• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #419358  autor: Dereq
 26 lip 2010, 20:00
Witam. Od kilku ponad lat mam abonament w Orange (nawet gdy jeszcze istniała IDEA). Chciałem przedłużyć na kolejne min.2 lata ale po usłyszeniu jakie telefony mi Pan zaproponował zdecydowałem że chyba opuszczę tą sieć. Proszę o pomoc gdzie obecnie najbardziej opłaca się wziąć abonament za ok.100 na 2 lata (chodzi mi głównie, gdzie zaoferują mi najlepsze telefony). Z góry dzięki i pozdr.
 #419363  autor: flus
 26 lip 2010, 20:24
Dereq pisze:Witam. Od kilku ponad lat mam abonament w Orange (nawet gdy jeszcze istniała IDEA). Chciałem przedłużyć na kolejne min.2 lata ale po usłyszeniu jakie telefony mi Pan zaproponował zdecydowałem że chyba opuszczę tą sieć. Proszę o pomoc gdzie obecnie najbardziej opłaca się wziąć abonament za ok.100 na 2 lata (chodzi mi głównie, gdzie zaoferują mi najlepsze telefony). Z góry dzięki i pozdr.

Ja proponuje PLAY taryfa LongPlay 99 taryfa wygląda następująco:
* Abonament promocyjny 79,00 zł przez cały okres umowy
* 500 minut do wszystkich
* Darmowe rozmowy w sieci PLAY

wiele telefonów naprawdę w bardzo dobrych cenach.

Ewentulnie promocja Swobodny Internet 3:
* Abonament LongPlay 59zł + 30zł za transfer danych 2GB, łącznie abonament 89,00zł
* 350 minut do wszystkich
* 2 GB na transfer danych
* Darmowe rozmowy w sieci PLAY

Smartphony w dobrych cenach np. SAMSUNG GALAXY S 399,00zł
 #419364  autor: ProPozycja
 26 lip 2010, 20:33
Dereq pisze:Witam. Od kilku ponad lat mam abonament w Orange (nawet gdy jeszcze istniała IDEA). Chciałem przedłużyć na kolejne min.2 lata ale po usłyszeniu jakie telefony mi Pan zaproponował zdecydowałem że chyba opuszczę tą sieć. Proszę o pomoc gdzie obecnie najbardziej opłaca się wziąć abonament za ok.100 na 2 lata (chodzi mi głównie, gdzie zaoferują mi najlepsze telefony). Z góry dzięki i pozdr.
A czego oczekujesz od Orange?

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#419365  autor: kamil1221
 26 lip 2010, 20:40
Brać abonament dla telefonu... dość dziwne, zawsze sądziłem że operator jest od usług.

Co takiego strasznego zaproponował Tobie konsultant, że aż tak desperacko chcesz opuścić Centertela ?

Z moich propozycji to najlepiej pozostać w Orange i rozglądać się w abonamencie za 99 zł/mies. za Samsungiem Wave już za 1 zł na dwa lata.

#419476  autor: bakkus
 27 lip 2010, 12:50
A co powiesz na Plusa? W Taryfach Syberyjskich abonament miesięczny 90zł na 2 lata? Nokia e52 Navi masz już za 99zł, Nokia n97 mini za 449, Omnie II za 349zł, Nokia e72 za 449zł, SE Aino 449zł czy nawet c905 za 249zł. Ja mam w plusie TS 45 i nie narzekam na usługi.

#419478  autor: Pijo
 27 lip 2010, 13:01
bakkus pisze: W Taryfach Syberyjskich abonament miesięczny 90zł na 2 lata?
TS 90 zl = 150 minut do wszystkich (ewen. 220 minut )- to jest dobry żart , a nie taryfa :) . Ceny telefonów to jeszcze lepszy żart.

#419604  autor: poziom
 27 lip 2010, 22:37
To jest bajka na ciemniaków z ulicy, aby kupili abo/zostali i przedłużyli abo.

A bo wie pan, play nie ma zasięgu, telefony mają testowe oprogramowanie, pochodzą z regeneracji, sieć w ogóle podupada, zaraz idzie na sprzedaż więc nie warto do nich przechodzić, za rok skończą się fory jakie dostali od uke i ceny pójdą w górę itp. itd.
Takich tekstów jest mnóstwo.

#419617  autor: kamil1221
 27 lip 2010, 22:58
Kilka z tych straszydeł jednak jest prawdą.
1. Zasięg.
2. Koniec pomocy przez UKE.
3. Idzie na sprzedaż od początku istnienia.

W normalnej sieci nie piszę się raz na mies. reklamację dotyczącą zasięgu - i dalej nic z tym nie jest robione.

Gdy zakończy się faworyzowanie P4 przez UKE, fakt nie podniosą cen połączeń (bo to strzał we własne kolano), ale telefony mogą pójść w górę (teraz P4 dużo zarabia na asymetrii - pomyśl co będzie bez niej).

