PracownikOrange pisze:@Maq
Dla jasności: mówimy o promocji Orange Freedom z telefonem stacjonarnym ( 1mb/s za 40zł/ m-c).
Jeżeli masz pre-paida w Orange czy innej sieci, i nie chcesz zakładać telefonu stacjonarnego, bo to Ci w pełni wystarcza,
możesz skorzystać z oferty 1mb/s za 50zł (przy umowie 12 m-cznej).
Mi cały czas chodzi o założenie internetu na linii TP na której jest uruchomiona usługa głosowa w Dialogu (abonament WLR). Może nadal nie wyraźnie piszę, mam telefon stacjonarny na linii TP, tylko płacę za abonament innemu opowi. Dlatego nie widzę najmniejszego sensu żeby ciągnąć DRUGĄ linię kablową dla samego internetu!
Może sobie jeszcze domówię usługę telewizyjną w TP, tak żeby mieć 3 parę przewodów w domu, tak aby każda usługa była świadczona na osobnej linii i żeby TP wzbogaciło się o ~60zł/miesiąc za utrzymanie dodatkowych linii.
Technik eltelu stwierdził że to nic nowego, bo w centrali TP mają b*rdel, ale On nie może mi założyć internetu bez odpowiedniego zlecenia z centrali.
A co ma piernik (prepaid komórkowy) do wiatraka (internet stacjonarny) w twoim poście to nie wiem ;p
Aktualnie zamówiłem internet w Netii, odesłałem umowę teraz czekam na dalsze ich ruchy.
Tym samym cieszę się że u mnie istnieje jeszcze alternatywny operator który ma własną infrastrukturę, jak skończy się umowa to zwiekszę sobie u nich prędkość, jak teraz Netia mi nie założy na linii TP, to kończę się użerać z prób zamówienia czegokolwiek na infrze TP.
darkangel pisze:MAQ, nie musisz mieć drugiej lini, ja mam Telefon w Neti, a Internet w TP Neostrade, i jakoś nie ma z tym zadnych problemów...
Obojętnie komu płacisz za telefon w ramach WLR, ważne że go masz to wtedy się nie czepiają:)
Nie wiem czy trafiłem na takich trudnych konsultantów, ale zarówno na infolinii sprzedażowej TP i OF, jak i na błękitnej linii twierdzili że muszę mieć u nich wykupiony abonament, a jak mam WLR w Dialogu to muszę w Dialogu zamówić.
Natomiast w Netii przy zamawianiu nie widzieli żadnego problemu w tym...