• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#421304  autor: Pijo
 05 sie 2010, 23:06
mariusz9a pisze:A co za różnica skoro one i tak potem znów przechodzą na następny miesiąc i tak w kółko ;-)
Różnica jest , bo przechodzenie jest tylko na jeden okres rozliczeniowy ;-) . Tyczy to sie tych nowych Animalsów.

#421328  autor: Raskus
 06 sie 2010, 00:33
Kapitał złotówek w animalsach wygląda tak, że przechodzą na next miesiąc i są wykorzystywane w pierwszej kolejności

Doradca klienta inwydualnego Orange

#421361  autor: pomaranczowy
 06 sie 2010, 09:47
Kapitał złotówek w animalsach wygląda tak, że przechodzą na next miesiąc i są wykorzystywane w pierwszej kolejności
Raskus:

Cennik usług w ofertach Delfin, Pelikan, Pantera abonament i mix
obowiazuje od 21 kwietnia 2010 r.

2.2.1. Abonent korzystajacy z Kwoty Abonamentu korzysta z usługi Kapitał Złotówek, która polega na tym, iz jednostki taryfowe w ramach
Kwoty Abonamentu niewykorzystane w danym okresie rozliczeniowym Abonent moze wykorzystac najpózniej w nastepnym okresie
rozliczeniowym po wykorzystaniu srodków z Kwoty Abonamentu. Po zakonczeniu tego okresu jednostki nie przechodza na kolejne okresy
rozliczeniowe, nie moga byc wykorzystane, a ich wartosc nie podlega zwrotowi.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#421371  autor: mariusz9a
 06 sie 2010, 10:36
Pijo pisze:
mariusz9a pisze:A co za różnica skoro one i tak potem znów przechodzą na następny miesiąc i tak w kółko ;-)
Różnica jest , bo przechodzenie jest tylko na jeden okres rozliczeniowy ;-) . Tyczy to sie tych nowych Animalsów.
No chyba że w Orange ;-) - nie znam ich ofert.

#421375  autor: krzsos
 06 sie 2010, 10:50
mariusz9a pisze:
krzsos pisze:Weż też pod uwagę to że przy przechodzeniu minut w następnym miesiącu wykorzystujesz najpierw "nowe" minuty a potem " stare " także też średnio to jest fajne
A co za różnica skoro one i tak potem znów przechodzą na następny miesiąc i tak w kółko ;-)
Różnica jest taka że jak nie wykorzystasz kwoty całego abonamentu to ta zaoszczędzona przepada i kółko się urywa .

#421378  autor: mariusz9a
 06 sie 2010, 10:53
krzsos pisze:
mariusz9a pisze:
krzsos pisze:Weż też pod uwagę to że przy przechodzeniu minut w następnym miesiącu wykorzystujesz najpierw "nowe" minuty a potem " stare " także też średnio to jest fajne
A co za różnica skoro one i tak potem znów przechodzą na następny miesiąc i tak w kółko ;-)
Różnica jest taka że jak nie wykorzystasz kwoty całego abonamentu to ta zaoszczędzona przepada i kółko się urywa .
Już mi to wyżej wytłumaczono. Do tej pory myślałem że w Orange jest tak samo jak w Plus (tu nic nie przepada, nie wiem czy we wszystkich taryfach Plusa tak jest, ale w mojej w pierwszej kolejności są wykorzystywane usługi z poprzednich okresów rozliczeniowych, a jeśli ich nadal nie wykorzystamy to przechodzą na kolejny miesiąc wraz z zawartością poprzedniego abo, potem zaś na kolejny i tak przez pół roku) - cóż, człowiek całe życie się uczy ;-)

#421409  autor: Raskus
 06 sie 2010, 12:05
Ano, w zmianka. Byłem uczony nie co inaczej :lol:

#421423  autor: pomaranczowy
 06 sie 2010, 12:46
Ano, w zmianka. Byłem uczony nie co inaczej
To gratuluję trenerowi, który prowadził szkolenie;)

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#421799  autor: Mixiorek
 08 sie 2010, 14:52
Pojawia się w takim razie pytanie - co jeżeli zostanę w Orange z Orange Abonament 55? Interesuje mnie:
- oferta bez telefonu, czy jest na 12 miesięcy? Co atrakcyjnego można wyrwać? Czy jest rabat na abonament?
- oferta z telefonem na góra 24 miesiące? Jaki max rabat na telefon przy grożeniu przejściem do Play itp. można dostać? Czy oprócz telefonu da radę wyrwać jeszcze usługę?