#419649  autor: thonka
 28 lip 2010, 07:56
"najlepsze telefony" to bardzo rozlegle stwierdzenie...
dla mnie najlepszym obecnie telefonem bedzie HD2, dla innego szczytem techniki bedzie cos z rodziny blackberry, a inny postawi na prostote uzytkowania i wezmie cos pokroju nokii 3310c.

rozejrzyj sie po stronach operatorow co za telefony oferuja i w jakich cenach przy okreslonych taryfach (naprawde nie jest to trudne).

ew. rozwaz wybranie taryfy za 99zl z takim telefonem na ktorego sprzedazy najwiecej zyskasz, a potem kupisz sobie inny, taki jaki Tobie pasuje.

nikt z nas nie jest tu niestety wrozka i nikt nie wie co za telefon chcesz.
uczulam jednak, iz ten dzial nie zajmuje sie poradami jaki telefon wybrac.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#419650  autor: bleckwarrior
 28 lip 2010, 08:14
kamil1221 pisze:Kilka z tych straszydeł jednak jest prawdą.
1. Zasięg. ).
w której sieci nigdy problem nie wystapił? jakoś częściej mam problem (Poznań) z zasięgiem w Erze, niż w play - pech? :>?
kamil1221 pisze:
tak jest to w statusie , istnienia firmy zapisane :>
kamil1221 pisze: W normalnej sieci nie piszę się raz na mies. reklamację dotyczącą zasięgu - i dalej nic z tym nie jest robione.
a co masz na myśli pod pojęciem normalna sieć?

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#419655  autor: Sig
 28 lip 2010, 08:31
kamil1221 pisze:Kilka z tych straszydeł jednak jest prawdą.
1. Zasięg.
2. Koniec pomocy przez UKE.
Z całym szacunkiem, ale pytającego obchodzi sytuacja na tu i teraz, a tu i teraz to Play ma najlepszą ofertę. Co b ędzie w przyszłości, tego nikt nie może być pewien, ale przecież podpisując umowę z Play nie zmnienią mu warunków w trakcie jej trwania. Jezeli po jej zakończeniu w Play będzie słabo - może bez problemu przenieść numer, ba jako nowemu klientowi (co pokazuje praktyka) zostaną mu zaproponowane lepsze warunki niż staremu... Ok, nie zawsze tak jest, ale często. Co do zasięgu to niech pytający kupi sobie Fresha za 5zł i sprawdzi czy są problemy w miejscach gdzie go interesuje. Ponadto trudno doradzić na tak ogólnie podstawione pytanie - trzeba okreslić chociażby swój profil dzwonienia, czy konkretny model który go intereusje, bez tego to można rzucić tylko ogólnikami, w stylu Play ma najlepszą ofertę (bo ma, jeżeli dzwoni się do Play/wszystkich sieci).

Ja też radziłbym kupić sobie telefon choćby i na raty w sklepie, a nie przepłacać i operatora.

#419656  autor: thonka
 28 lip 2010, 08:31
bleckwarrior, chcesz naprawde zaczynac te bezsensowna flamewar?

jak jest w play czy innej sieci mozna przeczytac na tym forum, jak komus zalezy tylko na telefonie i nie patrzy na oferte to i tak mu roznicy nie zrobi jakosc obslugi chocby byla na poziomie wrodzinie (czyli praktycznie zadnym).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#419667  autor: bleckwarrior
 28 lip 2010, 09:22
thonka pisze:bleckwarrior, chcesz naprawde zaczynac te bezsensowna flamewar?).
nikogo nie obraziłem, nikomu nie zarzuciłem kłamstwa, nie uzyłem tez słowa obrażliwego, więc z cały szacunkiem-gdzie go zauważyłaś?
thonka pisze: jak jest w play czy innej sieci mozna przeczytac na tym forum, jak komus zalezy tylko na telefonie i nie patrzy na oferte to i tak mu roznicy nie zrobi jakosc obslugi chocby byla na poziomie wrodzinie (czyli praktycznie zadnym).
Tu nie chodzi,że chcę cos zaznaczyć Thonka. Zreszta w tym momencie wdajemy się w niepotrzebną dyskusję, kompletnie nie na temat do zadanego pytania. Chciałem po prostu zwrócić uwagę,że każda sieć nie tylko play ma problemy i Ty o tym wiesz i ja o tym wiem. Więc po prostu zostańmy przy odpowiedzi na zadane pytanie- tak będzie chyba ok:)

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#419760  autor: Dereq
 28 lip 2010, 17:27
Przede wszystkim odpowiem najpierw na pytania typu - dlaczego wybierasz sieć pod kątem telefonów. Jak już ktoś zauważył nie jest to chyba nowość że zaraz po kupnie nowego telefonu na abonament sprzedaję go i pozostaję przy swoim wysłużonym SE. Ale jeżeli widzę ofertę w Play 79zł abonament + 30zł pakiet Internet i do wyboru HTC Desire, HD2 za niecałe 400zł a Pan w Orange poleca mi Nokie N97Mini za dopłatą 600zł (gdzie klientem Orange ponad 5 lat chyba). Wiem że Play może wzbudza kontrowersje ale jeżeli chodzi o telefony i ich cenę to są wg mnie bezkonkurencyjni.