• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 35 z 244
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 244

#419879  autor: ppp1ppp
 29 lip 2010, 12:05
a ja mam pytanie trochę z innej beczki:
jak jestem w zasięgu bts-ów play to na wyświetlaczu telefonu pisze play, a jak w roamingu plusa to pisze plus?

Nie nie jestem w play, pytam z ciekawości

#419889  autor: Claudec
 29 lip 2010, 13:00
ppp1ppp, niedawno włożyłem kartę sim do telefonu SE T630 i jest tak jak napisałeś.
Ale to chyba tyczy się tylko nowych simów.

#419892  autor: DanielR
 29 lip 2010, 13:19
a ja mam pytanie trochę z innej beczki:
jak jestem w zasięgu bts-ów play to na wyświetlaczu telefonu pisze play, a jak w roamingu plusa to pisze plus?
To wszystko zależy od modelu i producenta komórki.
Na przykład w w starych SE wyświetla się PLAY (w sieci macierzystej) i PL-PLUS (w roamingu Polkomtela).
W niektórych Samsungach PLAY (sieć macierzysta) i PL-PLUS, a poniżej PLAY (w roamingu).
W nowszych Samsungach po prostu Play.

Jeżeli o Samsungi chodzi, to dodatkowo (o ile znajdziesz się w roamingu) "pali" się ikona R w górnej części wyświetlacza.

#419895  autor: spiryt100
 29 lip 2010, 13:33
jojo pisze: To wszystko zależy od modelu i producenta komórki.
Na przykład w w starych SE wyświetla się PLAY (w sieci macierzystej) i PL-PLUS (w roamingu Polkomtela).
W niektórych Samsungach PLAY (sieć macierzysta) i PL-PLUS, a poniżej PLAY (w roamingu).
W nowszych Samsungach po prostu Play.

Jeżeli o Samsungi chodzi, to dodatkowo (o ile znajdziesz się w roamingu) "pali" się ikona R w górnej części wyświetlacza.
Ja w Motoroli K1 mam na nadajnikach PLAY POL-06, a PLUSA normalnie Plus. :-)

#419900  autor: bleckwarrior
 29 lip 2010, 14:38
cycek12 pisze:jak wylaczyc opcje internetu w nokia 6720 bo bylem za granica i kilka razy nie wiem w jaki sposob polaczalem sie z netem ,
możesz albo usunąć ustawienia na wap+internet w ustawieniach,albo w BOK poprosić o zablokowanie (do wyboru mozliwości połączenia z internetem poza siecią play/ całkowitej mozliwości połączenia z internetem). Jedyny mankament w jednej i drugiej sytuacji nie będziesz miał możliwości wysyłania/odbierania mms
cycek12 pisze:a czy placi sie za rozmowe przychodzaca jesli nie odbierzesz telefonu a ktos nagra ci sie na poczte glosowa mimo ze jej nie odsluchasz?
od 1 lipca za przekierowanie na pocztę w UE nie ponosisz opłaty, jeśli nie odzdzwonisz. Wcześniej była opłata naliczana. Poza strefa europ tak opłata jest naliczana.

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-07-29, 14:44 ]
spiryt100 pisze: Ja w Motoroli K1 mam na nadajnikach PLAY POL-06, a PLUSA normalnie Plus. :-)
w nokii mam cały czas play, obojętnie na jakim zasięgu.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#419915  autor: yundai
 29 lip 2010, 16:16
Sig pisze:Mój Tata dostał właśnie drugą wiadomość marketingową od Play, pierwsza o XTRA numerze druga o jakiś super fotach bez opłat za transfer. Przy przenoszeniu numeru do Play wyraźnie podkreślał brak zgód, co zresztą widać na kopii dokumentów. Reklamacja w P24 napisana, w zalezności od odpowiedzi i od tego czy jeszcze jakiś spam będzie przychodził - chętnie napiszę wniosek do UKE. Nie pdoaję szczegółów, zeby nie ułatwiać Play pracy i nie być 'specjalnie' traktowanym. Ciekawi mnie bardzo odpowiedź z OK. Jeżeli dpowiedź nie przyjdzie w ciągu 30 dni, to można uznać, ze reklamacja jest załątwiona pozytywnie, tak?
mam podobny problem tylko ze ja dostalem potwierdzenie deaktywacji sms z sieci

"Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej 16 lipca 2010 r., dotyczące dezaktywacji zgody na otrzymywanie wiadomości marketingowych. W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że zgodnie z Pańską dyspozycją 20 lipca 2010 roku dezaktywowaliśmy zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na numerze XXX XXX XXX. W celu ponownego skorzystania z usługi prosimy o kontakt z Obsługą Klienta"

A NAJLEPSZE 28 lipca dostałem sms od play ze dostane 15 za zaproszenie znajomego
napisalem reklamacje i zadam odszkodowania(kasa) ciekawe co z tego wyjdzie jak nie to sad daleko nie mam 500 metrow po 2 juz jedna sprawa poszla do sadu

#419934  autor: user_delete19
 29 lip 2010, 17:23
bleckwarrior pisze:
cycek12 pisze:
cycek12 pisze:a czy placi sie za rozmowe przychodzaca jesli nie odbierzesz telefonu a ktos nagra ci sie na poczte glosowa mimo ze jej nie odsluchasz?
od 1 lipca za przekierowanie na pocztę w UE nie ponosisz opłaty, jeśli nie odzdzwonisz. Wcześniej była opłata naliczana. Poza strefa europ tak opłata jest naliczana.
O! To jest dobra wiadomość! z czego wynika zmiana?
Czy wszystkie przekierowania na pocztę w strefie euro tak działają czy tylko w przypadku nieodebrania po pewnym czasie (tj. czy odrzucenie połączenia i przekazanie na pocztę też jest bezplatne)?

#419947  autor: osachorzow
 29 lip 2010, 18:00
lwiczek, nie ma znaczenia w jaki sposób następuje przekierowaniem, ważne, że jest to połączenie z pocztą głosową. Brak opłaty zawdzięczamy UE, tak samo jak stałe obniżanie stawek roamingowych ;)

#419952  autor: bleckwarrior
 29 lip 2010, 18:17
yundai pisze: A NAJLEPSZE 28 lipca dostałem sms od play ze dostane 15 za zaproszenie znajomego
napisalem reklamacje i zadam odszkodowania(kasa) ciekawe co z tego wyjdzie jak nie to sad daleko nie mam 500 metrow po 2 juz jedna sprawa poszla do sadu

Twoja reklamacja jest całkowicie nie zasadna, informacja o tym,że dostaniesz pieniądze za skorzystanie z promocji, nie jest informacją marketingową. Inaczej by było, jakbyś otrzymał informację,że możesz skorzystać z danej promocji. Najpierw w czymś bierzesz udział, a potem masz pretensję o to,że Cię o tym informują? hmm, też tak można:)

[ Dodano: 2010-07-29, 18:19 ]
lwiczek pisze: O! To jest dobra wiadomość! z czego wynika zmiana?
Czy wszystkie przekierowania na pocztę w strefie euro tak działają czy tylko w przypadku nieodebrania po pewnym czasie (tj. czy odrzucenie połączenia i przekazanie na pocztę też jest bezplatne)?
no właśnie w tym na razie problem,że nie mogę tego nigdzie potwierdzić, czy tylko w określonym wypadku czy w każdym, więc możemy się umówić, że w tej chwili Twoje pytanie pozostawię bez odpowiedzi, jeśli tylko mi się uda to od razu Ciebie/ was poinformuję ok?

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#419956  autor: user_delete19
 29 lip 2010, 18:35
bleckwarrior pisze:no właśnie w tym na razie problem,że nie mogę tego nigdzie potwierdzić, czy tylko w określonym wypadku czy w każdym, więc możemy się umówić, że w tej chwili Twoje pytanie pozostawię bez odpowiedzi, jeśli tylko mi się uda to od razu Ciebie/ was poinformuję ok?
Zrobiłem szybki test i wychodzi, że odrzucenie rozmowy z przekierowaniem też jest darmowe! Super.

