazać płacić o 1,50 PLN mniej za zrezygnowanie z papierowej faktury? Czy to tak już zostaje, czy tylko przez np. rok? Szkoda, że w TPsie nie ma tego.

Musze coś jeszcze załatwiać? Od kiedy będę miał 2,0Mbps, od 1. wrzesnia, 1. października, czy tak nagle od 23 września (zakładając, że wtedy kończy się dotychczasowa umowa?). Okres rozliczeniowy kończy się wraz z końcem miesiąca, od 1. dnia mam nowy okres. Jest to moje pierwsze przedłużenie umowy na Internet. Wcześniej nie posiadałem z kabla po TP.

#423070  autor: Maniek99
 15 sie 2010, 15:13
@Vieslav
Skoro w aneksie masz 50zł, to tyle ma być.
UOKiK w takich sprawach bardzo ładnie temperuje wszelkiej maści firmy.

#423255  autor: galtom
 16 sie 2010, 14:39
Cos Pracownik Orange zamilkl.... ostatni wpis w zeszlym miesiacu... zbyt duzo wymagacie i oczekujecie od France Telecom! Zli klienci!

Pozdrawiam,
Galtom

#423276  autor: Vieslav
 16 sie 2010, 16:46
Maniek99, nie mam napisane 50zł, tylko 40zł. Powtarzam jeszcze raz: konsultant powiedział, że nie można podpisać aneksu na wyższą opcję, jedynie mogę sobie zmienić po wejściu w życie aneksu i wtedy będę płacił 50zł. Na aneksie mam napisane tylko, że umowa zawierana jest na 2 lata na opcje 1mb/s z miesięczną opłatą 40zł. Tyle. Reszta to już ustne informacje konsultantów. Nie wiem, co dalej robić, bo na aneksie jest tylko cena, nie ma informacji, że jest to "promocja łączona" i można jedynie snuć domysły.
kowcio, jakim cudem podpisałeś aneks na wyższą prędkość? Mnie powiedziano, że nie ma i nie będzie takiej możliwości.

#423278  autor: widex
 16 sie 2010, 16:57
Można podpisać aneks na wyższą. Rodzina z 1mbps przeszła na 2. Autentycznie ma nadal jeden od dwóch miesięcy. Nie zgłaszają tego, mówiłem im. Nie każdego się da na siłę uszczęśliwić.

#423279  autor: Maniek99
 16 sie 2010, 17:17
@Vieslav
Ok, faktycznie może być problem ze zmianą na 2Mb za 50zł.
Chodzi o to, że zmiana prędkości będzie traktowana jako kolejny aneks.
Czyli jeżeli nie zgodzisz się na te 55zł, to pewnie zlecenia nie przyjmą, chyba że znów trafisz na mało kumatego konsultanta.

Aktualnie 1Mb za 40zł masz zagwarantowane, mimo iż oficjalnie się na to nie łapiesz.

#423325  autor: katka
 16 sie 2010, 21:05
Nie ma możliwości przedłużenia umowy z jednoczesną zmianą prędkości - nie ma takiej opcji w systemie. Zwiększenie prędkości jest zagwarantowane w regulaminie promocji i realizowane jest w ciągu 14 dni (oczywiście w przypadku możliwości technicznych łącza). Nie wymaga to podpisania kolejnego aneksu. Natomiast zmiany w ramach przedłużenia umowy wchodzą od nowego okresu rozliczeniowego po zakończeniu starej umowy.

#423390  autor: kowcio
 17 sie 2010, 09:11
katka pisze:Nie ma możliwości przedłużenia umowy z jednoczesną zmianą prędkości - nie ma takiej opcji w systemie.
Ano ja jakoś przedłużyłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Koleś sprawdził czy na mojej linii będzie 2Mbps działac i okazało się, że tak- jak on to zrobił nie wiem, nawet nie chcę wiedzieć. Wiesz, tu gdzie mieszkam to i 10Mbps pójdzie.
katka pisze:Natomiast zmiany w ramach przedłużenia umowy wchodzą od nowego okresu rozliczeniowego po zakończeniu starej umowy.
Ok, poczekam i zobaczę, jak nie będzie mi szybciej działać, a rachunki będą większe- wtedy będziemy się wściekać ;-)

#423484  autor: sosen
 17 sie 2010, 16:09
może ci przedłużył przed zakończeniem starej umowy?

#423525  autor: kowcio
 17 sie 2010, 18:15
sosen pisze:może ci przedłużył przed zakończeniem starej umowy?
Chyba jednak nie, bo wczoraj i dzisiaj pliki pobiera normalnie. Nie wiem co ro miało być. Może cos grzebali gdzies i tak działało.

#423527  autor: sosen
 17 sie 2010, 18:27
czyli jak wejdzie w życie nowa umowa (2 tygodnie po?) będziesz mógł złożyć takie zlecenie i jeśli będą możliwości techniczne to ci zwiększą.

#423529  autor: kowcio
 17 sie 2010, 18:31
czyli jak wejdzie w życie nowa umowa (2 tygodnie po?) będziesz mógł złożyć takie zlecenie i jeśli będą możliwości techniczne to ci zwiększą.
Gdzie mam to zgłosić, w jaki sposób?
Możliwości techniczne są, były i będa i nic na ten temat już nie chcę słyszeć :-D Będę płacił za 2 Mbps to ma mi działać tak jak nalezy. Też się z kimś przez telefon o tym naużerałem,

Ja myślałem, ze to sami mi zwiększa i gitara. Stara umowa wygasa, nowa wchodzi w życie na nowych warunkach i wsio ;-) Widocznie to za skomplikowane jak na mnie.

#423541  autor: Vieslav
 17 sie 2010, 19:26
kowcio, prędkość podniosą ci prawdopodobnie po wejściu w życie aneksu.
Wczoraj znowu dzwoniłem na partyline :-) . O nic nie pytałem tylko powiedziałem konsultantce, że chcę przyspieszyć do 2 mb/s. Przyjęła zlecenie. Na zakończenie rozmowy zapytałem, ile będę płacił za nową prędkość. Powiedziała, że 55zł. Zapytałem, ile bym płacił za obecny 1mb/s. Powiedziała, że 45zł. Ja na to, że podpisywałem aneks na promocje łączoną z telefonem. Pani ładnie przeprosiła za pomyłkę i powiedziała, że 1mb/s kosztuje 40zł a za 2mb/s będę płacił 50zł. Teraz przynajmniej mam się na co powołać. Zresztą, każdy mówi co innego a ja nie dostałem jeszcze rachunku za usługę więc to jest takie gdybanie. Jak dostanę za wysoki to będę reklamował do skutku. Poza tym oni chyba sami nie widzą, jaką mam promocje bo pani cennik chyba "z głowy" mówiła. Jak zaloguje się na konto w Orange On-line to mam tylko informacje, że mam 1mb/s na 24 miesiące z kwotą zobowiązania 129zł/miesięcznie (oraz że na tym numerze usługi czekają na modyfikacje).