• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #422065  autor: Lola ;]
 09 sie 2010, 23:06
Witam posiadam LG KC550 0.5 roku i po jakimś czasie zauważałam ze coś jest nie tak z wejściem słuchawkowym/ładowania gdy telefon mi się rozładował postanowiłam go podłaczyc do ładowarki(orginalnej z kartonika) i podładować i podłączam i nicc.... nie chce lądować. Próbowałam tak samo z inna ładowarka od LG ale to samo :( ....ale gdy poruszałam torche to załapało a gdy puściłam palec to przestało ładowac....co moze byc uszkodzone? albo co moze byc przyczyna tego?? I czy da sie to samemu naprawic jakos? Czy jednak musiałabym dac telefon do Komisu??....dawniej było wszystko dobrze ale jak próbowałem dzisiaj podłączyć to nie wiem co sie stało:/ Moze cos z wejsciem??

p.s telefon mi sie rozładował i nie chce mi się teraz włączyć. Nie wiem co mam zrobić ;( proszę o szybka odpowiedzieć dziekuje:)
Proszę o Pomoc
Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 23:16 przez Lola ;], łącznie zmieniany 1 raz.

#422095  autor: kerim36
 10 sie 2010, 07:26
naderwane/urwane gniazdo - albo naprawa gwarancyjna (moze naprawia bezplatnie), albo do komisu i powinni to za kilkadziesiat zl naprawic

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#422104  autor: user_delete13
 10 sie 2010, 09:09
Jak wspomniał kolega gniazdo systemowe może być uszkodzone, wyłamane lub naderwane poprzez szarpnięcie. Jeżeli masz kabel USB spróbuj go podładować i przenieść numery / kontakty na kartę sim gdyż możliwe że w serwisie mogą zresetować telefon do ustawień fabrycznych.

#422159  autor: Lola ;]
 10 sie 2010, 13:21
taaa ... tylko że to mi nie działa ... :( mam jeszcze ładowarkę samochodowa i możne to by zadziałało naprawdę nie wiem co zrobić ... On nie chce się włączyć... A ile taka naprawa by trwała... im chodzi tylko aby on został na naładowany i działał...

#422174  autor: user_delete13
 10 sie 2010, 14:40
Od 7 do 14 dni. Jeżeli zaniesiesz do operatora gdzie był kupowany to do 14 dni. Możesz bezpośrednio wysłać do Mławy na dane:

Serwisowanie Telefonów Komórkowych

Serwis BRC
Ul. LG Electronics 7
06-500 Mława

Zamawiamy kuriera firmy DHL Tel: 801 345 345

Nr. Płatnika 1230046 (Podanie Nr. Płatnika zwalnia z opłat transportowych)

Dodatkowe informacje i przesyłka (Co powinna zawierać przesyłka)

- Opis uszkodzenia
- Ksero dowodu zakupu
- Podstemplowana karta gwarancyjna podpisana przez sprzedawcę

Paczkę należy bezpiecznie zapakować we własnym zakresie, kurier może odmówić odbioru niewłaściwie zabezpieczonej przesyłki.

W razie jakichkolwiek pytań przed zleceniem naprawy gwarancyjnej zalecany jest kontakt z infolinią LG Electronics na numer 0 801545454 lub 0 22 4545454

#422243  autor: Lola ;]
 10 sie 2010, 22:28
A jeśli zaniosła bym telefon tam gdzie go kupiłam to dostane od nich telefon zastępczy .. przecież ja nie wyżyje aż 14 dni bez telefonu ;( co można zrobić aby dostać właśnie taki telefon zastępczy. Miałam już tak wczesnej że mi sie telefony zrozwalały ale sie tym nie przejmowałam , ale ten telefon dostałam od taty na urodziny i go bardzo szanowałam a tu takie cos .. słyczałam ze LG maja ze sie szybko psuja . A i chciałam jeszcze zamienic karty z mojego na inny telefon i sie nie dało .. a co jednak zrobic aby sie dało ?

#422246  autor: orson_dzi
 10 sie 2010, 22:42
Lola ;] pisze:co można zrobić aby dostać właśnie taki telefon zastępczy
Ładnie poprosić ;) .
To zależy tylko od ich dobrej woli.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#422256  autor: user_delete13
 11 sie 2010, 00:25
Lola ;] pisze:słyczałam ze LG maja ze sie szybko psuja .
Każdy telefon ulega jakiemu kolwiek uszkodzeniu więc mit dt. LG jest niesłuszny.

#422350  autor: witos123
 11 sie 2010, 16:10
Ja miałem kiedyś podobny problem, tylko udało mi się wcześniej zgrać kontakty:P. Uszkodziłem wejście niestety z własnej winy - ciągłe szarpanie nie pomaga:). Najlepiej oddaj telefonik do serwisu i poproś ładnie o zastępczy. Ogólnie KC550 mi spisywał się bardzo dobrze, żadnych innych niespodzianek nie było. Na każdy telefon trzeba uważać a LG jakościowa robi wg. mnie bardzo dobre telefony

#422482  autor: Lola ;]
 11 sie 2010, 23:16
Byłam dziś w sklepie , w którym kupowałam i mi przyjął mój telefon , ale nie dał mi zastępczego mówiąc , że nie mają na stanie , kurcze ja nie wyżyje tego tygodnia bez telefonu :( Ale powiedział aby w piątek tam przyjdź to może będzie miał :) :wink:

Bardzo Wam dziękuje za pomoc ;**;*;*

#422492  autor: kerim36
 12 sie 2010, 08:22
Lola ;],

to kup sobie pierwsza lepsza nokie serii 1xxx za 80-100zl i na pewno nie jest to znaczny wydatek, a zawsze drugi telefon moze sie przydac, albo sie go komus da

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#422508  autor: Lola ;]
 12 sie 2010, 12:16
kerim36 , w piątek pójdę i mi dają ! a jak nie no to trudno jakoś rade sobie tam :)

Bardzo Wam dziękuje za pomoc ;**;*;*

[ Dodano: 2010-08-14, 13:08 ]
hej :) mam telefon sony ericsson , jakiś stary model i mam karte z Plusa i mi nie wchodzi , dlaczego ? To dlatego , że jesteś tam simlok , i jak go usunąć. Prosze bardzo o pomoc :)