razin pisze:Tak się kończy sprawa posługując się nie umiejętnie dziadowskimi programami. Na chwilę obecną poza zmianą Firmware nic nie uratuje telefonu + wgranie plików FLEX i NV.
Możesz go odpalić w trybie Emergency Mode po uwaleniu oprogramowania ale poza ponownym wgraniem nic to Ci nie da. Jak dobrze poszło to może doszło do uszkodzenia modułu pamięci na płycie głównej i co najlepsze serwis w Mławie nie powinien uwzględnić naprawy gwarancyjnej gdyż posiadają odpowiednie narzędzia do sprawdzania co było grzebane i są wyczuleni na Pseudo Fachowców/Matołków.
Więc jak wyjaśnisz, że telefon działa w najlepsze skoro doszło do uszkodzenia modułu pamięci na płycie głównej?
Przyznam, że dawno się tak nie uśmiałem
Jeśli chcesz wiedzieć, to soft można wgrać, tak samo NV i FLEX, a dziadowski program(którego wszyscy używają do zmiany softu z LG

) poprawnie wyświetla wolne miejsce i ilość plików w pamięci i można wysłać pliki na telefon.\
W google znalazłem gdzie temat z takim samym problemem i tam był link do tematu po angielsku, którego zamieściłem. Podobno telefon odblokowuje dostęp do plików po odczytaniu nr IMEI i tam jest instrukacja jak to zrobić, niestety u mnie to nic nie dało
Spróbuje jeszcze raz wgrać softa, może nowy soft usunie tą blokadę.
Do moderatorów: Dla kolegi jedno ostrzeżenie, które już kolega posiada to chyba za mało jednak
[EDIT]
Niestety po wgraniu softa jeszcze raz problem nie zniknął(wcześniej po zmianie softa pliki były widoczne, więc to nie jego wina). Co ciekawe tylko EFS Media Builder ma problem, bo LG 3G Mobile Download Program wysyła nowego softa bez problemu.
Po kliknięciu downlad(pobranie IMEI) w EFS wyskakuje "Error can't open serial port(reboot and reconnect", a LGMDP odczytuje bez problemu.
[ Dodano: 2010-08-14, 17:22 ]
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=37908 Dokładnie taki mam problem