• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #418594  autor: guregori
 22 lip 2010, 18:52
Chciałem zadzwonić do Radia Zet, przez pomyłkę wcisnąłem o jedną 2 za dużo i wyszedł mi numer 22 62 22 72 72, na który o dziwo można się dodzwonić. Wiecie może dlaczego? Bo ja nie mam pojęcia :roll: . Może są jeszcze inne, 10-cio cyfrowe numery, które trzeba by odkryć :wink: .
 #418596  autor: ProPozycja
 22 lip 2010, 19:14
guregori pisze:Chciałem zadzwonić do Radia Zet, przez pomyłkę wcisnąłem o jedną 2 za dużo i wyszedł mi numer 22 62 22 72 72, na który o dziwo można się dodzwonić. Wiecie może dlaczego? Bo ja nie mam pojęcia :roll: . Może są jeszcze inne, 10-cio cyfrowe numery, które trzeba by odkryć :wink: .
Lepiej nic nie odkrywaj bo jutro o 6:00 ktoś zapuka do Twoich drzwi z CBŚ`u albo z ABW :lol:

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#418600  autor: bledos
 22 lip 2010, 20:27
Wydaje mi się, że rozmowa mogłaby trochę kosztować... LINK 226 - Burkina Faso :D Swoją drogą kiedyś ciotka dzwoniąc z komórki na stacjonarny w Łomży (86) dodzwoniła się do Chin... Może to jest rozwiązanie zagadki?

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#418605  autor: guregori
 22 lip 2010, 21:16
bledos pisze:Wydaje mi się, że rozmowa mogłaby trochę kosztować... LINK 226 - Burkina Faso :D
Ciekawa sugestia. Niestety w Burkina Faso jest ok. 15 mln osób, więc takich długich numerów chyba nie potrzebują :wink: . Po za tym telefon odebrał Polak, a za połączenie Play pobrał jednostki z pakietu minut do Play i na stacjonarne
http://www.otofotki.pl/img14/rh5456_dzi ... r.jpg.html
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 21:19 przez guregori, łącznie zmieniany 2 razy.

#418606  autor: Abcn
 22 lip 2010, 21:18
bledos pisze:Wydaje mi się, że rozmowa mogłaby trochę kosztować... LINK 226 - Burkina Faso :D Swoją drogą kiedyś ciotka dzwoniąc z komórki na stacjonarny w Łomży (86) dodzwoniła się do Chin... Może to jest rozwiązanie zagadki?
Ciotka to chyba o jedno '0' (zero) za dużo.
guregori - jedna '2'
bez '00' czy '+' chyba nie można 'wyjechać' za granicę ?

dopis , o! wysłałem po guregorim

pozdrawiam
A

#418607  autor: bledos
 22 lip 2010, 21:22
No to masz wielkie szczęście trafić na Polaka w Burkina Faso :D A poważnie tylko to przyszło mi na szybko do głowy... Nie zapytałeś, z kim rozmawiasz? "Mam nieodebrane połączenie, z kim rozmawiam?" ;)

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#418608  autor: guregori
 22 lip 2010, 21:22
Tak, zadzwoniłem i się rozłączyłem, gdy usłyszałem, że to niewłaściwy numer. Podałem ten numer, żeby inni też na niego zadzwonili, zwłaszcza z innych sieci. No co, nikt nie próbował?

#418609  autor: bledos
 22 lip 2010, 21:23
Abcn, hmm... słuszna uwaga...

#418613  autor: ChuckyCiechanow
 22 lip 2010, 21:29
Dzwoniłem z Plusa słyszę komunikat ,,Wybrany numer jest nie prawidłowy prosimy sprawdzić numer i spróbować ponownie"

Zadzwoniłem z Play oto nagranie 2262227272

Za połączenie uszczupliły mi się minuty z usługi zbieraj minuty.

Mam coś takiego

,,Note: This telephone number is most likely a Burkina Faso number. Specific information on this number range is not available. This might mean that this particular telephone number does not exist. Should this be incorrect, be sure to notify us."

,,Uwaga: Ten numer telefonu jest najprawdopodobniej Burkina Faso numer . Szczegółowe informacje na temat tego zakresu numer nie jest dostępny. Może to oznaczać, że ten numer telefonu nie istnieje. Powinien to być nieprawidłowe , należy powiadomić nas ."

Trochę się spóźniłem :)

#418742  autor: Spioszek
 23 lip 2010, 16:23
Właśnie tam zadzwoniłem, z Playa, jakaś polka odebrała, ale się rozłączyłem :)

#418748  autor: Abcn
 23 lip 2010, 16:51
darkangel pisze:jakaś Polka odebrała, ale się rozłączyłem :)
OMG , jeszcze parę takich połączeń/rozłączeń i nigdy się nie dowiemy kto to jest, tam po drugiej stronie lustra.
Pomyślmy jaką wiadomość przekazać ze strony telepolis i w jakiej formie
[nie wiem czy można zacząć ''Dzwonię do Pan/i w nietypowej sprawie...'']
:D

pozdrawiam
A