Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Puści dopiero po zakończeniu pełnego okresu rozliczeniowego!mariusz94 pisze:Czy era pusci moj numer juz teraz do playa, czy musze czekac na koniec umowy?
istnieje taka mozliwość, oczywiście automatycznie naliczana jest opłata za rozwiązanie umowy w czasie jej obowiazywania, ale nie trzeba czekać 30 dni:)thonka pisze: nie wiem czy istnieje mozliwosc przedwczesnego zerwania umowy przy MNP.
sam niedawno przenosilem jeden abonamentowy numer i czekalem 30 dni na zwolnienie numeru przez dotychczasowego operatora z racji 30 dniowego okresu wypypowiedzenia...zdrojka pisze:Przeniesienie numeru komórkowego - nawet w ciągu 24 godzin, tylko trzeba to zaznaczyć u operatora, do którego przechodzisz. Poczytaj, proszę, zamiast mówić "kto mi nagadał", pracuję w branży...
Co to w ogóle jest ?zdrojka pisze:I zwróć uwagę, że minuty promocyjne w Play masz do wykorzystania tylko w większych miastach, jeśli chcesz z nich korzystać poza aglomeracjami, czyli w tzw. roamingu Plusa, to niestety nie będziesz mógł z nich korzystać.
wypowiedzenie 30 dni to jakby nie bylo caly jeden abonament do zaplacenia, ale tez jeden miesiac mniej do obliczenia kary, klocilbym sie wiec czy jest liczone tak samo.Pijo pisze:Kara i tak jest naliczana tak samo jak z 30 dniowym wypowiedzeniem.
inny przyklad - ostatnio chcialem zerwac umowe na TV z zaplaceniem kary gdzie obowiazuje ta sama ustawa i rowniez czekalem 30 dni.zdrojka pisze:eśli chcesz to zrobić z zapłaceniem kary, to możesz to zrobić w ciągu 24 godzin (oczywiście dni powszednie itd) Właśnie szukam odpowiedniego zapisu w ustawie, ale uwierz mi, pracuję w branży 7 lat i jestem "na czasie"
majac abonament powiedzmy za 40zl a do zaplacenia kary po 16,66zl za kazdy miesiac do konca umowy to wole zaplacic kare o miesiac wieksza (czyli owe 16,66zl wiecej kary) niz 40zl abonamentu wynikajace z okresu wypowiedzenia i jeden miesiac kary mniej. jakby nie bylo dzieki takiemu manewrowi mamy te 23zl w kieszeni.Pijo pisze:tzn w sumie musimy zapłacić tyle samo w obu przypadkach.
wypowiedzenie 30 dni to jakby nie bylo caly jeden abonament do zaplacenia, ale tez jeden miesiac mniej do obliczenia kary, klocilbym sie wiec czy jest liczone tak samo.