• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #423123  autor: McCm
 15 sie 2010, 22:05
Witam. Chciałbym się zapytać ile może kosztować wymiana obudowy lub tylko samego przedniego panelu razem z klawiaturą w Nokii N82? Sam tego nie zrobię, dlatego też chcę oddać do serwisu. Oczywiście chcę oryginalną obudowę, nie jakąs chińską podróbkę, która zacznie się sypać po tygodniu, dlatego też zastanawiam się czy oficjalny serwis Nokii nie umożliwia takiej wymiany? Choć pewnie jest to dużo droższe, niż w zwykłym serwisie? Polecicie jakiś wybór?

#423127  autor: kerim36
 15 sie 2010, 22:15
w serwisie nokii na pewno dostaniesz oryginalna obudowe, ale troche za nia zaplacisz

a w komisie obudowa bedzie warta ok 50-80zl + klawiatura ok 30-50zl

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#423129  autor: Jaca
 15 sie 2010, 22:17
Wiesz wymiana obudowy nie jest aż tak trudna tutaj masz filmik jak to zrobić KLIK , natomiast jeśli nie chcesz sam tego zrobić, to mimo że droższym ale za to pewniejszym wyborem jest autoryzowany serwis.

#423131  autor: McCm
 15 sie 2010, 22:20
No tak, tylko czy ta obudowa za 50-80zł będzie takiej samej jakości jak obudowa oryginalna? Raczej chyba nie. Już wole wydać więcej, i mieć solidną obudowę na 2 lata (telefonu zmieniać nie zamierzam :P ), niż mniej zapłacić, i po 3 miesiącach odpadnie z niej farba.

Może ktoś inny udzieli info ile może to kosztować w serwisie nokii, lub też wypowie się nt jakości obudów w komisach/serwisach.

#423139  autor: orson_dzi
 15 sie 2010, 22:41
McCm pisze:czy ta obudowa za 50-80zł będzie takiej samej jakości jak obudowa oryginalna?
Różnie z tym bywa.
Raz obudowa za 30zł okazała się porządna, a innym razem mimo wydania 70zł prawie, że się rozsypała po miesiącu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#423141  autor: adam45648
 15 sie 2010, 22:56
jak pytalem okolo rok temu w komisie alkom to koszt oryginalnej obudowy wychodzil bodaj 160 zl. Zalozenie nie wiem ale mysle ze 30 zl maks.
I uwazaj jesli bedziesz kupowal obudowe w innym komisie niz zakladal albo przez neta. Kupowalem sama klawiature, paczka byla zle zabezpieczona i wtyczka do klawiatury sie polamala. Nie ogladnalem towaru przy kurierze no i pozniej sprzedawca juz mi nie chcial uznac zwrotu, bo "moja" wina. :evil:

A i jeszcze przypomnialo mi sie jakie sa roznice w podrobkach :P znajomy kupil do N95 a pozniej zdjecia mialy dziwna geometerie. Zamiast szyby byl tam tandetny plastik dany w oslonce aparatu. I Farba tez mu szybko zeszla na rogach.

#423143  autor: McCm
 15 sie 2010, 23:06
Kto przesuwa ten temat?? Już drugi raz.
Przecież ta kategoria nie pasuje
SPRZĘT » Systemy operacyjne » Symbian OS S60.