W chwili obecnej do OA 55 są prezenty: korzystniej w abo, weekendy, dłuzszy kapitał złotówek.

#421801  autor: Raskus
 08 sie 2010, 15:12
Jest oferta na 12 miesięcy.
Rabat na abonament? nie kminie.
Oferta z tel tak na góra 24 miesiące.
Rabat na telefon zależy od zysku etc. czym byś nie groził.
Może dać radem zależne od Twojego konta. By to wiedzieć musiałbym mieć np dostęp do Twojego konta, tj Twój nr tel.
Prezenty możesz powielać.

#421807  autor: TomekO
 08 sie 2010, 15:32
Ja bym się zastanowił nad LP69 bez telefonu na 12 miesięcy za 34,5 zł. z 350 minutami do wszystkich plus w miarę potrzeb pakiet 200 minut do wszystkich za 15 zł. , 1000 SMS za 15 zł. lub pakiet Wieczory i Weekendy 300 minut do wszystkich też za 15 zł. Roaming pójdzie poza abonamentem czyli powyżej tych 34,5 zł. SMS i MMS schodzą z abonamentu. Pakiet minut można włączać i wyłączać w miarę potrzeb w cyklu miesięcznym. Więcej minut do wszystkich sieci nie dostanie się chyba nigdzie za taką cenę.

#421851  autor: Mixiorek
 08 sie 2010, 19:49
Raskus pisze:Jest oferta na 12 miesięcy.
Co można dostać do OA55? WiW, minuty do wszystkich?
Rabat na abonament? nie kminie.
Kiedyś za dobrych czasów Idei, chyba przy taryfach Optima była rabat procentowy na abonament, np: przy abo 50 zł rabat 20% czyli przez 12 miesięcy płacisz 40 zł.

[ Dodano: 2010-08-08, 19:52 ]
TomekO pisze:Ja bym się zastanowił nad LP69 bez telefonu na 12 miesięcy za 34,5 zł.
Ogromny minus ofert abonamentowych Playa to brak przechodzenia kasy na następne okresy.

#421875  autor: Raskus
 08 sie 2010, 21:26
OA55
Z prezenów:
Weekendy,
Wybrany numer,
Korzystniej w abonamencie,
Pakiet sms,
Dłuższy kapitał złotówek,
Pakiet Orange World.
Z usług jeśli bez tel i nie koniecznie będę mógł Ci dać ale, teoretycznie:
- pakiet sms(1000 sms/500mms) do Orange.
- Popołudnia i weekendy - 1000 min(z kapitałem to) do O i S.
- Wszyscy w Orange 18 exra (90 min wzrastające do 120),
- taniej do Orange(po 20 groszy)
- taniej do Orange po abonamencie(30 groszy)
- Twój nr 1000 min/2000sms/1000mms. Do O lub S.
- 1 GB
- 6 GB
- 12 GB - ale z tuyhc o wątpie bym mógł dać, max 1gb.
tyle.

#422106  autor: DK
 10 sie 2010, 09:26
Z usług jeśli bez tel i nie koniecznie będę mógł Ci dać ale, teoretycznie:
Staraj się nie wprowadzać w błąd, ponieważ "dając" dużą część tych usług to dasz na nie co najwyżej rabat 50% na te usługi czyli np internet 1GB warty 60PLN to dodatkowe 30 złoty po rabacie. Dalej nie oszukujmy się ale była tu wzmianka, że ta kwota abonamentu nie jest raczej wykorzystywana więc nie licz na duży zysk więc większość z tych usług przypadnie tylko na 6 miesięcy za darmo.

#423132  autor: Raskus
 15 sie 2010, 22:21
Stwierdziłem, że chyba się kapnie, że nie Orange nie jest fundacją charytatywną ;)
także tak napisałem.