Teraz, żeby tylko play poprawił powiadomienia (oprócz info o nowej wiadomości też info o próbie połączenia z PG bez zostawiania wiadomości) i będę w 7. niebie (;

#419959  autor: bleckwarrior
 29 lip 2010, 18:39
lwiczek pisze: Zrobiłem szybki test i wychodzi, że odrzucenie rozmowy z przekierowaniem też jest darmowe! Super. (;
no to już przynajmniej również mi odpowiedziałeś na pytanie i potwierdziłeś moje przypuszczenia:)

pozdrawiam

#420021  autor: yundai
 30 lip 2010, 00:57
bleckwarrior pisze:
yundai pisze: A NAJLEPSZE 28 lipca dostałem sms od play ze dostane 15 za zaproszenie znajomego

Twoja reklamacja jest całkowicie nie zasadna, informacja o tym,że dostaniesz pieniądze za skorzystanie z promocji, nie jest informacją marketingową. Inaczej by było, jakbyś otrzymał informację,że możesz skorzystać z danej promocji. Najpierw w czymś bierzesz udział, a potem masz pretensję o to,że Cię o tym informują? hmm, też tak można:)

[ Dodano: 2010-07-29, 18:19 ]
w niczym nie bralem udzialu nikogo nie polecalem i nie bylem polecajacym
dla mnie to jest informacja marketingowa (spam) moze mi powiesz ze tylko do mnie wyslano taki sms czy do kilku tysiecy osob
prosze odaj mi twoja definicje "informacji marketingowej"
 #420030  autor: bleckwarrior
 30 lip 2010, 08:05
yundai pisze: w niczym nie bralem udzialu nikogo nie polecalem i nie bylem polecajacym
dla mnie to jest informacja marketingowa (spam) moze mi powiesz ze tylko do mnie wyslano taki sms czy do kilku tysiecy osob
jest to najprościej mówiąc informacja o ofercie, a nie informacja o spełnieniu warunków czegos -ale ok masz prawo do swojego zdania i oczywiście dochodzenia swoich praw gdzie tylko chcesz. Ostatnia wypowiedź moja w tym temacie, bo nie mam zamiaru się wyklócać w tym temacie. Powodzenia życze

#420095  autor: uwazny
 30 lip 2010, 16:05
bleckwarrior pisze:
yundai pisze: w niczym nie bralem udzialu nikogo nie polecalem i nie bylem polecajacym
jest to najprościej mówiąc informacja o ofercie, a nie informacja o spełnieniu warunków czegos -ale ok masz prawo do swojego zdania i oczywiście dochodzenia swoich praw gdzie tylko chcesz. Ostatnia wypowiedź moja w tym temacie, bo nie mam zamiaru się wyklócać w tym temacie. Powodzenia życze
A co jeśli kolega korzystając z formularza PLAY "Nie wyraził zgody na otrzymywanie informacji, w tym w szczególności o nowych ofertach promocyjnych, produktach, usługach (..) oraz innych informacji handlowych.(..)"?
 #420150  autor: bleckwarrior
 30 lip 2010, 23:37
uwazny pisze: A co jeśli kolega korzystając z formularza PLAY "Nie wyraził zgody na otrzymywanie informacji, w tym w szczególności o nowych ofertach promocyjnych, produktach, usługach (..) oraz innych informacji handlowych.(..)"?
nic pod warunkiem, jeśli odróżnisz sms informacyjny, od sms-a marketingowego- bo przypomnę Tobie kolego, że sems iż spełniłeś jakieś warunki (czyli sms) informacyjny nie jest sms-em marketingowym - promującym usługę.

#420156  autor: osachorzow
 30 lip 2010, 23:45
bleckwarrior czyżby udzielił Ci się powszechny problem OK znany jako jednostka chorobowa 'nieumiejętność czytania ze zrozumieniem'? Przecież yundai, napisał wyraźnie że nie brał udziału w promocji 'poleć play' więc nie mógł tym samy spełnić warunków przyznania bonusu co wiązało by się z otrzymaniem sms z informacją o jego przyznaniu... więc skoro nie brał udziału w promocji i dostał smsa nt tej promocji to był to sms marketingowy, którego on sobie nie życzył.

#420170  autor: marek_lubin
 31 lip 2010, 00:40
Witam!

