• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #420832  autor: Master
 04 sie 2010, 01:36
Witam serdecznie!

Czy da się zrobić tak, aby lampa błyskowa była cały czas włączona (Podświetlała obraz) podczas nagrywania filmu?
W Aparacie jest ok, lecz w kamerze tego nie znalazłem, a bardzo by mi się przydało.

W Samsungu U800 była opcja z piorunem w kamerze, i można było dowolnie włączać lub wyłączać podświetlenie.

#420834  autor: orson_dzi
 04 sie 2010, 01:55
Ksenonem chcesz filmy doświetlać?
Raz, że lampa by padła, a dwa, że bateria zniknęłaby w oczach. O ile coś takiego byłoby możliwe.

Nie wiem jak z diodą doświetlającą, jutro sprawdzę.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#420837  autor: Master
 04 sie 2010, 02:04
Nie znam się zbytnio, chciałbym tylko aby dało się włączyć jakąś lampkę aby podświetlała to co nagrywam. Bo żadnej takiej opcji tam nie ma :(

#420853  autor: stypulkovski
 04 sie 2010, 10:42
Ksenon nie da ciągłego światła, więc filmów nim nie doświetlisz. W K810i było to samo.

Proste i banalne - podświetlenia nie użyjesz w filmach w KC910. W zdjęciach i owszem. Powód jest prosty - LED jest dużo bardziej energooszczędny niż ksenon.

#420863  autor: user_delete13
 04 sie 2010, 11:36
Oscypek pisze:LED jest dużo bardziej energooszczędny niż ksenon
Tak tyle że jej ciągła praca nie powinna przekroczyć 4 minut bo nie dość że się grzeje to po 3 minutach się wyłącza. Bynajmniej jest tak w KE970 Shine