lluukk pisze:sprawdź inne oferty zanim się wypowiesz - będzie bardziej profesjonalnie
zamiast mi wypominac (bo akurat vodafone sprawdzilem mimo trudnosci jezykowych - nie maja strony po angielsku z aktualnymi ofertami), to moze sam bys zaproponowal jakis starter z "tanimi" polaczeniami?
niestety nawet jakbym chcial to nie jestem w stanie znac KAZEDEJ oferty w danym kraju tym bardziej, ze Wlosi traktuja anglojezycznych jak ludzi drugiego sortu (z reszta nie od dzisiaj)... o ile moj angielski i niemiecki jest naprawde komunikatywny, to wloskiego nigdy po za ogolnikami nie kojarzylem.
z reszta napisalem, iz nie mam pojecia jak jest w innych sieciach, ale dla Ciebie jestem zly, bo nie znam calego wloskiego rynku telefonii M2F... niestety tak na dobra sprawe nie znam nawet dobrze polskiego (bo tak czest osie zmienia), ale to inna para kaloszy.
lluukk pisze:nie każdy tylko odbiera rozmowy (jeśli zechcesz przyjąć do wiadomości) i zapłacisz 0,7 - 1,6 zł za minutę

dzwonienia do kraju
kazdy myslacy czlowiek jezeli chodzi tylko o kontakt z rodzina/znajomymi bedzie przyjmowac rozmowy, a nie je wykonywac po ponad 2x wiekszej stawce i z mniej korzystnym rozliczaniem, wystarczy tylko poinformowac ludzi, a kto bedzie chcial i tak sie dodzwoni, bo u kazdego polskiego operatora stawka minutowa za odebranie polaczenia to 74gr i nigdzie nie jest wyzsza, ani rozliczanie gorsze.
lluukk pisze:10 E z Voipa zostanie - jeśli np. zadzwonisz na stacjonarne do Polski - GRATIS,
więc nie jest kosztem tak do końca itp. itd. ...
tylko co z tym pozniej zrobisz po powrocie? bedziesz dalej dzwonic w VoIPa? nie znam ludzi, ktorzy tak by robili majac w perspektywie wyjazd tylko na 2 tygodnie, a potem pworot, bo co potem z tym robic? w wiekszosci przypadkow polaczenia w kraju odbywaja sie tradycyjnie bez VoIPa... tego nie da sie wydzwonic w jeden wyjazd, nie z takimi taryfami na stacjonarne jakie sa we Wloszech i sam lepiej sprawdz oferty zanim cokolwiek napiszesz, bo moze i abonamenty maja tanie polaczenia, ale nie prepaidy...
zaamiast sie unosic, prosze zacznij rzeczowo dyskutowac, konkrety, a nie same ogoly na zasadzie zrob to i tamto. ja staram sie pomoc na tyle, na ile pozwala mi czas (a na tyle pozwolil mi, by zapoznacsie z oferta WIND - beznadziejna, i vodafone - lepiej, a te dwie sieci oprocz three aka tre zapadly mi najbardziej w pamiec, bo z ich ofert korzystalem jakis czas temu m.in. z internetu dialup vodafone gdzie byla gora czasu polaczenia, za grosze/dzien). nie jestem w stanie znac kazdego wloskiego operatora. znam 3 glownych, 2 sprawdzilem i tyle. zaprezentowalem to co wyczytalem + twoje dane i jak nic wychodzi z tego min. 25 euro z 4 euro na starterze, jezeli znasz tansza alternatywe to prosze bardzo, ale rzeczowo, a nie ogolnikami.
dalej upieram sie przy tym ze w cenie 25 euro (min. przy korzystaniu z vodafone 20 x 4 minuty + twoj voip) przy odbieraniu polaczen, na 2 tygodnie za granica to 100 minut jest az za duzo, a 100 minut to 74zl...