Mam pytanie dotyczące roamingu w Play.

Korzystam z oferty na kartę (play fresh). Chodzi mi o ceny smsów ze strefy 1 (Turcja) do Polski. Na stronie play nic nie znalazłem co by mnie zaspokoiło.

Kolejne pytanie: Jak to jest z ofertą tani roaming? Czym ona się różni od zwykłej oferty roamingu (oprócz oczywiście ceny) oraz jak z niej skorzystać. (bo z tego co zrozumiałem przed trzeba wybrać 0048 i numer odbiorcy i tyle?)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź (najlepiej kogoś z obsługi play'a)

#420186  autor: bleckwarrior
 31 lip 2010, 07:08
marek_lubin pisze:Witam!
Korzystam z oferty na kartę (play fresh). Chodzi mi o ceny smsów ze strefy 1 (Turcja) do Polski. Na stronie play nic nie znalazłem co by mnie zaspokoiło. )
1 zł brutto
marek_lubin pisze:Kolejne pytanie: Jak to jest z ofertą tani roaming? Czym ona się różni od zwykłej oferty roamingu (oprócz oczywiście ceny) oraz jak z niej skorzystać. (bo z tego co zrozumiałem przed trzeba wybrać 0048 i numer odbiorcy i tyle?)
Jak korzystać z usługi "Tani roaming":

1. Wpisz żądany numer poprzedzając go + lub 00 oraz prefiksem międzynarodowym
2. Na ekranie zobaczysz potwierdzenie zgłoszenia
3. Po chwili system do Ciebie oddzwoni – najczęściej z numeru +48790
4. Zaakceptuj połączenie
5. Poczekaj na połączenie z rozmówcą (może to potrwać kilkanaście sekund, nie odkładaj w tym czasie słuchawki.
6. Płacisz dopiero od momentu, w którym twój rozmówca odbierze

[ Dodano: 2010-07-31, 07:11 ]
osachorzow pisze:bleckwarrior czyżby udzielił Ci się powszechny problem OK znany jako jednostka chorobowa 'nieumiejętność czytania ze zrozumieniem'?
.

jakbyś nie zauważył wcześniej, napisałem że jeśli nie brał to jest inna sprawa. W pierwszym poście było to inaczej ujęte. Ostatni raz się w tym temacie wypowiadam. Ja tylko dodałem jaka jest różnica między sms-em marketingowym ,a informacyjnym.

pozdrawiam

#420197  autor: TrustNoOne
 31 lip 2010, 09:58
Witam,

jeśli ktoś brał udział w różnych konkursach itp to niech się nie dziwi, że dostaje smsy. Co innego jeśli smsy są wysyłane z Play a co innego jeśli przez firmy zewnętrzne (i tutaj podział na całkowicie odrębne i takie co są związane z Play tylko za pomocą jego nazwy). Te pierwsze należy reklamować w Play te drugie to już u tej firmy skąd wychodzą. Jeśli nikt nie korzystał z różnych konkursów, dzwonków, tapet, dostępu do różnych portali (rejestracja na forach, torrentach, itp) to taki sms nie ma prawa przyjść, a jeśli przyszedł to reklamacja w Play. Każdy użytkownik komórek powinien najpierw sobie przypomnieć czy na 100% nic nigdzie nie wysyłał i czy na 100% nie wyrażał zgody. Długa to walka ale się opłaca. Ja w Play nie dostaję takich smsów (już) gdyż nie korzystam, nie wyraziłem zgody, domagałem się zablokowania usług premium aby nie korzystać (i aby ktoś inny nie skorzystał przypadkiem). I mam ciszę. W Plusie niestety nie dają rady od kilku lat. Ciągle jakiś sms przyjdzie.

Pozdrawiam.

Quot capita, tot sententiae...

#420250  autor: marek_lubin
 31 lip 2010, 16:46
ok wielkie dzięki :)

czyli wychodzi na to że roamingu nie trzeba aktywować, tak?
wnioskuję również, że po wybraniu np. 0048792123456 system oddzwoni do mnie z numeru 0048790 i płacę 3.75 za minutę :)
  • Strona 35 z 244
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 244
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35